Mat 30/3

Detta har jag ätit idag:


Frukost: Jordgubbar + kaffe                                                                                 (~50 kcal)

Lunch: "Fläskkotlett hamburgare (80 g kött med rågbröd)" + gurka + 1 ägg             (~500 kcal)

Mellanmål: Smakade på lillasysters glass (den nya ben&jerry) + lite choklad            (~350 kcal)

Kvällsmat: Kycklingwook (kyckling,pasta + grönsaker) + vitlöksbröd                       (~650 kcal)


Summa kcal: ~ 1550


Antal steg: 11 000



Känns som att det blev en dålig dålig dag! Ska ju inte äta nåt godis eller glass på veckodagarna men kände mig tvungen att smaka den nya glassen av nån anledning! Dessutom slank det ner ½ chokladgroda också. En liten sådan. Men ändå, det är själva grejen! Har även köpt hem bakelse tills imorgon när jag ska bjuda min vän på fika, och nej, jag ska INTE äta. Det blir frukt för min del!

Mat 28/3

Detta har jag ätit idag:


Frukost/Lunch: 1 skiva surdegsbröd med sallad + 1 ägg. Lite jordgubbar.                 (~250 kcal)

Mellanmål: 1 skiva surdegsbröd med sallad + 1 ägg. ½ äppel med kanel.                   (~250 kcal)

Kvällsmat: 5 stycken köttbullar + pyttelite fullkornsmakaroner + morötter.                 (~550 kcal)


Summa kcal: ~ 1050


Antal steg: ca 13 000



Dålig uppdate

Jag vet, jag har varit skit dålig på att uppdatera i helgen. Har haft mycket att göra! Dessutom har jag inte haft nån lust att skriva matdagbok då det blev en och annan miss här och var! Men, kan ju glädjas över att det inte var så hemskt som det var förra helgen. Har nog aldrig hetsätit så mycket i hela mitt liv? Däremot så unnade jag mig 5 godisbitar i lördags, och sen kom pojkvännen med nattmat efter han hade varit ute på krogen. Var tvungen till att äta lite jag också då han köpte världens godaste mat, har inte ätit den maten sen förra sommaren! Så ja, det blev väl lite extra kalorier men nu är det ny vecka och nya tag för min del..

Familjen köpte hem 1 kg godis igår, självklart allt mitt favoritgodis, men duktig som jag var så tog jag inte en enda godisbit. Så helgens onyttigheter blev både naturgodis och lite vanligt godis för min del. Men som jag skrev alldeles nyss, nu är det nya tag som gäller! Har inte hunnit motionera så mycket i lördags och söndags, så det blev bara lite över 9000 steg under båda dagarna. Men det är väl godkänt i mitt fall!

Mitt mål denna veckan är att satsa på minst 13 000 steg om dagen. Längtar tills jag får mitt promenadband för då hade jag tänkt motionera 1 mil extra varje dag minst. Sen är det en annan fråga om det nu kommer bli så eller inte. Och som jag skrev sist så hade jag gått upp i vikt vilket var väntat. Men jag SKA lyckas gå ner minst 3 kg tills slutet av juni. Måste bara peppa mig själv lite mer. Har blivit lite rädd för vågen, för varje gång det går upp så tappar jag ALL motivation. Och bara hetsäter och håller på.

Kommer uppdatera ikväll, matdagbok + steg...




Mat 26/3

Detta har jag ätit idag:

Frukost: Jordgubbar                                                                   (~ 80 kcal)

Lunch: 1 skiva surdegsbröd med 2 ägg. 1 apelsin + lite banan        (~ 550 kcal)

"Mellanmål": Naturgodis + choklad i massor                                   (~ 1500 kcal)

Kvällsmat: Kyckling med lite potatisgratäng + bröd                         (~ 550 kcal)


Summa kcal: ALLDELES FÖR MYCKET    ~ 2700



Steg: 11 000

Fan i helvete

Var och handlade med familjen innan, dock svin hungrig när jag handlade vilket absolut är det värsta som finns. Tror ni inte att jag plockar på mig världens fetaste påse med naturgodis? ÅHH JO!!!!!!! SÅ JÄVLA DÅÅÅÅLIGT! Inte nog med det, jag & min syster smälde i oss den på 5 minuter. 5 jävla minuter. Och nu mår jag ärligt talat bajs. Varför gör jag såhär mot mig själv? Fattar inte :-(

