Hopp.

Fjällar fortfarande som en gris, men det börjar ge med sig och imorgon så åker all död hud/fjäll av när jag ska på min "lyxbehandling". Ingen aning om vad det innebär men det är väl nån slags ansiktsbehandling med portömning och lyxmask osv. Så det ska bli spännande! Min panna har i princip fjällar klart i alla fall, och huden är faktiskt väldigt fin där under. Jag har nästan inga stora porer kvar, och min hy är mycket slätare! Tycker det är otroligt, efter bara en enda behandling. Har ju trots allt några kvar.

Dessutom har jag haft ett lite djupt ärr i pannan efter en finne jag pillade på hela tiden och rev bort, och det är borta det också! Det kallar jag minsann mirakel! Sen får vi se hur det röda kommer lägga sig och i vilken takt det försvinner.. De röda ärren alltså. Men jag är faktiskt väldigt hoppfull, för en gånggskull. Mina porer på kinderna börjar också försvinna, eller bli mycket mindre. Vilket är något jag har tyckt varit jobbigt innan aknen kom. Så bara att få bort alla förstorade porer betyder mycket och är ett seg i rätt riktining :-)

Jag hoppas innerligen bara att det inte kommer tillbaka. Jag har ju även gjort en hudslipning (mayapeel) för mina porer för ett år sedan, och då blev porerna jättefina i 2 veckor sen var det back to normal igen. Så jag får vänta och se! Tänker inte ta ut något i förskott ännu. Men som sagt, än så länge ser det kalas ut.

Imorgon ska jag köpa med mig en ny dagkräm hem, som ska vara bra mot akne hy. Inte för att jag har nån aktiv akne just nu, men den hjälper till mot talgproduktionen och är antibaktriell och hjälper till mot inflamationer. Kul att pröva nya produker, men är lite rädd att det kanske blossar upp igen? Men det är väl en chans jag får ta. De andra produkterna jag köpte med mig heme fter behandlingen gillar jag hitills!


Zeno

Nu har jag tagit mig i kragen och klickat hem en "my zeno" också som jag skrev om i nåt inlägg lite längre ner. Får väl se om den är något att ha? Men jag hoppas det. Så känner jag att en finne är på G så ska jag attakera den direkt! Det är nämligen det som är meningen. Så den inte hinner bli så stor. Så håll utkik så kommer det en recension om den om ett tag! Det är ju faktiskt inte bara "vi" med mycket akne som denna är bra för, utan den är ju jättebra för de som får nån finne då och då. För ja, visst brukar dem små jävlarna dyka upp innan man ska på fest eller göra nåt annat roligt när man vill vara så fin som möjligt? Då är denna super (om den nu funkar dvs.). Enligt hemsidan ska finnen vara helt borta efter 24 timmar eller i alla fall har blivit mycket mindre.

Såhär står det

"Zeno är det nya revolutionerande sättet att behandla akne. Det har i kliniska tester bevisats att denna medicinska apparat får finnar att försvinna eller minska inom 24 timmar. Dessa tester har också visat att Zeno är den mest avancerade och effektiva behandlingen som finns för att behandla acne."

Men som sagt, det återstår att se?


Fjällar

Ser förjävlig ut just nu i ansiktet, fjällar för fullt. Men då är allt som det ska, för man ska fjälla av behandlingen. Det är all död gammal hud som åker av. Så man lär känna sig något fräschare i huden efteråt. Får se hur det kommer se ut när allt fj'll har ramlat av men vad jag ser nu så ser jag helt klart en förbättring redan. Mina förstorade porer i pannan är nästan helt borta. Och detta är bara första behandlingen, ska försöka hinna med att göra 4 till innan sommaren. Det måste ju gå ett visst antal veckor innan man får göra en ny eftersom huden måste få återhämta sig, men om jag inte har räknat helt fel så kommer jag hinna! Sen får jag helt enkelt avgöra om det var värt pengarna eller inte. Men som sagt, är ganska desperat just nu. Bara en liten förändring gör mycket för mig.

