Nyårsafton

Idag är det nyårsafton! Sitter och väntar på att mina naglar ska torka, har precis målat dem lite. Man får väl anstränga sig lite när det är nyår antar jag. Även om jag faktiskt inte känner mig på humör idag. Känner inte för att göra mig i ordning och känner mig allmänt ofräsch. Och sitta och umgås med folk när man känner sig ful & äcklig är inte så värst trevligt. Men jag får hoppas att jag blir på lite bättre humör under kvällen. Och jag kommer be till gud (är dock inte direkt troende), men jag hoppas av hela mitt hjärta att 2011 kommer bli ett bättre år för mig. Ohh vad jag önskar att det blir så!

Har dessutom bestämt mig för att ha lite nyårslöften, som säkerligen kommer brytas snabbare än jag vet inte vad. Men jag måste försöka sluta frossa pga. depressionen. Och jag måste gå ner alla kilon jag gått upp! Så inget mer onyttigt för mig om det blir som jag vill. Och mer träning och röra på mig mer. Lyckas jag med detta ska jag absolut ta och unna mig en tandblekning och massa nya kläder. Inte kul att köpa kläder nu när man gått upp i vikt.


Onsdag

Idag har jag suttit och planerat lite inför nyårsafton, kollat upp lite recept på mat vi kan laga. Det blir middag hemma hos pojkvännen med ett annat par. Blir säkert trevligt om man är på humör. Börjar bli riktigt trött på mig själv och mitt jävla beteende. Varför kan jag inte bara gå ut och skita i vad andra tycker och tänker? Som jag skrivit längtar jag tills jag vågar visa mig ute igen. Men det känns som att jag har mycket saker jag vill göra även när ansiktet känns okej. Vill tex. bleka tänderna hos tandläkaren, komma i form (gått upp mkt i vikt) osv. Listan kan göras lång! Men jag ska göra allt i min makt för att 2011 ska bli ett bättre år. 2010 har varit katastrofalt! Dessutom har jag nog haft mitt värsta år i mitt liv. Och definitivt det mest tråkiga. Men jag ska som sagt kämpa för att det ska bli bättre. Inte bara ansiktet utan även självförtroendet som är kasst.

Men men.. Fick ett ryck i måndags och körde med dermarollern, även om jag sa att jag skulle låta huden vila. Jag kan verkligen inte låta den vila mer än några dagar. Sen är jag på det igen med kemiskapeelingar, ansiktsmasker, dermaroller osv. Det känns typ som ett slags tvång att göra något när huden ser ut som den gör. Denna gången rollade jag ju dock inte så hårt utan det blev ganska löst och körde dessutom utan bedövning. Det gör så jävla ont! Men på något sätt skiter man i den fysiska smärtan (pga. att den psykiska är värre). Dessutom älskar jag känslar efteråt, jag känner mig så nöjd på något vis.


Nu ska jag ut och ta lite frisk luft!!

5 myter om din hy i vinter

På vintern utsätts ansiktet för stora påfrestningar när det gäller väder och vind. Men hur ska man egentligen ta hand om sin hud i kylan?


Myt 1: Om jag har fet hy behöver jag inte smörja in mig
Hårt väder med vind, blåst och snö sliter på alla hudtyper – även de feta. Utan skydd och fukt tar även din feta hy stryk.

Myt 2: Min hy mår bättre av att jag stannar inomhus
Sant tills viss del, extrem kyla drar fuktigheten ur din hy. Men att bara sitta inne är inte heller någon hit för din hy. Se till att njuta av vintervädret och vintersporterna men skydda dig noga med fuktkräm och solskydd.

Myt 3: Vind ger min hy en härlig och naturlig glöd
Inte om du räknar brustna kärl på kinderna till eftertraktat. Det är nämligen precis vad du får om du inte passar dig. Går det riktigt illa kan du till och med få bestående skador på din hy. Skydda dig med en scarf och var försiktig.

Myt 4: Ju tjockare kräm, desto bättre
Konsistensen på din kräm har inget att göra med hur pass bra den absorberas av din hy. Om man vet med sig att man lätt blir torr kan ett serum i tillägg till fuktkrämen vara ett bra.

Myt 5: Mulet väder gör att jag kan skippa solskyddet
Aldrig, aldrig, aldrig är det bra att skippa solskydd. Inte ens då det är mulet. Solens strålar tränger nämligen igenom ändå och kan skada din hy precis på samma sätt som när det är klart. Med andra ord: använd solskydd i alla väder!



