Dermaroller

Igår kväll körde jag med dermarollern. Tycker det är så jobbigt att ta tag i att man ska rolla, det känns så jobbigt att göra på något sätt för jag vet att om jag ska rolla så måste jag kolla i speglen. Men, det gick bra igår och jag körde till och med båda kinderna samtidigt! Innan har jag tagit en varje dag pga. smärtan men igår var jag så arg och frustrerad att jag bara körde på. Men min sista kind var verkligen plågsam och gjorde ont! Förmodligen blir detta sista gången jag kommer rolla på ett tag då jag tror jag kommer genomgå behandlingen jag varit på konsultation för i september. Ska ev. boka datum idag, men som sagt, ska på besök på ett annat ställe nästa vecka också. Så nästa onsdag vet jag säkert hur "ansiktsschemat" kommer se ut framöver!


Dålig dag

Idag mår jag jättedåligt av någon anledning. Även om jag inte lyckats se mig själv i ansiktet (oftast då jag mår dåligt) så har jag gått runt och tänkt på hela dagen att jag aldrig kommer få ett perfekt ansikte. Och det känns som att jag alltid kommer vara missnöjd med ansiktet för resten av mitt liv. Och det är ingen rolig känsla. Om någon bara visste hur dåligt jag mår för ärren. Jag blir så ledsen när jag tänker på att jag en gång haft en jättefin hy, och nu kommer den aldrig bli fin igen. Det är så orättvist!!

En sak jag glädjs åt är att sommaren i princip är slut. Vädret är skit och det är jag faktiskt glad över. Allt roligt sommarfestande är över och nu slipper jag ha ångest över att jag missar en utekväll med vännerna. Och dessutom slipper jag ha ångest över att jag inte kan ligga på stranden och ha det skönt. Jag undrar verkligen hur jag kommer må om ett år...

Akne & godis?

Jag har länge funderat på om akne påverkas av kost osv. Jag har läst på internet att akne inte påverkas av kost men jag vet inte om jag kan tro på det. Jag får nämligen alltid någon finne när jag har ätit godis, choklad,chips och onyttigt. I lördags åt jag MYCKET godis & chips.. Och på söndagen vaknade jag upp med en finne på hakan som gjorde ont. Och om man får akne av något (ex godis) när visar det sig på huden då? Redan dagen efter man ätit onyttigt? Eller flera dagar efter?

Har något upplevt samma sak?


Bokat ny konsultation

I veckan ringde jag till en klinik i Göteborg och bokade tid hos en plastikkirurg som ska kolla på mina ärr. Jag vill ha lite fler alternativ innan jag går något eftersom det handlar om så mycket pengar. Där utför dem både laserslipning,mekanisk slipning, bortoperation osv. Det skadar inte att kolla runt lite! Så i början av september ska jag dit. Och sen tror jag det räcker med besök hos kliniker, har varit på många ställen nu och det känns tryggt med kliniken jag besökte förra fredagen.

Fick lön igår så jag ska nog ta och handla lite nya hudvårdprodukter och kosttillskott. Men har lite beslutsångest över vilka produkter jag ska köpa och pröva, finns många jag vill använda.

Förresten, kul med många nya läsare :) Jättekul att ni tittar in!


En favorit mask

Har precis kletat in ansiktet med min papaya mask från Jan Marini, helt klart en favorit bland de masker jag har prövat och huden känns jättelen efteråt! Dessutom kommer jag ihåg att när jag hade mycket akne så kändes det hela tiden som att huden blev bättre när jag använde masken.


"Mina" ärr

Jag fick en förfrågan om jag kunde lägga ut en bild på mina ärr. TYVÄRR kommer detta inte ske då jag är på tok för deprimerad för att kolla mig själv i speglen, vilket betyder att jag absolut inte kan kolla på mina ärr på en bild på datorn. Bara tanken får mig att må jättedåligt :/ Då hade jag förmodligen blivit ännu mer deprimerad. Så länge jag inte kollar eller ser mig själv i speglen så känns det helt OK, men så fort jag ser mina ärr i speglen så bryter jag ihop totalt och mår dåligt i flera dagar. Självklart tänker jag på mina ärr varje dag ändå men jag gråter i alla fall inte så länge jag inte ser mig själv. Det låter ganska tragiskt och i mitt fall har det nog gått ganska långt. Men, så länge jag mår lite bättre så håller jag mig borta från allt vad speglar heter.

Hittade en bild på google på en person som har liknande ärr, sk "boxcar scars". Har även ritat på vilket område jag har ärr. Däremot har jag fler ärr på det området än vad han har! Annars är hans ärr är ganska lika mina faktiskt, dem är både röda (vilket mina är) och dessutom ser man att att det är djupa ärr. Däremot tror jag faktiskt att några av mina ärr är lite djupare än på bilden! Men det är så ni får en ungefärlig uppfattning..Konsultationen

Min konsultation igår gick bra. Jag var inte ledsen när jag gick därifrån utan tvärtom, jag kände mig lite mer hoppfull. Resan dit tog lång tid och det var inte de roligaste jag gjort att sitta på ett tåg ca 12 timmar totalt. Men som tur va hade jag sällskap av min underbara pojkvän som ställde upp och följde med mig dit. Var jätte nervös innan jag skulle gå in och träffa läkaren men det släppte ganska snabbt. Det tråkiga är att jag helt glömde bort vissa saker jag skulle fråga så jag får kontakta kliniken på måndag igen för att få svar på lite mer frågor jag har. Som det ser ut just nu kommer det bli en behandling i slutet av september. Jag ska läsa på lite mer om behandlingen och se till att få alla svar jag behöver innan jag bestämmer mig för att göra något..