Och det positiva är ju att jag faktiskt bara har en "aktiv" finne i pannan. En väldigt liten sådan, och den ska klämmas på torsdag då det är dags för portömning och rengöring. Ska bli jätteskönt att få tvätta sitt ansikte igen, det får man nämligen inte göra under 5 dagar.. Så man känner sig verkligen skabbig. Kan ju inte tvätta håret eller nåt. Så att få tvätta både hår & ansikte är efterlängtat.

Igår beställde jag hem 2 nya produkter från nätet. Blev en glykolmask från dermaceutic med 15% glykolsyra (bra för akne & fet hy) samt en ny nattkräm från mene moy. Älskar deras produkter, dem är underbara! Använder deras rengöring, nattkräm och vanligtvis dagkräm. Produkterna är ganska dyra men helt klart värt sitt pris! Sakerna jag köpte igår gick på totalt 1200:-. Men det ska bli kul att pröva ansiktsmasken faktiskt, har inte använt den innan nämligen. Så det kommer säkert en recension på den sen!


Im Happy Today

Idag är jag faktiskt glad, tycker jag har varit på ganska bra humör hela helgen. Det har snöat massvis här, så igår när jag skulle åka sju - åtta mil för att gå på min ansiktsbehandling så var det katastrofalt. Men, jag vägrade avboka. Hade sett fram emot att börja med den kuren med behandlingar så länge nu. Så jag åkte ändå! Men tur var väl det, för nu känner jag faktiskt ännu mer hopp än förut. Självklart kommer det säkert krävas många behandlingar för att få ett någorlunda resultat och säkert nån annan form av behandling efter det. Men skitsamma, hurvudsaken är att det inte känns som att slänga pengarna i sjön. Har faktiskt börjat se resultat redan!! Och min pojkvän sa direkt efter behandlingen "men det ser ju bättre ut redan nu", och min älskade mamma sa samma sak.

Men hur som helst, jag har börjat fjälla lite idag, vilket man ska! Har lust att bara dra bort skiten men det får man ju inte. Tyvärr. Så jag får stå ut, det är inte hela världen. Dessutom är jag så jäkla glad att min finne jag fick i pannan för 3 dagarsen nästan är borta nu. Wiiiiie! Den har verkligen krympt ihop, och på torsdag åker jag tillbaka för att gå på en portömning och för att klämma bort all skit som finns. Skönt? Oh ja! Finns inte så mycket att klämma, bara den i pannan i princip, men finns det mer under huden så kommer det att komma fram nu under behandlingen.

Och behandling nummer 2 äger rum om ungefär 3 veckor. Och så kommer jag fortsätta!

Zeno

Jag funderar starkt på att investera i en "My zeno" laserapparat. Den ska tydligen vara väldigt effektiv och efter bara 2 - 3 behandlingar så är finnen borta. Låter dock nästan för bra för att vara sant? Men jag har läst lite på engelska sidor om den och där står det super bra recensioner från folk som har prövat den. Den är alltså väldigt pupulär i USA.Såhär står det på hemsidan:

Zeno Akne behandling

Zeno är en uppladdningsbar apparat för behandling av finnar i hemmet. Zeno har en platt kontaktyta på ca 1cm i diameter som placeras mot finnen, kontaktytan har en exakt och individanpassad värmenivå som når in i huden och skapar värmechocker. Dessa värmechocker är helt ofarliga för vanliga hudceller men tack vare de proteiner som skapas i huden under behandlingen självdör den bakterie som skapar akne (Propionebaketrium acnes).

Den är liten som en mobiltelefon, uppladdningsbar och vid kliniska tester har det bevisats att användningen av Zeno är den mest effektiva behandlingen av akne. Zeno vänder sig i första hand till människor som har milda till måttliga inflammatoriska finnar.

Effektiv akne behandling

Zeno är det tekniskt mest avancerade och det mest effektiva sättet att behandla akne. Anledningen till detta är de värmechocker som Zeno skapar i hudens mikroorganismer, värmechockerna skadar inte vanliga hudceller men de dödar bakterien som skapar akne (Propionebaketrium acnes), detta gör det möjligt för huden att återgå till ett normalt, hälsosamt tillstånd. Orsaken till akne är i 90% av fallen P. acnes bakterien och i alla dessa fall fungerar Zeno som den ultimata lösningen eftersom den med sin exakta tempuratur skapar en miljö som de "onda" bakterierna inte gillar.

