Behandlingsschema

Jag gillar att göra lite olika "scheman" för när jag ska lägga ansiktsmask, gå på behandling, köra med dermarollern osv. Låter säkert jätte fjantigt, men jag måste ha saker "planerade" som förhoppningsvis kan hjälpa ansiktet på bästa möjliga sätt. Och vad jag har tänkt köra med fram tills behandling nr 2 är gjord med lasern jag går på nu, är bara att köra med min dermaroller var 4:e vecka. Så jag tänkte att om 2 veckor ska jag göra en ny behandling med rollern. Och jag ska verkligen bita ihop nästa gång. Kör nog bara en kind åt gången, eller per dag. Så klarar jag säkert av att köra på lite hårdare. Dessutom köpte jag ny bedövning, Emla kräm på apoteket. Tyckte den var tusen gånger bättre än den andra jag testade först. Den gjorde verkligen ingen nytta alls och bedövade ingenting. Men när jag testade med Emla så kände jag faktiskt att huden blev bedövad.

Så när det lila har försvunnit så kör jag en behandling med rollern, sen får huden vila ca 2 veckor, och då är det återigen dags för laserbehandling. Så får vi se vad det ger för resultat, om det ger nåt resultat överhuvudtaget...

OCH funkar inte denna lasern jag går på nu, har jag eventuellt hittade ett annat alternativ som kan hjälpa mot det röda i ansiktet. Känns skönt att ha en "backup" om denna lasern inte funkar. Och skulle den funka jättebra så komemr jag självklart göra fler behandlingar med denna. Nackdelen är ju som sagt att man ser förjävlig ut i ansiktet. Och när jag förhoppningsvis har lyckats förbättra det röda ärren/märkena, så ska jag gå på nån laserslipning eller fraxelbehandling så fort som möjligt. Och jag kan inte annat än att hålla tummarna att jag är hyfsat fin i ansiktet tills nästa sommar!

Dag 2 efter laserbehandling

Det är riktigt riktigt pinsamt att vistas utomhus vill jag lova er. Jag skäms ihjäl pga. ansiktet. Eller snarare pga. alla lila märken jag har. De kommer som jag nämt att vara kvar i ca 2 veckor, så jag får väl försöka vänja mig. Det är ju inget permanent, tack & lov! Jag håller tummarna att det bleknar lite snabbare än så i alla fall.

Idag fick jag mina nya krämer jag beställde förra veckan. 2 stycken från Mene & moy, en ny papaya rengöring till jan marini ansiktsmasken samt ett solskydd med spf. 30! Ska bli spännande att testa de nya mene & moy produkterna, speciellt den med 30% glykolsyra. Det är ju ganska starkt, har precis lagt den i pannan. Är inte så känslig där men tänkte se hur huden reagerar. Hudterapeuten jag pratade med sa att det är vanligt att det sticker rejält i huden ett tag och även att man fjällar några dagar. Så jag får helt enkelt vänta och se. Vet inte om jag vågar testa den på kinderna, eftersom min hud tydligen är väldigt tunn. Trodde den var "tjock", ser så ut i alla fall.

Blir så jäkla irriterad, varit i kontakt med en klinik som utför behandlingar av gropiga ärr. Kontaktade först deras klinik i Göteborg, där rekomenderade dem en typ av laserbehandling och jag frågade lite frågor om en annan laserbehandling som slipar lite på huden, och den sa hon inte alls var bra. Sen kontaktade jag samma klinik fast i Stockholm, där sa dem tvärtom! (att den som slipar är bra). Man blir så irriterad, vad ska man tro? Ska man göra en laserbehandling får man helt enkelt läsa på mycket mycket själv för att vara säker på att man väljer rätt. Och jag fortsätter mitt läsande om laserbehandlingar varje dag. Sitter nog några timmar om dagen och läser på olika sidor och folks egna erfarenheter osv. Det är alltid spännande att läsa tycker jag! :)


Behandling nr 1

Vad kul det är att logga in på bloggen när man ser att man har fått komentarer! alltid lika roligt! :) idag var jag på första laserbehandlingen, det gjorde faktiskt inte så överdrivet ont. Hade förväntat mig värre smärta än så, däremot ser jag förjävlig ut i ansiktet just nu. Och då överdriver jag inte, jag är lila i hela ansiktet. Ser ut som en påskkärring som har målat sina lila/svarta prickar i hela ansiktet. Vissa prickar är svarta, andra mörk lila. Kommer inte våga visa mig ute nu förrens detta försvinner, vilket ska vara borta om ca 2 veckor. Förhoppningsvis går det snabbare?