Eller jo, dum som jag va så vägde jag mig innan och som jag sa så visste jag att jag skulle ha gått upp i vikt efter allt skit jag hetsåt förra helgen. Och jag mådde dåligt och fick samma känsla som alltid, "skit i detta nu". Jag är så arg på mig själv, så besviken och ledsen. Mår riktigt dåligt nu. Hade gått upp 1 helt kilo. Så nu har jag helt plötsligt 3 - 4 KG jag vill gå ner. Fråga mig inte hur fasen det kommer gå till, för det verkar inte gå!! Nu känns det bara som att jag vill sluta äta helt och hållet, magen är stor som en ballong och jag vill aldrig mer äta. Vet att man inte ska svälta sig när man vill gå ner i vikt men det känns snart som att det är min enda utväg om jag vill gå ner innan sommaren! Fast jag älskar mat, så det kommer inte gå det heller. Jävla skit. Märks de att jag är arg?

Inte nog med mitt naturgodis, jag köpte med mig en jävla chokladkaka också. Dock 86% mörkchoklad men ändå. Har ätit en liten bit, och resten ska jag gå ut och slänga i soporna när jag går ut med hunden snart. Den ska jag fasen inte trycka i mig den också. Jag hatar denna ångest.....
 

Återfall..

Idag var det så illa med mitt sockersug att jag drömde om naturgodis. Haha! Hur galet är inte det? Så när jag vaknade var jag tvungen att äta 2 godisbitar, har nog nästan aldrig varit så sötsugen. Jesus! Men det var inte hela världen. Däremot så är jag skit sugen fortfarande och det ända jag tänker på just nu är den där goda påsen med gott naturgodis, hur gott det hade varit att smaska på. Känns ju vääääldigt frestande att köpa en påse tills ikväll men jag ska verkligen försöka att inte göra det. Kommer definitivt få ångest efteråt så det är ingen idé.

Nu dessa dagarna när jag har börjat promenera och röra på mig mer så mår jag faktiskt bättre. Har inte velat väga mig ännu (efter förra helgens frosseri så är jag livrädd att jag har gått upp 10 kg), men när jag rör på mig lite mer så mår jag bättre. Funderar på att väga mig imorgon, men samtidig så vågar jag inte. Vet att jag kommer tappa all min motivation om jag har gått upp i vikt, eller om siffrorna visar samma som alltid. Så jag vet inte, kanske väntar tills nästa vecka om jag lyckas hålla mig nyttig i helgen. Helgerna är svåra för mig, alla i familjen frossar i godis, chips och allt möjligt. Och det är svårt att låta bli att äta, men jag måste göra mitt bästa. Varför är det så egentligen, att det liksom "hör till" att äta onyttigt på helgerna? Finns ju andra goda saker man kan äta i stället för godis, men som jag aldrig tänker på. Jag älskar ju verkligen frukt, så god frukt hade jag kunnat äta i stället. Men det blir alltid så att man går till godiset och plockar en påse. Och det värsta med mig är att jag äter upp allt så fort jag har betalat det, haha! Jag kan knappt vänta tills filmen eller vad man nu ska ha godiset till. Usch, det känns illa för min del :/


Nichole Richie

Fasen vad jag tycker att denna kvinna är sjukligt vacker, söt, snygg, you name it! Dessutom har hon galet snygga kläder!







Mat 25/3

Detta har jag ätit idag:


Frukost: Hallon + lite vindruvor                                                    (~ 100 kcal)

Lunch: 1 skiva surdegsbröd med 2 ägg + majonäs + 1 apelsin        (~ 500 kcal)

Mellanmål: 1 äppel                                                                      (~ 100 kcal)

Kvällsmat: snitzelhamburgare (snitzel + surdegsbröd) + 1 morot     (~ 600 kcal)


Summa kcal: ~ 1300



Antal steg: Ca 13 300

Övrigt: Powerwalk 30 minuter + 80 situps


Stod emot suget idag igen..

Skulle in på Hemköp innan och handla, och när jag gick förbi naturgodiset så blev jag självklart skit sugen. Får sluta upp med att gå förbi allt godis! Men svårt att undvika. Hur som helst så ville jag gärna köpa en påse men nej, jag sket i det. Riktigt bra! Måste vänja av mitt socker sug, som är så grymt jobbigt. Men jag ska klara det.

En annan sak som är helt sjukt är att när jag kollar mig i speglen, och ser att jag inte gillar det jag ser, så känns allt bara hopplöst. Att jag lika gärna kan skita i allt för det finns inget hopp ändå. Dåliga tankar. Blir helt galen! det är ju faktiskt därför jag gör det här, för att må bättre. Och då fattar jag inte varför hjärnan säger en annan sak. Hjärnan säger "skit i det, du är redan "tjock" och din kropp kommer inte bli finare". Varför är det så? Konstigt...