Effektiv akne behandling

Zeno är det tekniskt mest avancerade och det mest effektiva sättet att behandla akne. Anledningen till detta är de värmechocker som Zeno skapar i hudens mikroorganismer, värmechockerna skadar inte vanliga hudceller men de dödar bakterien som skapar akne (Propionebaketrium acnes), detta gör det möjligt för huden att återgå till ett normalt, hälsosamt tillstånd. Orsaken till akne är i 90% av fallen P. acnes bakterien och i alla dessa fall fungerar Zeno som den ultimata lösningen eftersom den med sin exakta tempuratur skapar en miljö som de "onda" bakterierna inte gillar. 

Säker, smärtfri och effektiv!

I kliniska tester visade patienterna en väldigt liten känslighet mot värmestrålningen. Inga andra bieffekter rapporterades förutom en liten rodnad precis efter en behandling. Zeno är dessutom helt säker att använda under graviditet.

Zeno kan få en finne att försvinna på bara några timmar. Med de flesta övriga behandlingar som finns på marknaden idag tar det dagar eller veckor att få någon effekt. Zeno har dessutom inga biverkningar vilket är väldigt vanligt vid andra behandlingsformer. Nedan kan du se en finnes behandlingsutveckling med Zeno under 24timmar. Första bilden visar hur finnen ser ut innan behandling, andra bilden visar utvecklingen sex timmar senare efter en Zeno behandling och sista bilden visar resultatet efter 24 timmar och två Zeno behandlingar.

Säker, smärtfri och effektiv!

I kliniska tester visade patienterna en väldigt liten känslighet mot värmestrålningen. Inga andra bieffekter rapporterades förutom en liten rodnad precis efter en behandling. Zeno är dessutom helt säker att använda under graviditet.

Zeno kan få en finne att försvinna på bara några timmar. Med de flesta övriga behandlingar som finns på marknaden idag tar det dagar eller veckor att få någon effekt. Zeno har dessutom inga biverkningar vilket är väldigt vanligt vid andra behandlingsformer. Nedan kan du se en finnes behandlingsutveckling med Zeno under 24timmar. Första bilden visar hur finnen ser ut innan behandling, andra bilden visar utvecklingen sex timmar senare efter en Zeno behandling och sista bilden visar resultatet efter 24 timmar och två Zeno behandlingar.
Låter det för bra för att vara sant? KANSKE. Men man vet inte om man inte prövat. Dessutom har man pengarna tillbaka garanti. Kanske blir att jag köper en sånhär när jag får min nästa lön! Då skriver jag en recension sen om hur den funkar :-)

Trött på de mesta

Idag när jag vaknade hade jag självklart fått 2 nya finnar, eller röda prickar. En liten i pannan och en pytteliten vid munnen. Aja, jag får bita ihop men just nu känns det somn att hela världen rasar samman. Låter säkert riktigt löjligt men så är det.

Idag är ingen bra dag, jag tänker massa negativt hela tiden. Kan inte sluta heller, det ända som kretsar i mitt huvud är om detta någonsin kommer försvinna. Och när fan då? NÄR?! Har jag inte fått stå ut med tillräckligt i mitt liv. ÅHH! Man blir frustrerad. Och tro mig, jag är inte den som haft tur i mitt liv. Snarare tvärtom. Jag har haft otur nu i flera år. Kommer det alltid vara såhär? Sitter och funderar på roaccutan, jag hade velat börja, men samtidigt så har jag mina funderingar jag haft. Är absolut inte rädd för biverkningarna (låter kanske galet) men eftersom jag mår så dåligt redan så kan jag omöjligt må sämre än vad jag gör. Tro mig.