(Dessa tips är hittade på improveme.se)

Bokat och klart!

Nu ser ansiktet betydligt bättre ut och alla mina små sår är i princip borta. Är bara lite torr nu och fjällar lite! Bokade tågbiljetter igår + hotell så nu är det i alla fall bestämt att jag åker. Ska bli kul att se om nästa behandling kommer ge något resultat. Annars måste jag säga att vissa dagar känner jag mig faktiskt hyfsat nöjd med ansiktet, medans andra dagar kan jag tänka att det ser förjävligt ut. Vissa dagar tycker jag att ärren syns mer och de är dem dagarna jag mår som sämst. Jag sminkade faktiskt mig första gången på typ 1 år i fredags och i lördags när vi träffade släkten. Kände mig trots allt ganska "fin" eller fräschare. Lite som förut, även om mitt ansikte är fulare än innan. Men det var skönt att känna sig lite fräschare i alla fall och jag kände att självförtroendet blev lite bättre det också!

Det ända jag kan tänka på just nu och som jag fokuserar på till hundra procent är att bli bättre tills sommaren. Jag vill så gärna, kanske alldeles för mycket? Jag vägrar nästan att sitta inne hela denna sommaren också. Men mår jag dåligt har jag inget val. Jag hoppas dock att min medicin ska börja verka snart (så jag känner mig lite gladare) och att jag kan börja jobba mer med självförtroendet. Ska även börja träna och röra på mig mer, mår bra då! Har verkligen frossat i godis och choklad idag, och nu mår jag bajs. Äcklas av mig själv när jag börjar trycka i mig massa godis, dessutom kan jag inte sluta heller när jag väl börjat. Undrar varför man fortsätter, jag vet ju att jag kommer ha ångest hela dagen idag och imorgon över allt jag ätit!!


Torris

Kan börja med att berätta att gårdagen faktiskt var helt okej. Trodde att det skulle bli en jobbig dag men det var faktiskt ganska trevligt. Däremot så vaknade jag upp och var väldigt ledsen igår. Min hud så värre ut än någonsin. Och då menar jag NÅGONSIN! Inga nya finnar utan massa spruckna partier i ansiktet där det hade blödit och bildats små sår och skorpor. Så det ser ut som att jag har finnar i hela ansiktet. Min hud har blivit extremt känslig av kylan och dessutom är den extremt torr. Duschade i torsdags och glömde smörja in mig med fuktkräm. Vilket har gjort att ansiktet har spruckigt på vissa ställen. Det gör fruktansvärt ont. Och nu vågar jag knappt tvätta mig. Är rädd att det ska bli ännu värre och mer torrt! Jag hoppas innerligen att detta kommer försvinna snart, annars blir det ingen behandling. Så jag hoppas verkligen att mitt ansikte blir bättre :/ Vill boka tåg snart så man har det gjort, blir oftast billigare om man bokar så fort som möjligt. Och jag känner inte för att betala flera tusen för resan! Dessutom kommer jag bo på hotell dagen innan för att vara säker på att jag kommer fram i tid. Litar inte på tågen nu när det är snö.


Hade ni en bra jul?


Julafton imorgon..

Imorgon är det julafton. Ska jag vara ärlig har jag aldrig riktigt gillat julen, eller jo, när jag var väldigt liten. När mamma & pappa firade tillsammans och hela familjen var samlad. Nu är det inte så längre. Tycker mest att julafton är jobbig och julmat är det äckligaste som finns. Vill bara att helgen ska vara över! Men man får offra sig och umgås med familj och släkt. Tänkte kanske till och med sminka mig lite imorgon, har inte gjort det på evigheter. Vet inte ens som jag äger något smink som inte har nått sitt bäst före datum. Får väl kolla upp det.

Har fixat alla mina julklappar i alla fall, slagit in allihopa! Och resten av kvällen ska jag lägga ansiktsmask och hårinpackning tänkte jag. Lite fräsch får man väl försöka vara! Även om man inte känner sig speciellt fräsch.





Ny behandling på G

Hej allesammans!