Nu ska jag ut på en powerwalk, och målet är att vara uppe i minst 10 000 steg efter jag varit ute. Sen blir det självklart lite fler steg senare när jag är ute med hunden osv, så målet är väl runt 13 000 steg idag också! Då hade jag faktiskt känt mig duktig! Men vi får se, skriver ner ikväll hur det gått!


Naturgodis...

Var inne på ICA idag och skulle handla lite, och fick sånt extremt sug eftert naturgodis så fort jag såg det. Blev sjukt sugen på nötter med choklad, och yoghurt nötterna. Meeeeeeeen, hör och häpna! Jag stod faktiskt emot mitt jäkla söt sug. Fy fan vad stolt jag kände mig sen när jag lämnade affären. Var riktigt riktigt sugen, så det blir plus poäng till mig där. Det är precis sånna saker jag måste lära mig att kontrollera. Annars sitter jag där med en stor påse natur godis eller nåt annat skit och bara vräker i mig.

Dessutom har jag varit ganska duktig på min motionsfront idag också, både powerwalkat och gjort situps. Det är duktigt för min del, haha! Men egentligen så förstår jag inte varför jag inte rör på mig mer, visst, jag tycker det är sjukt kallt ute men man mår så himla bra sen när man väl har motionerat och rört på sig lite mer än vanligt. Längtar verkligen tills jag får mitt promenadband. Skönt att kunna powerwalka samtidigt som man kollar på tv!


Mat 24/3

Detta har jag ätit idag:

Frukost: Hallon + kaffe                                                    (~ 60 kcal)

Lunch: 1 skiva surdegsbröd med 2 ägg + 1 apelsin             (~ 400 kcal)

Mellanmål: 1 äppel                                                           (~ 100 kcal)

Kvällsmat: 1 snitzel med lite pommes + 1½ morot med sås  ( ~ 600 kcal)  


Summa kcal: ~ 1160



Antal steg: Ca 13 000


Övrigt: 500 hopp med hopprep + 300 situps + 30 minuters powerwalk

Mat 23/3

Detta har jag ätit idag:

Frukost: 1 skiva surdegsbröd med 2 kokta ägg på, lite vindruvor        (~ 350 kcal)

Lunch: 1 skiva fläskfilé med sås + 1 banan                                        (~ 300 kcal)

Kvällsmat: Chilli con carne med 2 morötter                                       (~ 500 kcal)


* Räknar bara ut kcal på "känsla", kan vara mindre/mer än det jag skrivit.

Summa kcal: ~ 1150



Antal steg: ca 12 000


Promenadband

Klickade hem ett promenadband i morse, det är ca 2 veckors leverans men sen jäklar ska det bli mer motion för min del! Inga ursäker längre..

Viktklubb ?

Du ska inte gå ner i vikt!


Det finns inga medicinska skäl för dig att gå ner i vikt. En viktnedgång kan till och med vara skadlig för din hälsa. Du får inte bli eller vara medlem i ViktKlubb.se om du är underviktig. Vi accepterar inte medlemmar som har ett BMI under 20. Målet för dig bör vara att leva sunt - inte att gå ner i vikt.

PS. BMI (Body Mass Index) ska inte ses som ett exakt mått på eventuell över eller undervikt. Om du exempelvis är mycket muskulös kan du få ett högre BMI.

Ditt BMI är: 19.6



Där får jag alltså inte bli medlem, annars verkar faktiskt viktklubb vara väldigt väldigt bra! Typiskt!


Mat 22/3

Detta har jag ätit idag:

Frukost: ½ skiva surdegsbröd med 1 ägg

Lunch: 3 skivor fläskfilé med sås + morötter

Mellanmål: Hallon + 1 banan med lite grädde (det bjöds på kladdkaka men detta åt jag i stället)..

Kvällsmat: 3 skivorfläskfilé med sås + morötter



Känner mig faktiskt ganska duktig idag, familjen har ätit både kladdkaka och sen blev det snabbmat på mcdonalds men jag åt inget av det. Ganska bra :-) Fast ändå känns det som att jag har ätit massvis. Har börjat använda min stegräknare idag. Fast enbart när jag var ute med hunden, och fick ihop ca 6500 steg. Det är inte så mycket och det är rekomenderat att man ska gå 10 000 steg varje dag. Men har inte räknat med när jag jobbat, handlat osv, så lite fler steg blir det ju.

