Svarat

Nu har jag svarat på lite kommentarer. Svar hittar ni i inlägget där ni själva kommenterat :)


Fick hem en AVI idag om att mitt smink jag beställt har kommit till posten. Så ska hämta ut det sen. Kände för att pröva något smink som är täckande (så man kan börja gå ut lite), och hittade ett som verkade bra. Dock gick allt jag beställde på 1000 kr! Varav frakten kostade 350 kr. Helt galet tycker jag! Beställde inte från Sverige utan från USA tror jag att det va. Sen stod det på min AVI att jag ska betala ytterligare 250 kr när jag hämtar ut paketet pga. tullavgift och postens avgift. Så det blev ett jäkligt dyrt smink, för att bara pröva på om det är bra! Vet inte ens om jag har beställt hem rätt färger osv. Vilket är jättesvårt att veta när man inte prövat sminket innan.


Men är det bra och om det täcker bra så är det väl värt pengarna. Kommer skriva en recension här sen om vad jag tyckte om sminket. Är det någon som prövat något bra smink när man har gropar och röda märken? Jag är själv jätterädd att groparna ska framhävas om man sminkar sig :/

Tillbaka

Hej mina fina läsare!!

Har inte orkat logga in här på ett tag pga. att jag som sagt mått extremt dåligt. Min älskade mamma "fick nog" när jag berättade att jag inte orkade leva längre och hon har nu fixat proffessionell hjälp åt mig. Det känns bra faktiskt, jag måste ta tag i detta nu. Jag har snart tillbringat 2 år inomhus och levt helt isolerat och ett sånt liv kan man inte leva. Självklart hade jag varit glad om min hud hade varit perfekt men jag kan inte stänga in mig till jag "blir nöjd" med huden, eftersom jag kanske aldrig kommer bli nöjd. Förmodligen blir jag aldrig nöjd i vilket fall som helst. Så nu har jag bestämt mig för att försöka fixa detta! Få ett bättre självförtroende och försöka att inte se mig själv som världens äckligaste och fulaste person. Jag har trots allt en underbar pojkvän som älskar mig för den jag är och han har stöttat mig dessa år när jag mått så dåligt. Tyvärr har det ju gått ut mycket över vårt förhållande då jag inte velat gå utanför dörren knappt. Är verkligen glad att han orkar med mig.. Till sommaren hoppas jag att vi kan göra en massa roliga saker tillsammans. Vi har börjat kolla på lite resor, vi ska på bröllop och eventuellt flytta ihop inom de närmaste månaderna. Vilket förhoppningsvis kan ge mig en nystart här i livet.

Men jag vet att jag kommer få svackor och känna att jag inte orkar mer. Men kanske kan man hantera det på ett bättre sätt och jag hoppas att psykologen kommer hjälpa mig med ett och annat. Fick tyvärr inte tid där förrens i slutet av maj men förhoppningsvis går tiden snabbt.Är jätteglad över era fina kommentarer ni skickar! Det hjälper och värmer. Kommer svara på era frågor så fort som möjligt.

....

Hej mina kära läsare.

Ville bara säga att jag förtillfället mår riktigt dåligt och har därför ingen lust att uppdatera här. Kommer svara på era kommentarer så fort jag har ork. Igår hade jag en hemsk dag. Igår kände jag verkligen att jag inte ville vara med längre. Vet att jag aldrig hade kunnat göra något dumt men ibland finns tankarna tyvärr där. Jag är så trött på livet. Just nu känns allt bara meningslöst och det känns ärligt talat som att jag inte har mycket att leva för :/ Varför kommer dessa hemska dagar? Och alla tråkiga tankar..


IPL

Igår var jag på ipl behandlingen. Och vi körde på högre inställning denna gången. Det kändes verkligen mycket mer än vad det gjorde sist. Jag hoppade till några gånger och på vissa ställen gjorde det riktigt ont! Men jag höll ut och tänkte att jag ska klara det med den inställningen. Förut när jag var yngre och gick på ipl så tog det lång tid att behandla kinderna. Nu kör vi hela ansiktet + uppstramande behandling på ca 30 minuter. Så det tar inte så lång tid! Nästa vecka blir det uppstramande behandling igen. Det blir nog 4:e gången jag gör den behandlingen. Så mitt "behandlingsprogram" fram tills sommaren är ganska intensivt. Kör uppstramande behandling 1 gång i veckan. Och sen Ipl var 3:e vecka. Jag hoppas verkligen att det kommer vara värt det. Tänkte även köra någon mer dermaroller behandling snart. Men det blir ingen agressiv behandling utan får köra lite lättare och in trycka så hårt.

I veckan måste jag ta och leta upp någon bra peeling + ansiktsmask att köpa hem. Min ansiktsmask från JAN MARINI är slut, likaså min peeling. Så det måste inskaffas så fort som möjligt. Men det finns så mycket att välja mellan, svårt att veta vad man ska köpa för något. Jag vill gärna köpa någon ny hudvårdsserie också. Känner för att pröva något nytt faktiskt!