Är det något jag fasar för så är det sommaren. Visst, jag kommer kunna njuta av solen osv, vilket jag är glad för. Men tänk så blir ansiktet värre? Och dessutom blir det absolut inget festande för min del, får ångest av att bara tänka tanken att visa mig utomhus. Kommer ha en precis likadan sommar som jag haft en gång tidigare för flera år sen. Kan inte hjälpa att det påverkar mig såhär mycket, absolut inte. Men jag går inte utanför dörren ofta, till jobbet och hem. Sen spenderar jag mina extremt roliga dagar genom att umgås med min hund & min pojkvän ibland. Kollar på tv, och sen sover jag. Visst låter det som ett kul liv?

När är det min tur att börja leva?


Broschyr

Idag fick jag hem min broschyr om information om roaccutan. Hudläkaren skulle nämligen skicka en sådan med posten så jag kunde läsa på lite, om jag eventuellt skulle vilja börja med medicinen. Har läst igenom den men stod bara sånt jag redan visste, alla biverkningar osv. Sånt jag redan har kollat upp. Men som det ser ut just nu står jag nog faktiskt kvar vid mitt beslut om att vänta tills eventuellt efter sommaren eftersom jag inte får så mycket akne längre och med tanke på att jag älskar solen alldeles för mycket för att avstå. Men blossar det upp igen så kommer jag självklart börja, då ser jag liksom ingen annan utväg! Så jag får helt enkelt avvakta och se vad som händer!

Hoppas ändå så innerligt mycket på mina behandlingar jag ska börja med nu till helgen. Av det jag läst på internet så verkar den hur bra som helst, men, man vet ju aldrig hur mycket som är ren bullshit. Vilket tyvärr mycket bruka va! Men har man inte prövat, så vet man ju inte.. så why not? Kostar en del men funkar det så är det ju värt alla pengar i hela världen i princip.. Så jag håller verkligen verkligen tummarna, åhh vad jag hade velat kunna leva ett normalt liv NU NU NU!

Aja, som jag skrivit ska jag kämpa. Måste bara påminna mig själv om det så ofta jag kan, annars tappar jag hoppet så himla lätt och kan ligga och gråta i flera dagar..

Carmex

Tänkte tipsa om ett lipbalm som jag tycker är hur bra som helst mot torra läppar. Vet att många som äter roaccutan får super torra läppar, och då tycker jag absolut ni ska testa detta! Jag får alltid jättetorra läppar på vintern, kan dra av stora flagor av skinn bara för dem är så torra. Med detta är det ända jag tycker verkligen har funkat super på mina läppar och de läkare på bara några timmar. Och jag har prövat många olika i olika prisklasser. Dessa kostar ugnefär 25 kronor och jag köpte mitt på Willy´s matbutik, finns säkert i många närbutiker!


Tankar

Varför försvinner inte mina tankar som är så extremt negativa? Varför är det allt jag kan tänka på just nu? Orkar inte gå runt och oroa mig längre över hur det kommer bli tillslut, om det kommer mer acne osv osv..

JAG BLIR GALEN!

Ansiktsmask med papaya

Tänkte tipsa om en ansiktsmask från Jan Marini som jag använder ca 2 gånger i veckan. Den heter "Skin Zyme Papaya Mask" och är en peeling behandling för hemmabruk. Man avlägsnar skonsamt döda hudceller utan att skada huden.

Såhär står det på hemsidan om dess egenskaper:

• Synlig och snabb ändring av hudens karaktär
• Omgående kännbar ökning av lyster och släthet
• Förbättrar utseendet av solskadad hud
• Hjälper att läka acneskador och att rensa bort talgansamlingar
• Utjämnar missfärgningar efter längre tids användning

Jag har använt den nu i ungefär 2 - 3 månader och tycker att den är toppen! Däremot är den ganska dyr och man måste även ha en speciell rengöring som också innehåller papaya innan du lägger på masken. Man tvättar även av masken med denna rengöringen som heter "Clear Zyme".