Dessutom funderat jag starkt på att köpa mig ett promenadband att ha här hemma, ni vet dem som det görs så mycke reklam om nu på tv? Finns i olika färger och dem verkar faktiskt vara helt OK. Hade varit bra för min del, då har jag inga ursäker längre att inte gå ut. Sen älskar jag faktiskt att powerwalka och tror att ett band hade gjort susen för min del just nu. Eftersom jag fortfarande tycker det är väldigt kallt ute, och eftersom jag är lite känslig. Hatar kyla, usch usch usch!

AnnaLynne Mccord

"Skönt" att se att även de riktigt snygga kändisarna har problem med sin hy!



Knepen för sötsuget

Det skulle vara så enkelt att äta nyttigt – om du inte hela tiden suktade efter godsaker. Så här hanterar du suget.





Sluta med sötningsmedel
Lightprodukter må verka nyttiga eftersom de inte innehåller socker, men studier har visat att de ofta gör dig ännu mer sötsugen. Dra ner på eller sluta helt med artificiella sötningsmedel, så får du lättare att stå emot onyttigheter.

Lista dina framgångar
Varje gång du lyckas stå emot en frestelse, skriv ner det på en lapp. När du gjort/lyckats med det 15 gånger så ska man kunna stå emot vilken frestelse som helst.

Ta bort distraktionerna
Att äta godis eller andra sötsaker medan du gör någonting annat, som kollar mejlen eller tittar på tv, gör att du inte tänker på hur mycket du äter. Koncentrera dig istället på vad du äter och hur det smakar. Ta några få bitar och njut ordentligt av dem.

Unna dig lyx
Är du sugen på choklad kan det löna sig att köpa riktigt fin gourmetchoklad. Ofta blir suget tillfredsställt snabbare när man äter riktigt choklad, jämfört med när man äter lågprisgodis med svag chokladsmak.
 
Planera godisätandet
Att säga till sig själv att man aldrig får äta några sötsaker fungerar inte. Då är risken stor att du till sist överäter för att du inte klarar av att stå emot förbudet. Bestämt dig istället för att du får ta till exempel en 25-grams chokladkaka varannan dag. Att äta lite godis ibland är helt okej – och det blir lättare att så emot sötsuget nu när du vet att du får äta något sött lite senare.


Hittade denna artikel på MSN.SE! Alltid bra att skriva ner lite tips som hjälper mot sötsuget.

Ångest som vanligt..

Skrev ett långt långt inlägg här i fredags, men när jag skulle publicera det så stod det typ "error" så allt jag skrev försvann. Och jag hade varken lust eller ork att skriva ett nytt inlägg, eftersom det var så långt. Anyway, har mått riktigt dåligt sen i torsdags. Haft ångest och ingen livslust överhuvudtaget. Och vad jag borde ha lärt mig är att försöka hantera mina känslor i stället för att äta massvis. För det är så jag gör när jag får ångest, äter och äter och äter. Har ätit för ett helt år framöver i helgen, och det är verkligen sant. Har fått i mig både scones, flera kilo godis (typ), pannkakor, choklad, 2 stycken ben & jerry glassar, chips, ja listan kan göras lång. Fy fan vad jag äcklas av mig sjäv när jag tänker på allt jag ätit. FY!

Inte nog med att jag har ångest över maten, utan även över livet rent generellt. Och dessutom har det ploppat upp 2 nya finnar! Kan ju garantera att det är pga. skräpet jag har ätit. Men mår riktigt dåligt över att det har kommit upp nya orenheter. Trodde knappt att det var sant när jag kände hur det ömade under huden. Men jo, det var det. En i pannan och en på hakan. Det är väl bara förväl att det inte kommit upp nåt där alla ärren är. Men med min tur så lär det väl komma när som helst.

Jävla skit!

Fan fan fan!!

Blir alltid lika jävla besviken när jag ställer mig på vågen. Förstår inte varför jag inte går ner ett jävla gram? Jag har testat mycket saker men ingen verkar hjälpa. Och sen tappar man motivationen lika snabbt när man ser att det inte ger resultat. Innan kunde jag pendla i vikt hur mycket som helst, kunde ligga på +- 2 kg varje dag. Hur kommer det sig? Att man kan gå ner 2 kilo på en dag? Nu är inte fallet så, utan min vikt ligger verkligen på samma vikt hela tiden!! Fan vad ledsen och besviken jag blir. Antar att det är för att jag rör på mig på tok för lite. Var ute på en 30 minuters powerwalk idag och fasen vad ont jag fick i mitt öra och hals efteråt av nån anledning. ÅHHHHH!! IDAG ÄR JAG ARG & JÄVLIGT BESVIKEN!