Ska kolla upp om jag kan kombinera denna lasern med lite ipl behandlingar kanske, för att få det hela att gå lite snabbare. Men tror inte det går, men att kolla runt skadar inte. Har även börjat läsa mycket om andra behandlingar för ärren, men det finns så mycket, ni anar inte! Jag känner mig nästan stressad pga. det. Vet inte vilken behandling jag vill testa sen. Usch, hur orkar jag med detta egentligen?


Fundering

Har börjat fundera på om man får acne av att träna/svettas mycket? Tror jag borde googla lite på det. Nu när jag har börjat träna lite smått igen så känner jag att jag får mer (nån finne här och var) än tidigare! Lite tråkigt när jag har varit "finnfri" ganska länge. Fick en liten i pannan igår, som bara ser ut som en röd liten prick. Men den gör ont! Tur att den hade lagt sig lite tills idag, hoppas den försvinner snart. Eller smärtan i alla fall. Sen är alla röda märken inte välkomna. Hoppas det går att köra laser på den också på torsdag när det är dags. Bara två dagar kvar nu, känns underbart och jag hoppas det kommer ge resultat.


Lite mer hoppfull!

Jag känner mig lite mer hoppfull just nu. Och det är ju väldigt skönt! Men, det dröjer väl inte länge förrens allt är på botten igen. Nu är det bara 5 dagar kvar tills laserbehandlingen. Ska bli kul att komma igång med något annat, som jag faktiskt tror mer på än den andra örtbehandlingarna jag gjort. Det är så svårt att veta hur lång tid man ska ge alla behandlingar, gjorde ju 4 örtpeelingar, och huden blev bättre, men inte de resultat jag hoppades ha efter de månaderna! Svårt att om det blivit bättre pga. tiden eller om det är behandlingarna som hjälpt. Hur som helst så tror jag lite mer på lasern, känns som att den är mer effektiv. Men det återstår väl att se!

Jobbigt när det är så fint väder ute idag, eftersom jag inte får vara i solen direkt. Det är på med kepsen när jag är ute med hunden, och annars har jag försökt hålla mig inomhus. Känns tråkigt, jag vill ligga ute och sola. Som förra året den här månaden.

Nya krämer

Beställde de nya krämerna, tänkte pröva med både 15% och 30% glykolsyra. Köpte även en ny rengöring till min papaya mask från jan marini, samt en solkräm spf 30. Borde egentligen ha en med spf 50 men får se om jag lyckas hitta någon som verkar bra. Har hört att ju högre spf i en kräm, desto fetare är den. Vill inte ha något som täpper igen porerna. Men börjar med en 30 så får jag se om det behövs en med högre solskyddsfaktor.

Den krämen med 30% glykolsyra heter Advanced cream C, och såhär står det om den på internet:

Kraftigt föryngrande nattkräm med maximal koncentration av glykolsyra förenar effektivitet och tolerans genom närvaron av c-vitamin. Behandling av förtjockad, torr och rynkig hud. Solskadad hud, aktiniska keratoser, solar lentigo. Alternativ till vitamin A-syrakrämer. Advanced cream baseras på samverkan av två aktiva principer:
Glykolsyra (30%) för sin förmåga att exfoliera och L-ascorbylpalmitat (C-vitamin) för sin antioxidativa och lugnande verkan. Genom närvaron av c-vitamin kan denna kräm doseras med extremt höga 30% koncentration av glykolsyra och ändå tolereras väl. Advanced cream förhindrar hudens åldrande, stimulerar nybildningen av celler i epidermis och jämnar ut huden.

Jag är ju som sagt ute efter en kräm som stimulerar nybildningen av celler, dessutom ska den jämna ut huden, vilket jag innerligen hoppas den gör! Båda nattkrämerna är från MENE & MOY.