Såhär använder du masken:

Clean Zyme och Skin Zyme kan kombineras med vilket som helst hudvårdsprogram. Rekommenderad användning kan variera från 1-4 ggr/vecka beroende på hudens karaktär och behandlingens intensitet. Kontakta Din specialist för rådgivning innan Du börjar på programmet. Clean Zyme och Skin Zyme används på kvällen. Använd Clean Zyme istället för Din vanliga cleanser och låt lösningen sitta på i 1-2 minuter. Tvätta bort med ljummet vatten. Torka ansiktet varsamt. Fördela Skin Zyme i ett tunt skikt i hela ansiktet (och evt. halsen) och låt sitta på ungefär 10 minuter. Eftersom huden tillvänjs kan man låta Skin Zyme sitta på i upp till 20 minuter. Ta bort Skin Zyme genom att lägga på lite Clean Zyme och massera försiktigt, tills lösningarna blandat sig till en massa. Ta bort massan och badda ansiktet med ljummet vatten. Torka varsamt.

Både rengöring och masken kostar lite över tusenlappen men håller ju som sagt några månader! Dessutom tycker jag definitivt att den är värd sitt pris. Överlag har Jan Marini jättebra produkter för hy med acne.


Mardrömmar i natt

Jag har sovit dåligt i natt, extremt dåligt! Och det beror på alla mina jävla mardrömmar jag haft om att plötsligt vakna upp med ansiktet fullt av nya finnar! Jag vet ärligt talat inte vad jag skulle tagit mig till då? Hade blivit arg. Just nu är jag bara glad över att jag inte har fått nån ny aktiv finne sen förra måndagen, har alltså klarat mig över en vecka, vilket känns positivt antar jag. Fast egentligen kan jag inte glädjas över det, jag går fortfarande och grubblar över hur tusan det kommer sig att jag fick ett sånt rejält utbrott fullt med bölder i ansiktet bara sådär. Det hände ju på max en månad, och det verkligen EXPLODERADE! Hur fasen kommer det sig? Vad har jag gjort för fel? Det är tankar jag går och funderar på hela tiden. Vad gjorde jag under den perioden? Hmmm..

Jag bara hoppas och ber till gud att detta inte är något jag kommer leva med resten av mitt liv, att det bara är tillfälligt. Tyvärr så känns det nästan som att det inte är så, utan detta kommer jag få leva med. Men.. jag kommer ta mig fasen inte acceptera det, låter kanske lite löjligt, men jag kommer göra allt i min makt för att bli av med skiten. Precis allt! Och ja, jag är på god väg, men vad gör jag om allt kommer tillbaka? Usch, jag är så rädd! Varje gång jag ska tvätta ansiktet så är jag rädd att jag ska känna nya finnar/bölder.

Funderar ju fortfarande på roaccutan, men, jag vill kunna ligga på stranden i sommar och vara ute i solen. Vilket jag antar att jag i så fall inte kommer få? Och eftersom jag inte har så överdrivet mycket aktiv acne just nu, så tror jag faktiskt att jag bara ska försöka lugna ner min hud så mycket som möjligt. Så mina inflammationer drar sig tillbaka. Men vad vet jag, jag är ingen läkare.. Och kanske att jag i så fall börjar med en kur roa efter sommaren? Men tänk så exploderar det igen, då finns det ingen utväg för min del, då är det roa som gäller fortare än fortast, och då skiter jag helt ärlig i om jag får vara i solen eller ej. Fasen vad svårt!


Tabletter

Jag tar många tabletter/tillskott dagligen, och flera av varje sort. Här nedan är de jag använder just nu. Och alla är bra på olika sätt mot acne och inflammationer i huden. Exempelvis Zink är läkande & vitamin B5 ska minska talgproduktionen. Mina p - piller Diane har jag ätit i många år och ska hjälpa mot hormonerna i kroppen. Vissa får ju acne pga. hormoner. Och mina Omega 3 eller Eskimo Skincare har jag precis börjat äta, även dessa ska ha en läkande effekt och innhåller vitaminer som är bra för huden. Eftersom jag äter en ganska högdos av dem alla så blir det väldigt dyrt, och mycket pengar varje månad går till att köpa nya tabletter..


Tur !!