Så om jag ändå inte gå ner kan jag lika gärna trycka i mig godis och kakor osv, för upp går jag inte. Utan som jag skrev så ligger min vikt stabil på samma siffror varje gång. Men jag antar att jag helt enkelt får kämpa på. Eftersom jag alltid brukar äta onyttigt på helgerna så måste jag pröva och se om jag går ner av att inte äta godis och dricka läsk osv. Känns som att det borde gå ner lite i alla fall. Har faktiskt börjat äcklas lite av min kropp när jag kollar i speglen, känns som att det dallrar fett från både lår & magen. Usch :( vill inte mår såhär över kroppen.
Jag menar, hur jäkla svårt ska det vara att gå ner 3 kilo???????? Känns som att många klarar ½ - 1 kilo i veckan utan problem. Men min vikt står still..

Dessutom så räknade jag ut hur många kalorier jag får äta om dagen om jag ska gå ner ½ kilo i veckan, och i såfall får jag bara äta runt 600 kalorier? hur går det ihop egentligen eller så har jag räknat helt fel?

Mat 17/3

Detta har jag ätit idag:

Lunch: 1 st Lövbiff med tomater, morot, champinjoner och creme fraiche sås.

Mellanmål: Hallon (ca 200 g)

Kvällsmat: 2 stycken pågen fröjd mackor (100 g sammanlagt och 260 kcal per 100 g) med 2 ägg på. Det slank även ner lite "start flingor".



Usch, vad det känns som att jag frossade i kolhydrater nu ikväll, men familjen skulle äta på Max och jag ville inte trycka i mig alla 1000 tals kalorier det är i deras mat och friterade pommes. Så det fick bli det som fanns hemma, vilket var mackor och lite flingor. Känns dock som att jag har ätit JÄTTEMYCKET ikväll av nån anledning. Och det värsta var flingorna jag åt, eftersom det är mycket socker i dem. Bläää! 


Har försökt räkna lite kalorier idag också och jag räknar med att jag har ätit ca 1300 kcal denna dag.


Blekna..

Jag hatar verkligen att kolla mig själv i speglen, pga. mina ärr i ansiktet. Mina röda/gropiga äckliga ärr. Tro mig, det är inget man frivilligt kollar på och varje gång blir jag lika deprimerad. Sist jag kollade var för några veckorsen, då bröt jag ihop totalt. Grät hela dagen och mådde allmänt dåligt. Självklart tröstade jag mig själv med massvis med godis. Fick även dåliga förhoppningar efter mitt besök hos hudläkaren, lät inte alls positivt när han pratade med mig. Och varje gång jag hör nåt negativt så blir det automatiskt så att jag tänker negativa tankar och att jag redan är så jävla ful & äcklig och det skadar inte om jag äter upp mig flera kilon, för jag är lika ful ändå. Godis är en tröst, jag blir glad när jag tänker att jag ska äta godis. Vilket dämpar min ångest när jag är ledsen, men dagen efter man ätit en hel påse godis så mår jag piss. Har ångest till 1000 och vill bara dö (i princip).

Men det jag ville säga var att det ändå går sakta sakta men säkert framåt, det har inte blivit värre (dvs att jag inte får mer finnar) och ärren bleks sakta men säkert dem också. Vilket jag är glad över. Kollade mig i speglen idag, var några veckorsen sist. Blev ändå ganska glad för att jag själv ser en förbättring sen sist jag kollade. Och det ger mig hopp! Hopp om att en vacker dag ha den där perfekta hyn jag ALLTID har drömt om.

Helst av allt hade jag velat att allt försvann över en natt, men så funkar det inte här i livet. Saker & ting tar tid. Har däremot redan gett upp hoppet om att visa mig utomhus i sommar. Ansiktet får ta den tid det tar och jag får helt enkelt stå ut med att må dåligt under tiden. Jag längtar tills jag också kan börja leva som en normal människa, finner inga ord för hur mycket jag längtar! Kan man inte bara spola fram tiden ett år eller så?

Och jag funderar starkt på att redan nu börja spara ihop till en "laserslipning" eller något sådant. Och kanske göra en sån direkt efter sommaren? Många får jättefina resultat men det är dyrt som attan, så att börja spara nu är kanske inte helt fel ändå? Mycket tankar som snurrar runt i huvudet idag....