Fredag 21/5

Blir så glad när jag läser att andra personer blivit fina i ansiktet efter sin akne. Det peppar ju lite och man får tillbaka en gnutta hopp. Så är det fler som läser som känner igen sig i mitt problem, kommentera gärna! Blev sååå glad när jag läste att "Caroline" blivit mycket bättre i ansiktet och även hennes ärr. Synd bara att det inte va jag som kunde skriva så, att mina ärr har blivit fina. Men jag hoppas innerligen att den dagen kommer för min del också..

Idag ska jag nog rolla ansiktet igen, men ska nog enbart ta på kinderna där mina röda ärr och gropar är. Och så ska jag försöka rolla hårt som fasen, ska i alla fall försöka ta i. Det gör så ont bara :-( Men allt för att skiten ska bli bättre. Vet inte om det är så bra att jag rollar ansiktet nu innan min laserbehandling, men ärligt talat så skiter jag i vilket. Skiter i mycket nu för tiden! Men eftersom ansiktet läker ihop sig så snabbt så tror jag inte det är nån fara. Och tror inte att ansiktet kan bli värre än nu i vilket fall som helst. Sen stod det ju på internet att man inte ska använda AHA syror samtidigt som man rollar eller under några veckor efteråt, jag har dock kört med mina aha produkter ändå. Bara inte samma dag som jag använt rollern. Och det gör inte ont eller sticker inte i huden så jag tror inte det heller är någon fara. Och jag har inte märkt av nåt så jag kommer nog köra med mina aha produkter ändå. Jag gör mycket man inte ska göra, men det känns som att alla alltid ska överdriva allt åt. Gör inte si och så, osv osv! Men man får väl pröva sig fram och känna vilket som är bäst för en själv. Jag ska nog däremot kolla på apoteket om det finns nån bättre bedövningssalva! Ska även köpa nya omega 3 idag. Det ska ju vara bra för huden, jag kör med Eskimo Skincare. Gillar dem faktiskt!

Tror jag ska beställa hem en ny nattkräm kanske, sitter och funderar lite. Det är en kräm med 30% glykolsyra, den är väldigt väldigt starkt men den ska tydligen hjälpa bra mot ärr. Vill gärna köpa i både 30% och i 15%. Men det är så dyrt! Men som sagt, jag kan nog lägga ut flera hundra tusentals kronor bara det blir bra snart. Ska nog faktiskt ta och klicka hem dem ändå, behöver en ny rengöring till min papaya mask också så passar kanske på att köpa den med.

Något positivt och väldigt mycket negativt!

Blev väldigt positivt överraskad när jag loggade in på internet banken och skulle kolla hur mycket lön jag fått denna månaden. Mycket mer än jag trodde! Hur det nu kommer sig? Var sjuk väldigt mycket förra månaden, så jag räknade med några tusenlappar mindre. Men jag fick faktiskt mer än vad jag brukar få, så några tusen mer! Det gillar vi :) Så glad jag blev. Nu känns det inte som att jag behöver leva skit snålt denna månaden, eftersom jag har en stor utgift på 5000 kronor (laserbehandlingen nästa vecka) så tänkte jag att jag inte skulle kunna handla något denna månaden. Så det känns jätteskönt verkligen. Men ska spara så mycket pengar som möjligt, till alla kommande behandlingar/krämer, ja you name it.

Igår mådde jag extremt dåligt, spenderade kvällen i sängen gråtandes. Tänkte varför så mycket hemska saker ska drabba just mig. Tycker ärligt talat synd om mig själv, har nog aldrig gjort det förut.. Men jag har gått igenom så mycket saker i livet redan nu, och detta med ansiktet tar kål på mig. Får självmordstankar ofta och känner att jag varken vill mer eller orkar mer. Men det är bara hemska tankar, skulle aldrig kunna göra något sådant mot min familj. Men det hade varit så skönt att slippa detta helvete, hoppas bara det har ett slut, och det får gärna komma snart. För jag orkar snart inte mer...Tänk att ett jävla ansikte kan påverka en så HIMLA mycket, aknen har verkligen förstört mitt liv. Och jag överdriver inte en smula, jag mår verkligen skitdåligt. Som jag skrivit innan hatar jag att gå utanför dörren, usch, ångest! Hatar att åka buss när alla kollar på en, känner mig ful & äcklig och jävligt otillräcklig av nån anledning. Skönt att ha en blogg man kan skriva av sig i. Undra om det kommer en dag då jag skriver att jag mår skitbra? Och att allt är hur jävla bra som helst?