Eftersom jag åt så extremt mycket onyttigt igår så trodde jag att jag skulle vakna upp med nån ny finne/finnar, men det gjorde jag faktiskt inte.. vilket kändes bra! Så nu håller jag bara tummarna att det inte kommer några nya äckelsaker under veckan för min del.

Gjorde ett besök hos en hudläkare i helgen, han ville skriva ut den starka medicinen "Roacuttan" till mig. Har hört att den är jätte effektiv men det finns så otroligt mycket biverkningar. Något jag självklart skulle kunna stå ut med. Kan knappast må sämre än vad jag gör just nu, eftersom jag nästintill känner mig självmordsbenägen ibland. Ja, eller jag har väl en viss dödslängtan när jag får mina "attacker". Men, nu är det som så att jag faktiskt inte har så mycket akne som jag hade för några månadersen. Då var det extremt, böldaktigt och jag kunde knappt pilla i ansiktet för det gjorde så jäkla ont.

Men nu känns huden faktiskt fin, dock har jag mycket mycket ärr och inflammation kvar där jag haft min akne. Så det är ju fortfarande aktiv akne men inte alls i den mån det var för ca 4 månadersen. Vilket jag är glad över. Det går ju frammåt och inte bakåt, så jag får försöka tänka positivt även om det är jättesvårt. det jag har varit mest rädd över att just ärr, och allt som har med ärr att göra. Bara tanken får mig att må piss. Och jag ser ju själv att det börjar bildas ärr, och då menar jag inte bara röda utan även lite gropar. Och Roacuttan hjälper inte mot ärr om jag har förstått det hela rätt, så jag tror faktiskt att jag satsar på nån annan form av behandling. Har läst om en som låter toppen, den är bra mot både akne, ärr och inflammationer. Den består av olika örter och man kommer fjälla av behandlingen, har bokat in en tid för en sådan till helgen. Man måste göra minst 3 stycken, och jag lär behöva många många mer. Dessutom ska det gå 3 - 4 veckor mellan varje, så det är inget som kommer gå snabbt. Och tålamod är inte det jag har direkt. Varför tror jag alltid att det ska gå så himla snabbt allting? Jag borde ha lärt mig att det ta tid att bli av med skiten, väldigt lång tid! Men hur som helst, priset för den första behandlingen ligger på ca 3000:- eftersom man måste köpa med sig produkter hem, och därefter ligger en behandling på ca 1800:- per gång. Men jag är villig att lägga ut hur mycket som helst bara jag blir av med detta. De som inte haft problemet kan nog aldrig föreställa sig hur det är att leva med.. Bild från google.


Jag har bestämt mig, en gång för alla?

Eftersom jag gärna vill må så bra som möjligt, så måste jag ta tag i min vikt. Jag mår inte bra av alla kg jag har lyckats gå upp. Och mitt sockersug är ju nåt enormt! Jag har alltid varit duktig och kunnat sluta äta godis och onyttigheter när jag vill, men nu har det blivit mer som ett beroende för mig. Eftersom jag ändå känner mig så ful och nästintill har gett upp hoppet om den där perfekta hyn så äter jag för att trösta mig själv på nåt sätt. Jag blir glad när jag tänker på godis, kakor, choklad, ja you name it! Och när man ätit massvis (som jag ALLTID gör) så får jag ångest och kan må dåligt i flera dagar.

Igår tex. åt jag choklad i mängder, idag hade jag ångest som bara den. Men ÄNDÅ lyckas jag trycka i mig en chokladbolle och glass, liksom vad är dealen? Jag vet ju att jag inte mår bra när jag äter såntdär, dessutom får jag extremt ont i magen av det. Så varför äter jag? Nåt fel är det ju på mig.. Och jag måste ta tag i detta innan det går för långt. Det funkar helt enkelt inte längre.

Tänkte att om jag skriver ner mina känslor och vad jag äter så kanske man blir lite mer motiverad att äta nyttigt? Jag ger det ett försök i alla fall, det skadar ju knappast! Mitt mål är att bli av med 1 KG i månaden, det låter kanske inte mycket? Men för mig hade det varit toppen om det gick så bra. Och målet är att bli av med 3 KG innan sommaren. Och jag ska klara det. Jag måste! Men vad gör man när sötsuget kommer? Det går inte att hejda mig då, jag blir som en helt annan person. Helt ärligt.