Stegräknaren

Idag kom min stegräknare jag beställde igår, oj vilken snabb leverans! Blev lite chockad faktiskt. Kommer dock inte börja installera den idag tror jag, eftersom det var en hel del man skulle ställa in. Får se om det blir idag eller imorgon. Måste börja röra på mig mer känner jag. Har nästan lite ångest över att jag rör på mig så lite som jag gör. Så det är bara till att ta sig ut, lägga in bra låtar på sin mp3 och börja powerwalka för fullt. Längtar tills det blir varmare ute! Som jag nämt innan hatar jag kyla och får super ont i ansiktet när jag varit ute ett tag.

Men kommer uppdatera om hur räknaren funkar osv. Ska nog även ta och bli medlem på en sida där man skriver in hur många steg man går varje dag. Kan ju vara ganska bra att ha koll på det! Och på tal om promenader ska jag faktiskt ut en sväng nu.. Funderar på att väga mig imorgon, får ångest varje gång jag ställer mig på vågen ungefär. Men kan vara ganska bra att veta vad man väger? Och speciellt nu när jag dragit ner på kolhydratera. Hade varit kul att se om det gett resultat enbart genom att lägga om sin kost lite. Men jag får helt enkelt se vilket humör jag är på imorgon :-)



Mat 16/3

Detta har jag ätit idag:

Frukost: Hallon + kaffe

Lunch: En lövbiff med minitomater, haricoverts, champinjoner och creme fraiche (paprika&chilli)

Kvällsmat: 3 stycken skivor fläskfilè (ca 150 g?) + 5 klyftpotatisar (ca 40g) + morötter,ärtor och sås.



Har försökt räkna lite kalorier i det jag har ätit och uppskattar att jag inte ätit mer än 1000 kcal idag. Men jag räknar inte så noga utan på ett ungefär! Så jag själv har lite koll på hur mycket jag äter. Dock har jag lyckats att inte äta så mycket kolhydrater, för att vara mig...


Stegräknare

Har klickat hem en stegräknare idag från stegraknare.se! Blev en snygg rosa, kostade några hundralappar men tycker de flesta stegränare jag testat varit skit. Och då har det varit de billigare varianterna. Så ska testa denna! Det är ju värt ett försök och dessutom är det ju jättebra om man ser hur många kcal man har förbrukat osv. Toppen!

Såhär står det om den:

Limiterad utgåva av Silva Ex3 Plus i tre nya härliga färger. Inuti finns samma teknik som gjort Ex3 Plus så populär. Bär den runt halsen eller lägg den i fickan, denna stegräknare ger ett korrekt resultat ändå.

Funktioner:
Stegräknare
Distansmätare
Kaloriförbrukning
Automatiskt tidtagning
7-dagars minne
Motionsbarometer
Klocka
Halsrem ingår


Inbillning?

Vet helt ärligt talat inte om jag inbillar mig, men jag har inte känt av mitt extrema sötsug jag brukar ha. Undra om det är för att jag dragit ner på kolhydraterna? Eller om jag helt enkelt känner mig lite mer motiverad att inte äta godis, kakor, bröd osv? Annars brukar jag känna mig sugen varje dag på godis, eller bröd. Och bröd brukar jag äta ganska mycket av. Och vi alla vet att bröd innehåller ganska mycket kalorier och kolhydrater! Så i stället för allt det där brödet jag äter så äter jag något så mycket godare i form av en god köttbit med sallad. Som dessutom är nyttigare. Varför har jag inte tänkt så långt innan?

Dock vet jag inte alls hur länge detta kommer hålla, men det återstår väl att se.. Jätteskönt i alla fall att suget har hållt sig borta. Aja, nu återstår det väl att se om jag kommer gå ner nåt i vikt av att äta mer protein och mindre kolhydrater. Kanske blir helt tvärtom? Hade jag gått upp i vikt hade jag blivit deprimerad.. Sen vet jag att jag hade kunnat röra på mig mycket mer men eftersom jag är känslig för kyla och fryser jättesnabbt hur mycket kläder jag än har på mig så blir det inga längre promenader. Men när det börjar bli varmare ska jag definitivt börja powerwalka och springa mer!