Det känns som att den känslan är långt långt borta.. Snälla, är det inte min tur att må lite bra snart?

Behandling nr 1 med dermaroller

Fick hem min Dermaroller igår. Prövade att rolla lite i pannan, för att känna hur det kändes, och fy fan vad ont jag tyckte det gjorde. Så, jag tänkte att det är bäst att åka till apoteket och inskaffa sig en bedövningkräm. Vilket jag gjorde. Bestämde mig för att testa att rolla hela ansiktet på kvällen. Använde min bedövningskräm i 5 minuter som det stod på förpackningen, men tyckte inte den hjälpte ett skit om jag ska vara ärlig, eller så gjorde jag helt fel? Hur som helst, prövade att rolla ansiktet och det gjorde riktigt jäkla ont tyckte jag. Vet inte om jag tog i får hårt eller gjorde något fel, eller om min hud helt enkelt är känslig men det sprutade tårar ur ögonen på mig. Dessutom började det blöda lite, och jag kände mig svimfärdig. Så jag körde inte riktigt hela ansiktet, det klarade jag inte av. Kan tänka mig att jag kanske har tagit i lite för hårt. Ska köra hakan idag, för den skippade jag igår. Men jag är inte speciellt röd eller nåt i ansiktet idag. Igår däremot blev jag ganska röd men det la sig under natten. Ganska positivt så man slipper skämmas när man går utanför dörren!

Tror att man vänjer sig lite vid smärtan så småning om också, och då kan man säkerligen rolla på hårdare och hårdare. Självklart kommer det ta tid innan man ser skillnad, som med allt annat, men jag får väl helt enkelt ge detta ett tag. Jag är lite för ivrig och vill se resultat på direkten, men vem vill inte det? Har väldigt svårt att bara vänta. Men det tar som sagt tid att bli av med ärr osv. Jag får helt enkelt försöka acceptera det, hur svårt det än är!

Tips

Tänkte tipsa om en kräm som jag tycker är toppen! Fick hem denna kräm för ungefär 2 veckorsen, och jag älskar den redan. Tycker att huden känns slätare och det känns som att den läker utslag/finnar bra. Den innehåller både glykolsyra och phytic acid och är bra mot akne hy. Nackdelen är att den är dyr, kostar 750:- för 50 ml, och halva min är redan slut. Inte bra!

Såhär står det om krämen på internet


Egenskaper: Nattcreme som kombinerar glykolsyrans exfolierande verkan med den antioxidanta och antiinflammatoriska effekten av phyticsyra. Stimulerar nybildning av celler och förebygger pigmentreaktioner. Phytic Acid Cream baseras på samverkan mellan glykolsyra och phyticsyra. Glykolsyra tar bort döda celler från hudytan och stimulerar nybildning av hudceller. Phyticsyra förebygger pigmenteringar genom sin verkan på enzymet tyrosinas och verkar antiinflammatoriskt. Phytic Acid Cream 8% motverkar pigmentreaktioner och reglerar pigmentet i huden till en jämn hudfärg.

Användning: Fördela nattcremen i handflatorna och stryk ut den i ansiktet och på halsen. Massera in den i huden med uppåt- och utåtgående cirkelrörelser.


9 dagar kvar

Idag är det 9 dagar kvar tills jag ska på laserbehandling. Det känns ganska jobbigt att behöva undvika solen redan nu. Man får nämligen inte vara solbränd när man gör de behandlingarna, så jag försöker undvika solen så mycket som möjligt. Annars har jag ganska lätt att få färg. Har köpt en keps till och med, tänka sig! Tycker inte det är snyggt med keps på mig, men har inte så mycket val. Måste kunna gå ut med hunden även om det är sol.