Men som jag skrev, jag ska kämpa! För att må lite bättre. Med start imorgon, denna dagen har jag redan syndat!Ångest, ångest, ångest...

Usch vilken ångest jag har just nu. Idag har jag ätit MASSVIS med choklad. Och jag vet inte vad jag ska tro när det gäller acne och choklad, men på nåt sätt får jag ångest när jag äter så onyttigt ändå! Det är otroligt jobbigt, och just nu vill jag bara spy upp allt. Jag har ätit både chokladbollar, kexchokladpaj med grädde. Fan vad jag blir arg på mig själv. Självklart mår huden bättre om man mår bättre inombords och i magen. Men nu sitter jag här med både ångest & ont i magen. Varför kan jag inte bara sluta äta så onyttigt? Det har nästan blivit som ett beroende för mig. Jag känner väl att det inte är nån idè att ens försöka längre, jag har gett upp hoppet lite. Vilket jag vet att jag absolut INTE ska göra. Jag ska kämpa.

Inte bara för huden skull, men även för viktens skull. Har lagt på mig några kilo extra, som jag måste bli av med. Men som jag säger, så stoppar jag i mig onyttigheter ändå. VARFÖR? ÅHH! Och varje gång tänker jag "Nu börjar mitt nya nyttiga liv", men likt förbannat sitter jag i båten igen. Detta är inte okej längre. Nu återstår det väl att se antingen i morgon eller i övermorgon om ansiktet är fullt med nya finnar. Jag ber till gud att jag slipper det. Men det är väl straffet för chokladen jag har ätit idag.


För 5 år sen

Tänkte börja att skriva lite om hur allt började för ca fem år sen. När jag var 15 år, började jag få lite problem med huden. Det är inga gigantiska finnar utan mest småfinnar, men ändå någo jag störde mig på enormt mycket och som påverkade mitt liv. Här börjar min resa.

Det hände något i mitt liv som gjorde mig deprimerad, så jag vet inte om det var hormonellt eller om det var pga. depressionen jag fick finnar. Detta var under ett sommarlov, vilket jag tyckte var bra på ett sätt. Jag tänkte att mina problem med huden skulle säkert försvinna till skolan började. Jag isolerade mig totalt, jag vägrade gå utanför dörren under hela mitt sommarlov. Jag tänkte att om folk skulle se mig nu skulle dem kolla på mig och tänka "fan vad äcklig hon ser ut i ansiktet". Och jag bildade massa negativa tankar i mitt eget huvud. Eftersom jag vägrade gå ut och bara låg i min säng hela dagarna så ringde min mamma till vårdcentralen där jag fick en tid snabbt. Där fick jag träffa en läkare av nåt slag, som kollade på ansiktet och skrev ut en kräm som hette "Dalacin". Denna skulle vara bakteriedödande och hjälpa mig.

Jag blev glad och fick lite hopp om att det skulle bli bättre. Det tråkiga var att jag hade inget tålamod, jag trodde att mina finnar skulle försvinna över en natt i princip. Jag kunde aldrig föreställa mig att det kunde ta så lång tid. Jag använde krämen flitigt i veckor men tyckte inte att huden blev bättre. Jag blev väldigt besviken och ännu mer deprimerad! Då ringde vi tillbaka till vårdcentralen och fick en ny tid, då jag fick antïtiotika utskrivet. Åt några som hette "Tetralysal" (om jag inte minns helt fel). Och fick någon annan kräm utskriven som jag inte minns namnet på. Antibiotikan gjorde tyvärr inte min hud så mycket bättre, det försvann några finnar men när jag slutade med kuren var dem tillbaka igen.

