Tisdag

Hej gott folk!

Som ni säkert märkt uppdaterar jag inte allt för ofta längre. Det känns som att det va längesen jag mådde riktigt dåligt nu pga. huden. Och med riktigt dåligt menar jag att jag bryter ihop totalt och får självmordstankar. Sen kommer mina dagar som är lite sämre och då jag tycker huden ser jätteäcklig ut. Men vissa dagar känner jag att den ser helt okej ut. Har börjat våga visa mig ute lite mer och skämms inte lika mycket längre. Låg ute i solen en stund idag, har inte kunnat sola på ca 2 år. Ni anar inte hur underbart det va! Och med lite färg på kroppen känner man sig genast finare. Mina röda märken har bleknat ganska mycket de senaste veckorna tycker jag. Man tänker inte alls lika mycket på dem längre och nu när jag sminkar mig så ser det ganska bra ut.

Känns underbart att kunna säga att jag faktiskt ser fram emot denna sommaren. Sen i vintras har jag verkligen hoppats att jag skulle kunna gå ut till sommaren och nu känns det faktiskt möjligt. Jag har inte varit ute och "festat" ännu med vännerna, men i mitten av juni kommer jag gå ut för första gången på 2 år! Och jag längtar så mycket.. Känns som att jag har mycket att fixa innan dess bara. När jag går ut första gången på så lång tid vill jag känna mig kanon snygg! Vill gå ut med ett bra självförtroende och känna mig fin. Nu i veckan kommer jag åka till Göteborg för att handla så mycket nya kläder som jag bara kan hitta inför sommaren. Vill ha en helt ny garderob och förnya mig själv lite. Det har inte lockat mig för fem öre att shoppa något under tiden jag mått dåligt, då har jag mest känt skitsamma, spelar ingen roll hur man ser ut för man känner sig likt förbaskat lika äcklig ändå. På fredag kommer jag även att göra en läppförstoring. Detta är mest en kul grej tycker jag och inget jag kommer hålla på och göra om gång på gång. Och nästa vecka ska jag fixa mina naglar hos en nagelteknolog. Hade alltid fixade naglar innan jag började må dåligt, tycker det är otroligt fint!


Hur mår ni mina läsare som jag haft kontakt med? Går det frammåt för er också? Hoppas det!


Skönhetstips

Att få en silkeslen hy behöver inte kosta en förmögenhet i form av dyra produkter, många av de bästa tipsen är helt gratis.


Håll en jämn fuktbalans
Din hud behöver massor av fukt under vinterhalvåret. Du kan tillföra fukt med hudkrämer av olika slag men glöm inte att dricka vatten. Ha med dig en vattenflaska i väskan.

Börja med ansiktsmassage

Det sägs att ansiktsmassage kan hjälpa mot rynkor. Både blodflödet och lymfgenomströmningen ökar vilket är bra för huden. En liten massage med en bra ögonkräm kring ögonen hjälper också mot svullnad.

Stressa mindre
Ett råd som inte är lika lätt att följa alla gånger. Men tyvärr åldras både du och din hud fortare av stress. Ett bra tips är att börja med yoga, det får kroppen att koppla av och ökar blodcirkulationen.

Kläm aldrig

Genom att klämma finnarna i ansiktet kan du orsaka ärr som kan vara svåra att ta bort. Och om du nu måste klämma, använd en pappersbit och undvik att pilla med naglarna.

Sluta med jojo-dieterna
Att jojobanta är något bland det värsta du kan utsätta din kropp för. Det stressar kroppen och huden, dessutom går du aldrig ner i vikt. Snabba viktminskningar kan också skada cellerna på sikt.

Gå i säng i tid
Att få en god skönhetssömn är kanske det allra viktigaste tipset. Har du dessutom passerat 25 år börjar det faktiskt bli oerhört viktigt att lägga sig i tid. Sena nätter sätter sina spår i ansiktet. En god natts sömn gör att du återhämtar dig från dagens prövningar.

Skippa sockret
Svenskar äter alldeles för mycket socker. Försök att dra ner på allt vad socker heter, det är inte bra för vikten, tänderna och kan skada kollagenet som i sin tur skada din hud.


Onsdag

Igår var det "besöksrekord" här på bloggen. Vad roligt! Känns som att det är svårt att skriva här ofta nu när jag mår lite bättre. Jag har ju mest haft bloggen för att skriva av mig när jag mår dåligt och om mina behandlingar. Eftersom jag ska låta huden vila tills hösten så kommer det inte bli så mycket skrivande om de behandlingar jag gör eller har gjort. Har däremot kört med dermarollern nu för några dagarsen. Jag använder faktiskt ine ens bedövning längre utan tycker nästan att det är skönt, konstigt nog? Och som jag skrivit förut så älskar jag känslan efteråt. Huden blir så slät och fin eftersom att den svullnar upp.

Och vad det gäller akne fronten så får jag knappt finnar längre. Det var längesen nu! Och jag har dessutom slutat äta mina vitamin B5 och zink tabletter. Än så länge har det inte blossat upp något och jag hoppas inte heller att det kommer göra det bara för att jag slutat med de kosttillskotten. Har lagt ner tusentals kronor enbart på vitaminer de senaste året och vill lägga pengar på lite roligare saker nu :)


Mot bättre tider...?

Godmorgon!

Har lite dåligt samvete för att jag varit så dålig på att blogga på senaste. Och denna gången är det faktiskt inte pga. att jag mått så dåligt (brukar vara en anledning till att jag inte har lust..), utan jag har mått otroligt bra! Under några dagar har livet känts helt okej. Likaså huden. Har självklart mina dagar då jag tycker att huden är skit och ser jätteäcklig ut men det blir bättre & bättre. Om jag tittar tillbaka så kunde jag inte ens kolla mig själv i speglen för ett år sen. Nu kollar jag mig i alla fall en gång om dagen. Och jag har till och med börjat använda lite smink! Har jag inte heller använt på ett år ungefär. Och ni som följt bloggen ett tag vet ju att jag gått upp några kg i vikt när jag mått dåligt pga. att jag hetsätit så mycket. Senast igår när jag vägde mig så vägde jag min "mål vikt". Blev verkligen hur glad som helst! Har gått ner alla kg jag lagt på mig, men däremot så är jag inte i samma form..

Eftersom att sommaren närmar sig och jag har i princip bestämt mig för att få en bra och rolig sommar så åkte jag till Göteborg igår och blekte tänderna. Så nu är tänderna vita och fina och man känner sig lite fräschare enbart därför. Passade även på att handla lite nya kläder. Nästa vecka väntar en ansiktsbehandling (portömning) samt ett frisörbesök. Min IPL behandling som jag skulle gått på nästa vecka avbokade jag faktiskt, eftersom att jag fick så mycket blåsor sist så känns det som att min hud behöver vila några månader innan jag kör på igen.

Jag hoppas innerligen att mina dagar kommer fortsätta i samma riktning nu.. Vet att jag kommer må dåligt till och från men jag måste skärpa mig och fokusera på det bra jag har i livet. Har blivit sambo, helt underbart! Och enbart en sån sak har gjort att livet känns lättare och definitivt roligare. Vi har planerat en inflyttningsfest i juni, och då har jag bestämt mig för att festa och ha kul med mina vänner. Hoppas bara det blir så! Så man kan säga att det blir "startskottet" för ett bättre liv och en bra sommar. Vill få tillbaka mina gamla vänner och ha lika kul med dem som jag en gång haft.


RSS 2.0