IPL behandling nr 2

Idag har jag min andra IPL behandling. Jag kan inte påstå att huden har förbättrats något sen min förra behandling. Men som sagt, jag vet att det inte kommer bli bra på en ända behandling. Jag ber bara att det kommer se bättre ut efter jag hunnit med de 5 - 6 behandlingar jag ska göra innan sommaren. Annars blir det en minst sagt lika tråkig sommar som förra året. Och det vet jag inte om jag klarar av! Ska be henne höja inställningarna idag och köra lite mer agressivt. Men det är inte säkert hon vill det eftersom min hy är ganska känslig. Men jag hoppas att hon gör det ändå.Börja leva

Jag vill faktiskt snart börja leva ett normalt liv. Jag är så jävla trött på att mina ärr och min hy begränsar mig och styr HELA mitt liv. Varför låter jag mig påverkas så? Antagligen för att jag är så ytlig och rädd för vad folk ska tycka. Rädd för att folk ska tycka jag är äcklig och ser hemsk ut i ansiktet. Sen blir det inte bättre av att man inte trivs med sig själv för fem öre. Det ända jag varit nöjd med i princip är mitt ansikte. Men detta var för några årsen. Nu är jag inte nöjd med något på min kropp. Och det är dagens sanning! Kan faktiskt inte komma på en enda sak som jag är nöjd och stol över. Förutom möjligtvis mina bröst som är helt okej. Som är opererade. Jag hatade dem förut, men nu hatar jag dem mindre. Men jag är fortfarande inte nöjd. Vad är det för fel på mig?

Hur kan man tycka så illa om sig själv?


Hudvård

Man kan dela upp hudvård och olika behandlingar i 3 olika kategorier. Kosmetisk hudvård, Professionell hudvård och Medicinsk hudvård.

Kosmetisk hudvård är de märken som säljs på varuhus eller i olika kosmetik butiker. De har oftast bara en smörjande effekt och jobbar bara på den yttersta hudytan som vi kallar Stratum Corneum. De innehåller inte speciellt aktiva ingredienser och kanske heller inte de bästa. Man får oftast betala dyrt för en snygg design på burkar med guldlock etc. Anledningen till att vi inte använder dessa på salong eller klinik är att de inte tilltalar oss hudterapeuter som är utbildade inom hudvård.

 

Professionell hudvård hittar man på salonger och kliniker, men ibland även på varuhus. De har ett proffsigare innehållsregister med ämnen som inte täpper till huden. En del av produkterna jobbar ner i Epidermis ( översta hudlagret). Vi märker oftast resultat först efter kanske en månads användning innan huden har vant sig vid innehållet som oftast är från växtriket. Anledningen till att dessa produkter faktiskt också säljs på varuhus hos ibland obemannade diskar är just för att det är ganska snälla mot huden och det sker inga drastiska förändringar på en gång.

 

Medicinsk hudvård hittar man däremot bara på seriösa salonger och kliniker. Produkterna jobbar både i Epidermis och Dermis( som är det mellersta hudlagret) där oftast rynkor, pigment och annat sitter. För att få arbeta med dessa produkter krävs att man ” kan hud” och vet exakt hur man ska hantera dessa. I kategorin medicinsk hudvård hittar vi innehåll som AHA, glycolsyra, BHA, salicylsyra, Retinol som är ett A- vitamin och Kojic acid som har en blekande effekt på pigmentfläckar. Man kan få en viss rodnad i huden vid användning av dessa produkter. Man kan också flagna och känna sig stram, men det är ett tecken på att det verkligen händer något i huden. Dessa produkter sätter igång vår cellförnyelse som med åren blir allt mer långsammare. Det är också viktigt att man får en ordentlig genomgång på hur man använder produkterna och hur händelseförloppet kommer att vara och hur resultatet ska bli.
Vid användning av alla dessa ovanstående produkter är solskydd A och O, inte bara på sommaren utan året om. Solens strålar gör att vi åldras snabbare, det är bevisat.

 

Hudtyper inom medicinsk hudvård:

När vi pratar hudtyper pratar man oftast inte om de olika hudtillstånden som fet,torr, blandhy osv. Utan om hudtyper i Fitzpatrick skalan där vi delar upp huden i hudtyp 1-6.

 

Hudtyp 1: Är en vit, väldigt ljus hud oftast en blond eller rödhårig person med blå eller gröna ögon som alltid bränner sig och aldrig blir brun.


Hudtyp 2: Vit, ljus i huden, blond eller rödhårig med blå, gröna eller hasselnötsbruna ögon som ofta bränner sig men kan bli solbränd vid försiktighet och hög solkyddsfakor.


Hudtyp 3: Vit, ljus kan ha alla ögon och hårfärger, Väldigt vanlig här i norden.Blir lätt solbränd som stiger gradvis.


Hudtyp 4: Mörk brun färg i huden. Typiskt “medelhavs” hud som aldrig bränner sig och blir brun i solen. Ska dock sola med försiktighet.


Hudtyp 5: Väldigt mörk brun. Typisk “mellanöstern” hud som aldrig bränner sig och blir väldigt brun i solen.