Förövrigt hoppas jag att jag får min dermaroller idag, i så fall ska jag testa den i pannan till att börja med. Visserligen har jag inga ärr där men det är mest för att se hur min hud reagerar. Sen känns det lite tråkigt att man inte kan använda AHA produkter samtidigt, eftersom det är aha syra i alla produkter jag använder. Men, jag får helt enkelt använda mina Schrammek produkter. De funkar också bra så det är väl inte hela världen! Hoppas bara inte att min hud blir värre. Var längesen jag hade en finne, men har lyckats få en liten vid munnen. Har prövat min ZENO några gånger när jag känt att det varit på väg nån finne upp, och tycker den hjälpt till viss del. Har ju inte haft så stora finnar som jag hade innan. Däremot hjälpte den inte på den vid munnen. Gjorde 3 behandlingar, och fler ska man inte behöva göra, men finnen "växte" ändå. Eller den blev större. Hoppas den försvinner tills jag ska på laserbehandlingen i alla fall. Så kan man väl eventuellt köra med laser på det röda som blir kvar. Ska bli spännade att se om denna laserbehandlingen kommer funka! Vill inte få för stora förhoppningar, men åhhh vad jag önskar och hoppas. Hade varit en befrielse att bli av med alla röda märken. Lär väl se förjävlig ut ändå i ansiktet, med alla fördjupningar osv, men de är ett senare problem!

Dermaroller

Fick ett tips i bloggen om en sak som heter "Dermaroller". Och självklart är det jättekul med folk som tipsar om saker, speciellt om dem skulle funka :-) Så jag tänkte pröva på att rolla huden ett tag. Har läst mycket på internet och det verkar faktiskt vara en jättebra grej! Och det skadar inte att pröva innan jag lägger ut flera tusentals kronor på laserbehandlingar för ärren. 


DERMAROLLER® THERAPY 
- Microneedling eller Collagen Induction Therapy (CIT)
 
Dermaroller® är ett genombrott som medicinsk produkt (CE-märkt Medical Device klass 2). Trots sitt enkla koncept är resultaten anmärkningsvärda och dramatiska. Användningsområdet är brett och med få eller inga sido-effekter eller kontraindikationer.

Dermaroller® består av en serie produkter både för korrigerande medicinskt klinikbruk och för kosmetiskt hemvårdsbruk för preparatstimulering.

TEKNOLOGIN
Mekanismen består av piercing av vävnaden med hjälp av extremt tunna nålar (endast 0,2 mm) av rostfritt stål. När dessa penetrerar vävnaden skapas tusentals microkanaler som stimuleras vävnaden till reparation samtidigt som naturliga tillväxtfaktorer frigörs som ger ökad tillväxt av fasthetsfibrer (Collagen). Även upptaget av substanser ökar mångfaldigt.  Kommer uppdatera om hur jag tycker denna funkar så fort jag använt den ett tag! Är det någon mer av mina läsarare som prövat på denna?

Jag är så dum..

Nu när jag kollade i spegle för ett tag sen så tyckte jag att det började se bra ut i ansiktet. Så då är jag så smart att jag tänkte att jag lika gärna kan kolla i dagsljus så det inte är nåt jag inbillade mig. Brukar annars kolla på ansiktet i min spegel i sovrummet, där det är hyfsat mörkt. Dum som jag är så kollar jag, och fyfan säger jag bara. Det var det värsta jag sett, har mått dåligt konstant nu en vecka pga. det jag såg. MASSA MASSA ÄRR! Och då menar jag inte röda, oh nej, utan gropar. Hemskt fula gropar! Så dum jag va som skulle kolla. Men samtidigt, det är kanske dags att inse verkligheten så fort som möjligt. Så jag inte blir helt jävla chockad sen.