En postitiv (?) sak var i alla fall att jag vet vilken typ av ärr jag har i ansiktet nu. Det finns som jag skrivit förut olika typer av ärr och man måste anpassa behandlingen man väljer efter typen av ärr. Dem ärren jag har heter på engelska "boxcar scars".


Snart fredag

Nu är det snart fredag, vilket betyder att jag ska träffa hudläkaren. Måste säga att jag är lite rädd över vad han kommer att säga till mig. Säger han något i stil med "dessa ärren är så djupa att man omöjligt kan förbättra dem", så vet jag inte vad jag gör! Det känns på något sätt som att jag kommer vara ledsen när jag åker därifrån, vilket jag inte hoppas jag är. Jag hoppas att jag kommer få lite hopp om en finare hy.. Annars känns det verkligen onödigt att åka drygt 50 mil för ingenting!

Dessutom fick jag som vanligt ett jävla utbrott när jag kollade mig i speglen i lördags. Blev ledsen som vanligt. Ska försöka undvika speglar så mycket som möjligt, mår bäst då.

tågbiljett bokad

Nu finns det ingen återvända för min del. Bokade nyss tågbiljett för mig och pojkvännen nästa fredag till kliniken där jag ska på konsultation. Kostar 2000 för oss båda, tycker det var dyrt men jag hoppas att pengarna är värt det. Dessutom kan vi inte avboka så nu måste vi åka! Ska bli spännande men tråkigt att sitta på ett tåg en halv dag. Hoppas det är värt det!


Bokad konsultation

Gud vad jag letar och letar på internet efter bra ärr behandlingar. Men som jag skrivit förut är ärr det svåraste man kan behandla. Rynkor mm är mycket lättare att bli av med, men ärr kommer alltid finnas kvar man kan enbart förbättra dem. Vilket jag tycker är hemskt! Bara tanken av att se ut såhär resten av livet får mig att må extremt dåligt.

Men, som sagt går det att förbättra och det är precis det jag tänker göra! Till vilket pris som helst! Tanken var egentligen att jag skulle gått på en laserbehandling nästa vecka där man bränner bort hud och låter det bildas ny hud. Det finns delade åsikter om lasern på internet, många som skriver negativa saker och få som skriver positiva saker. Däremot så rekomenderar många plastikkirurger mm den behandlingen mot ärr, i USA och i många länder. Men jag har läst att det absolut bästa resultatet får man om man först utför någon slags hudkirurgi där man skär bort ärret eller går in under huden med en slags skalpell och lossar det som håller ner ärret och gör att det bildas en grop. Och det är en sån behandling jag har bokat konsultation för nästa vecka. Kommer bli ett helvete att åka dit (får resa 12 timmar tur & retur) men jag gör allt för att må lite bättre. Och kan detta göra att jag mår lite bättre kommer det vara värt all tid och alla pengar i hela världen. Det känns som att jag inte har några gränser längre, jag skulle kunna betala fler hundra tusen bara jag blir finare i ansiktet och får må lite bättre..


"Första riktiga finnen"

Har fått min "första" riktiga finne på länge. Och det låter kanske konstigt när jag skriver så men jag menar att jag den faktiskt gör lite ont, däremot syns den inte så mycket men det känns liksom som en stor finne som ligger lite under huden. Blev både arg & ledsen när jag kände den igår. Är lika rädd varje gång jag ska tvätta ansiktet på morgonen och kvällen, rädd att jag ska känna att det kommit finnar. Som tur är har jag inte fått så mycket finnar på länge. Mest små som knappt syns och som försvinner på några få dagar. Men denna jag har fått nu antar jag kommer stanna kvar ett tag. Men det återstår väl att se!

En sak som definitivt gjorde min hy värre var min Vitamin E olja, la på den innan jag skulle sova och dagen efter vaknade jag med många små finnar i ansiktet. De försvann dock på typ 3 dagar men kommer inte använda den oljan igen. Blev riktigt arg när jag vaknade och kände i ansiktet och förstod direkt att det var oljan. Tror inte det är så jättebra att man lägger olja i ansiktet, kändes som att hela huden täpptes igen. Så aldrig mer! Och jag hade inte rekomenderat någon att pröva heller för den delen, om man är rädd om sin hy.

Sitter med ansiktsmask i ansiktet nu och hoppas att finnen ska lugna ner sig lite. Känns som att den måste bort fortast möjligt om jag ska undvika att få ärr. Själva finnen är inte farlig men jag är så jävla rädd att jag ska få ännu fler ärr. Har tillräckligt av dem. Dessutom har jag börjat fjälla något enormt efter min senaste gång av rollern. Men det är nog bra, massa döda hudceller som ramlar av.

RSS 2.0