Idag har jag bokat tid för en ny behandling (en sån jag redan gjort) men än så länge har den behandlingen gett bäst resultat och därför kör jag på en sån behandling till. Kommer förmodligen även behöva göra en till slipning eller liknande innan sommaren vilket jag hoppas det finns tid för. Som jag nämnt ska man helst inte sola 4 - 6 månader efter en slipande behandling. Hur som helst, sitter och kollar lite hotell då jag inte tror att tågen är så pålitliga i detta väder och inte när det är vinter. Känns som att det är mycket förseningar och inställda tåg osv, så jag funderar på att åka upp en dag tidigare för att vara på den säkra sidan. Nackdelen är ju att det blir en mycket dyrare resa med tanke på att det billigaste hotellet jag hittat än så länge ligger på 1400 kr per natt. Sen kostar behandlingen samt tågresan. Och självklart behöver man pengar till mat och dylikt. Men det kanske det är värt? Minsta lilla förbättring och jag kommer bli superglad. Min ena kind (den vänstra) har jag inga större problem med. Den börjar se ganska fin ut faktiskt. Men min högra är värst och även den man ser alla ärren på. Hoppas det känns OKEJ tills sommaren. Orkar inte ha en likadan sommar som i sommras.


Glömde säga..

Jag glönmde säga att jag är väldigt glad över att ni fortfarande kikar in här ofta fast jag är dålig på att uppdatera! Känns inte som att jag har så mycket att skriva om längre.. Har någon förslag eller är det något speciellt ni vill veta?

Misshandla kroppen

Jag misshandlar verkligen min kropp genom att hetsäta i extrema mängder! Detta gör jag när jag blir deprimerad. Förut (när jag hade ansiktet fullt med bölder) hetsåt jag i princip varje dag. Jag tryckte i mig massa godis och onyttigheter och hade absolut inga gränser. Detta har självklart satt sina spår på min kropp, även om jag inte hetsäter så ofta nu för tiden. Men jag har gått upp i vikt, fått fett på ställen jag aldrig haft och kroppen är allmänt sladdrig. Har försökt komma i form, börjat träna osv för att må bättre och känna mig snyggare i kroppen och i kläder. Detta har gått ganska bra! MEN när jag idag kollade mig i speglen (gör fortfarande det sällan) så blev jag genast jävligt deprimerad och självklart ledde detta till att jag har hetsätit hela jävla dagen. Jag känner mig så jävla misslyckad och äcklig. Jag mår dåligt när jag äter för mycket, och idag har jag verkligen frossat i choklad. Vilket inte heller är bra för huden (ja, jag får finnar av choklad). Så nu sitter jag här med extremt mycket ångest över alla kalorier och all choklad jag ätit. Men mest rädd för att vakna upp omed ansiktet fullt med finnar under de kommande dagarna. Jag hoppas att detta inte kommer ske. Hade blivit så ledsen. Men, åt mycket chokladglass i helgen och fick faktiskt 2 finnar på hakan efter. Så jag tror absolut jag får finnar av choklad.

Jag blir så arg när jag ser mig själv i speglen, när jag ser mitt ansikte som jag hatar mest av allt på denna jord. Men jag bryter inte ihop lika ofta, utan blir mest jävligt arg. Självklart blir jag ledsen också men inte så jag gråter lika mycket som förut. Och efter mina behandlingar har huden blivit lite bättre. Jag skulle nog säga ungefär 50% förbättring. Vilket är toppen. Men, jag kommer inte nöja mig med detta. Jag ska kämpa och göra allt i min makt för att det ska bli bättre. Tror jag ska köra med dermarollern nästa vecka! Var längesen och dessutom känns det som att huden i ansiktet är helt läkt nu. Känns inte omtålig eller något. Sen får vi se vad jag hittar på härnäst!


Hur reagerar era hud när ni äter choklad?!




Mederma behandling

Min behandling med Mederma har inte gått så bra i veckan. Efter två dagar användning blev jag knallröd i hela ansiktet. Och jag visste inte om det berodde på Mederma eller på en annan kräm jag använder så jag fick sluta med båda. Nu har dock rodnaden lagt sig och jag smörjde precis in ansiktet med Mederma. Ska enbart använda den några dagar nu och se om det var den jag reagerade på. Jag kände att det brände lite i ansiktet när jag använde krämen så det kan ju vara så att den innehåller något jag inte tål. Men det återstår att se! Hade varit tråkigt om det hade varit så.. Eftersom jag gärna vill pröva den.

Har även fått hem kosttillskott som jag ska pröva som ska göra huden bättre. Ecnaclyn heter dem! Ska börja med dem om nån vecka eller två. Jag har ju egentligen inte direkt problem med huden nu men får ju nån finne då och då. Och när de väl dyker upp blir jag arg och rädd för att få fler ärr. Jag vill bara slippa finnar & ärr!


RSS 2.0