Jag som undrade vad sköterskorna jag träffat på konsultationen menade när dem pratade om djupa ärr. Men tro mig, nu förstår jag exakt vad dem menade :/ Men självklart tänkter jag göra nåt åt det, men nu för tiden finns det så extremt mycket laserbehandlingar osv att det är svårt att veta vad man ska satsa på (vilket jag skrivit tidigare). Sitter nog minst 1 - 3 timmar om dagen och läser om alla möjliga behandlingar. Det är mycket man måste veta, och man måste nog själv vara lite påläst om man vill göra nåt med sina ärr. Annars blir man nog ganska lätt lurad på pengar tror jag! Alla säger ju att deras grejer är så himla bra osv, men jag läser alltid på nätet vad andra tycker om det. Lättare att få en riktig bild av det hela då!

Har börjat min nedräkning nu, om 13 dagar ska jag ju pröva en ny laserbehandling. Och med ny så menar jag bara att jag inte har prövat på den innan. Jag håller verkligen tummarna att den kommer göra mitt ansikte lite finare. Nackdelen är att jag kommer se förjävlig ut i 2 veckor efteråt. Man blir nämligen helt blå/lila i ansiktet. Men jag får stå ut.

Blivit så dålig..

Jag har blivit så himla dålig på att uppdatera, förlåt! Jag har helt enkelt ingen lust, tråkigt nog..

Har börjat göra en extremt dum sak, som jag skrivit blev jag så himla jag när jag kollade mig i speglen sist, tyckte det såg bra ut osv. MEN, nu har jag börjat kolla mig mer ofta, onödigt, vilket har lett till att jag mår dåligt igen. Dessutom ser jag ingen förbättring längre. Så jag får sluta upp med det, roligare om man kollar mer sällan och när man väl kollar så blir man lite gladare över resultatet i stället för att gräva ner sig. För tro mig, det gör jag! Och när jag mår dåligt så äter jag som sagt i mängder, och det är ju inte heller bra.

Kan tala om att jag har varit på konsultation på 2 olika kliniker nu angående ärren, som jag trodde nästan enbart va det röda prickarna jag hade. Men tydligen inte, jag har tydligen lite djupa ärr också (dvs gropar). Och på sköterskorna lät det som att dem var ganska djupa. Vilket gjorde mig fruktansvärt ledsen. Grät nästan när jag gick därifrån. Och det är helt sjukt att det är så dyrt med olika laserbehandlingar, fraxellbehandlingar mm. Finns hur mycket som helst man kan göra egentligen, men när det handlar om ungefär 30 000 kr för att bearbeta fördjupningarna i huden så vill man inte välja fel metod! Så jag sitter och läser varje dag, om olika behandlingar. Och tro mig, det finns hur mycket som helst! Men, en sån här stark behandling när man eventuellt får slipa av lite av huden, eller ta till nån annan metod, ska man inte göra nu till sommaren. Fler risker och biverkningar då eftersom det är sol ute. 

Eftersom jag ändå inte gör speciellt mycket om dagarna, mer än att gräva ner mig över ansiktet, så skiter jag faktiskt i om jag kan vistas i solen eller ej till sommaren. Enligt alla jag har träffat, sköterskor och hudterapeuter så ska man undvika solen om man har röda märken/ärr kvar, vilket jag har. Man ska egentligen aldrig sola ärr som är röda berättade dem. Och jag som tänkte att solen skulle göra min hud fin i sommar. Eftersom det röda förmodligen skulle jämnats ut om man blev brun. Men dem berättade att huden i stället kan få permanenta skador och att det röda kan bli svårare att få bort sen när solbrännan försvunnit. Så jag ska testa en laserbehandling mot de röda märkena i slutet av maj. Man kommer tydligen se förjävlig ut i ansiktet i ca 2 veckor men det skiter jag i. Får hålla mig inne. Allt för att skiten ska försvinna! Hon trodde jag behövde 2 - 3 behandlingar, som kommer kosta sammanlagt runt 8000:-. Det är bara att bita i det sura äpplet för min del. 

Och efter dessa eventuellt 3 behandlingar så får jag jobba med fördjupningarna, och det är då jag måste hitta rätt metod och behandling. Får helt enkelt åka runt till ännu fler kliniker för att fråga frågor och se vad som känns bäst. Vill inte slänga pengar i sjön! Men eftersom att en laserslipning eller vad man nu gör, får vänta tills i spetember/oktober har jag lite tid på mig att hitta nåt jag tror på..

  

RSS 2.0