Handlat

Jag har redan varit duktig och varit och handlat lite mat för veckan. Så jag slipper hamna i samma situation igår och inte alls visste vad tusan jag skulle tillaga för något. Handlade i alla fall lövbiff och crème fraiche med paprika & chilli smak. Den är sjuk god faktiskt! Och tänkte använda den som sås till köttet. Så dagens lunch kommer typ att bestå av lövbiff med morötter och haricoverts + paprika chilli sås. Kommer bli en kalorisnål och kolhydrat fattig lunch vilket är precis det jag strävar efter! Dessutom innehöll inte såsen inte alls mycket kolhydrater vilket var bra :)

Till frukost blev det hallon med en kopp kaffe. Är inte så förtjust i att äta frukost och tycker inte om att äta innan lunch egentligen, men lite hallon slank ner. Det gör det alltid. Känns som att jag har blivit lite smått besatt av hallon, köpte hem 1 kg som jag har i frysen och har redan ätit hur mycket som helst. Haha! Men hallon är nyttig och även hallonen innehåller väldigt få kolhydrater och kalorier. Dem som äter LCHF får äta hallon men ingen frukt osv eftersom att frukten innehåller mer kolhydrater.

Kommer uppdatera ikväll om vad jag har ätit under dagen, tycker det är ganska bra att skriva ner det man äter så man får perspektiv på det hela. Dessutom så ser man ju vad det är man kanske borde dra ner på sen när man kollar i matdagboken. Jag har väldigt väldigt svårt att gå ner i vikt av nån anledning. Till saken hör att jag inte är överviktig, men eftersom jag ändå har lagt på mig 3 kilo sen i sommras så vill jag ha bort dessa kilon så mina kläder slipper sitta så tajt!


Mat 15/3

Detta har jag hunnit äta under dagen:


Lunch: 2 ½ stycken skivor kassler med haricots verts + lite champinjoner och 4 stycken mini tomater.

Mellanmål: En skål med hallon (ca 200 gram?)

Kvällsmat: 7 stycken köttbullar, pyttelite fullkornpasta, lite brunsås och en stor morot. Åt även ½ knäckebröd.


Ångest

Klockan är snart 14.00 och jag har inte ätit något alls ännu! Vet att det inte är bra för varken mig eller min kropp men jag är inte hungrig och känner mig inte sugen på att äta helt enkelt. Måste ta och laga något nu känner jag. Dock vet jag inte riktigt vad? Svårt!! Det enklaste hade varit att smälla i sig mackor men det ska jag INTE göra. Nej, får ta mig i kragen nu. Annars lär jag hets äta som en gris om nån timme för att hungern kommer.

Vaknade dessutom i natt och var sjukt godissugen av nån anledning. Bara vaknade och hade enormt sug efter godis. Gick därför ner för att äta några godisbitar men valde i stället att äta några frusna hallon. Vilket egentligen är minst lika gott! Så plus pöäng till mig :-)


Fjällandet har börjat

Måste bara skriva att jag har börjat fjälla nu. Bra för min del att jag kan gå in här och läsa tills nästa gång. Så dag 2 började jag fjälla. Det har mest börjat spricka på kinderna där själva ärren sitter. Än så länge har jag inte börjat fjälla någon annan stans. Men känner mig ändå inte alls lika stel som förra gången i ansiktet. Då kunde jag knappt le utan att det kändes som att det sprack.

Nu väntar en dusch och sen ska jag kollar på ballar av stål, det börjar ju idag :-) Roligt!


Mat 14/3

Detta har jag ätit idag:


Frukost: 1 knäckemacka med 1 ägg på. Lite hallon.

Lunch: Lite vindruvor och en kopp kaffe

Mellanmål: 1 äppel + lite ananas

Kvällsmat: Kassler med chillisås + 1 morot och pyttelite ris.


(Till allt har jag druckit vatten)


Jag överlever inte utan min älskade frukt!


Peppa peppa!!!

Nu jävlar ska jag köra så det ryker, och bli av med mina kilon jag har gått upp. Mår helt ärligt talat INTE bra av det, och känner inte för att sätta på mig kläder som är för trånga. Känner inte för att köpa nya "större" kläder heller eftersom jag vill gå ner. Hatar verkligen när man känner att kläderna börjar sitta för trångt! Men det ska det bli ändring på nu nu nu! Därför har jag varit och handlat lite nyttig mat idag som jag ska äta. Och jag ska försöka dra ner på kolhydraterna så mycket som möjligt samt försöka räkna lite kalorier så man inte äter allt för många. Det är ju inte bra det heller! Synd bara att jag tycker det är så jäkla tråkigt att laga mat, men jag får väl ta mig i kragen och göra det nu.