Nu hade skolan hunnit börja igen, jag fasade för att gå dit med mitt hemska ansikte som jag tyckte hade blivit mycket värre och väldigt rött av krämen. Det var nu jag började bli mobbad i skolan. Jag minns att jag valde att sätta mig vid en skolbänk längstbak i klassrummet för att ingen skulle kunna se mig och kolla på mig. Försökte även dölja mitt ansikte med mina händer. Vilket gick bra, i ungefär 10 minuter. Sen kommer jag ihåg att läraren frågade alla hur man hade haft det under lovet, och när det var min tur att prata vändes alla blickar mot mig. Det var nu kommentarena började komma. "Vad har hänt med ditt ansikte?" "Har du bränt dig på en grill"? "Du ser ut som en prickigkorv i hela ansiktet". Ja, det var massvis hemska komentarer som gjorde att jag blev extremt deprimerad och vägrade gå tillbaka till skolan. Under hela min första period med finnar så kollade jag knappt mig själv i speglen, det var min värsta fiende.

Jag stannade hemma några veckor, hade kontakt med sjuksköterskan på skolan som i princip tvingade mig tillbaka. Jag ville verkligen inte, men jag hade tyvärr inget val. Gick till skolan varje dag och mådde dåligt varje dag. Grät mig till sömns varje natt och ville inte ha någon kontakt med vänner nästan. Ville inte gå ut och göra saker utan mitt hem blev som mitt fängelse. Men där var det ända stället jag kände mig trygg på, ingen som kunde säga taskiga saker till mig där.

Skolsköterskan tyckte jag skulle ta kontakt med en hudläkare, vilket min mamma också tyckte. Och så blev fallet. Fick nya krämer utskrivna, bland annat en som hette "Skinoren". Denna krämen förstörde mitt ansikte totalt, jag blev extremt röd och det höll tyvärr i sig i flera månader. Tills jag kom i kontakt med en klinik som utförde laserbehandlingar mot akne (trodde jag). Hon berättade för mig att produkterna jag har använt är alldeles för starka grejer och att det i stället hade bildats ytliga blodkärl i ansiktet. Men detta kunde hon fixa med hjälp av laser. Hon sa att jag förmodligen skulle behöva 5 behandlingar. Vilket jag helt klart kunde tänka mig göra, allt för att bli av med min hemska rodnad. Jag hade en extremt snäll mamma som ställde upp och betalade detta, 1500 kr per behandling kostade det. Men det var under dessa behandlingar jag fick resultat. Här hade jag även bytt produkter och börjat använda några som hette "MD". Efter mina 5 behandligar var jag långt ifrån nöjd, och tyvärr så fick jag göra runt 25 stycken allt som allt. Gick i perioder eftersom att det kostade så mycket. Så ja, mycket pengar gick åt. Men jag var sååååå nöjd när jag var klar, min hud blev perfekt, precis som jag hade strävat efter! Och jag kunde äntligen börja leva mitt liv igen efter 1 år med finnar och rodnad.

Trodde jag...Design

Hade gärna haft en annan design till denna blogg, men jag är inte alls så duktig på såntdär så denna får duga tills jag lär mig hur man gör.


Akne

Denna blogg gjorde jag enbart för att jag har sökt och googlat på mitt hudproblem hur mycket som helst utan att komma fram till någon direkt vettig information. Eller jag sökte inte efter information, för jag är väldigt påläst, däremot letade jag efter folk med samma problem och som eventuellt hade någon blogg. Och tro mig, det fanns inte många. Vilket jag tyckte var extremt tråkigt. Och jag bestämde mig helt enkelt för att skapa en egen/ny blogg som handlar om just acne. Här kommer jag skriva om mitt eget problem, hur jag mår, vad jag har prövat för krämer, behandlingar, hur jag ser ut, går det framåt eller bakåt, tips och massa annat som jag själv hade velat kunna läsa om. Jag vill ju gärna hjälpa andra som har samma problem, även om jag själv lider av det, så har jag prövat många saker som jag tror att folk gärna läser om.

Hoppas att många kommer hitta hit och kan dela med sig av sina tips, det hade ju varit hur bra som helst med folk som skriver sina egna tips osv. Och som ni ser på mitt blogg namn "javlaakne", ja, det är ju ett rent jävla helvete med acne. De som haft det/har det, vet precis vad jag talar om. Hur man mår och hur man påverkas av dessa hemskheter!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0