Hudtyp 6: Väldigt mörk eller svart hud. Typisk “afrikansk” hud som aldrig bränner sig och blir ännu mörkare i huden i solen.Slätare hud


Injektionsbehandlingar
Vanligast är en så kallad filler av hyaluronsyra som Restylane. En stabiliserad hyaluronsyra-gel injiceras i huden med en tunn kanyl. Gelén bygger på ett kroppseget ämne och bryts därför ned helt naturligt i kroppen så småningom.

Botox
Är en annan populär variant. Det är ett toxin som verkar selektivt musklerna som medverkar till dina rynkor. Musklerna blir då så försvagade att de inte längre kan spännas och huden blir därför slätare.

Slipningar

Det finns flera olika metoder – kemisk peeling, laserbehandlingar och mekanisk hudslipning.

Vid en kemisk peeling används olika lösningar som appliceras på huden. Lösningarna avlägsnar döda hudceller och stimulerar nybildning av nya celler som ger ansiktet ett slätare intryck med minskade linjer.

Hudslipning (Microdermabrasio) är en skonsam och lätt hudslipning som avlägsnar döda hudceller med hjälp av en tunn stråle med mikroskopiska partiklar av aluminiumoxid som når ytan av huden (men går inte ner djupt i huden).

Fraxellaser är den mest moderna behandlingen som gör solskadad och rynkig hud slät igen. Lasern skapar tusentals mikroskopiska punkter och verkar på djupet i huden (utan att skada hudytan). Läkningen och återhämtningen är snabbare med den här metoden, än med andra laserbehandlingar.


Vad anser ni om Restylane och andra liknande injektioner?

 


(Artikel från improveme.se)

 


Bromsa hudens åldrande

Håll tassarna borta
Försök att undvika att pilla och peta för mycket i ansiktet, då du kan skada sköra blodkärl och bakterierna på dina fingrar kan orsaka oren hy.

Antioxidera mera
Antioxidanter skyddar din hud mot fria radikaler som skadar hudcellerna. Se till att få i dig mycket grönt te, tomater, nötter, frön, fullkornsprodukter och soja. Leta också efter hudvårdsprodukter som innehåller antioxidanter.

God sömn

Åtta timmars sömn per natt är ett måste för en frisk hud. Har du svårt att somna, drick inte kaffe efter klockan 15 och träna inte sent på kvällen. Se till att sovrummet är tyst, svalt och mörkt och motstå frestelsen att trycka på snooze-knappen på morgonen – det gör dig bara seg och omtöcknad. Ställ istället klockan på den tid då du måste kliva upp.

Undvik cigaretter och alkohol
Att rökning kan orsaka rynkor vet de flesta, men även alkoholkonsumtion kan skada huden. Dricker du mer än ett glas alkohol kan det öka inflammation i blodet som kan få huden att hänga. Även för mycket socker kan påverka kroppens förmåga att reparera skadat kollagen.

Förminska porerna
När orenheter samlas i porerna expanderar de, och ju äldre du är, desto svårare blir det för porerna att dra ihop sig igen. Motverka denna process genom att rengöra huden ordentligt med en ansiktstvätt som innehåller salicylsyra och löser upp fett i porerna

Skydda dig mot solen

Den största delen av hudens åldrande beror på skador från solen. Försök att alltid använda en ansiktskräm med så hög solskyddsfaktor som möjligt, och återapplicera den varannan timme när du befinner dig i starkt solljus.Artikel från improveme.se

Dålig uppdatering

Hejsan!

Jag har varit riktigt dålig på att uppdatera nu på senaste. Anledning? Jo, jag har både varit sjuk och mått psykiskt dåligt. Och då har jag ingen som helst lust att skriva något här. Gjorde min första IPL behandling förra veckan. Trodde att det skulle göra mycket ondare med det kändes knappt. Och tyvärr så kopplar jag ihop det med att det inte kommer bli ett bra resultat. Jag inbillar mig att man måste känna smärta eller att en behandling ska göra ont för att det ska visa något resultat. Men, jag får ge det en chans. Jag vet att jag måste gå på några behandlingar och det lär väl bli ganska många behandlingar. Men inget resultat ännu av den första behandlingen. Hon sa att huden förbättras hela tiden under de kommande veckorna så vi får se vad som händer. Har någon prövat IPL? Jag gör ju även en uppstramande behandling, som ska göra huden tajtare och mer stram. Detta vet jag inte alls om jag tror på men det skadar inte att pröva. Även denna behandling måste man göra några gånger. Än så länge har jag gjort 2 uppstramande behandlingar, och nästa ska göras nästa vecka! Ska försöka gå på den varje vecka. Och sen köra med IPL var 3:e vecka fram tills sommaren! Men jag förstår verkligen inte varför inte det röda märkena inte vill ge med sig? Kan dem inte bara ta och försvinna? Känns som att jag haft dem jättelänge nu! Blir så trött på dem. Ni som har haft röda märken efter akne, hur lång tid tog det innan era försvann helt och hållet?

RSS 2.0