Lite av sakerna jag har inhandlat idag


Inget fjällande ännu

Undrar om behandlingen gått fel eller nåt? För det känns inte likadant som sist, då hade jag ont/stickningar i huden i 2 dagar och fjällade redan dag 2. Nu har det gått 2 dagar och jag har varken stickningar eller börjat fjälla. Hoho??? Aja, får ringa henne imorgon och fråga! Vi tog lite hårdare i fredags än sist, och det känns som att jag borde fjälla ännu mer då. Men jag får se vad som händer.. Återbesök på torsdag, vilket jag inte känner för egentligen. Tycker det är lite långt att åka bara för att gå på en ansiktsbehandling. Bokade även in behandling nr 3 när jag var där.

Hur har det gått med maten för min del i helgen? Som vanligt failade jag, åt kladdkaka i mängder i fredags när jag kom hem. Enbart för att jag var svin hungrig och inte åt på 6 - 7 timmar. Och inte nog med kladdkakan utan jag åt massvis med grädde. Jättebra verkligen! Men har inte ätit några större mängder godis, tog 2 bitar igår men slutade äta sen. Vilket var bra eftersom jag var sugen som tusan. Men, måndag imorgon, ny vecka med nya möjligheter och utan onyttigheter. (säger jag som vanligt, haha!) Men helt ärligt, jag börjar nästan tro att jag har en sjukdom eller nåt. Jag äter när jag blir deprimerad och när allt känns meningslöst, började må dåligt i fredags och tänkte på hur pissigt livet är och att jag aldrig kommer bli av med mina ärr i ansiktet, och genast så åt jag och tänkte att jag kan bli hur jävla fet som helst för jag är ändå ful och äcklig. Dumma tankar!


Dags för behandling nr 2

Idag är det fredag, och det har gått 3 veckorsen jag var på min första behandling. Så idag är det dags igen! Förra behandlingen var ganska smärtsam men ska ändå be henne ta lite hårdare/djupare idag. Hoppas hon gör det! Så jag ska börja denna dag med att ta en lång härlig dusch, eftersom jag inte kommer få tvätta håret på sex dagar sen så ska det rengöras och shamponeras ordentligt. Hatar när håret känns fett, men jag får helt enkelt stå ut. Kommer bli en lång dag känns det som, har ju några mil att åka till stället där behandlingen görs, sen tar behandlingen ca två timmar och sen resan hem. Lär vara hemma ganska sent ikväll. Och jag tänkte äta en rejäl middag innan jag åker, annars kommer jag garanterat stanna på nån mack vid vägen och köpa godis eller nåt annat onyttigt. Dessutom är det fredag och helg, och av nån jävla anledning så tänker min kropp eller min hjärna att det är dags att äta onyttigheter. MEN NEJ!!, denna helg ska jag inte stoppa i mig flera kilo godis. Eftersom jag måste bli av med mitt sockerberoende. Så målet denna helg är att inte äta godis, och inte dricka läsk. Läsken har jag inte så svårt för att skippa, dricker oftast vatten. Men när det väl är helg så brukar jag ändå dricka några glas.


Torsdagens mat

Idag har jag ätit:


Frukost/lunch:
En omelett på 2 stycken ägg med skinka och svamp + 1 st morot.

Mellanmål: ½ dl råggröt med 1 st äppel i.

Kvällsmat: Chilli con carne med ytterst lite ris och 1 st morot.


Och ändå känns det som att jag har ätit för mycket av nån anledning...


Snart nr 2

Har fortfarande inte fått nån ny finne, inte ens en liten. Men kan ju glädjas över att jag inte fått nån "böldaktig" på länge. Nåt positivt där! Och som sagt, inte ens en liten ny finne. Det är ju jättebra!

På fredag är det dags för behandling nr: 2, och jag är förväntansfull! Känns som att det inte var längesen jag var där sist. Och jag hoppas att jag kommer se även en liten förändring efter denna gång, kul när man ser resultat. Och jag märkte ju redan att huden blev bättre efter första behandlingen. Dessutom är jag fortfarande förtjust i de nya produkterna jag använder. Ska nog ta och köpa en till kräm från serien nästa vecka. Dem är ju inte så farligt dyra om man jämför med de andra produkterna jag använder/använt från Mene moy. Dessa ligger på ungefär 3 - 600 kr. Helt okej!

Arg på mig själv

Idag känner jag mig så arg på mig själv. Fattar inte varför jag inte gå ner i vikt när jag äter nyttigt och kämpar på. Sen är jag jävligt arg på mig själv att jag låter mitt sockerbeorende ta över allt för ofta. Blir allt för ofta att jag slänger i mig några godisbitar eller nåt annat skit bara för att det är gott. Jag måste lära mig kontrollera det där starka behovet, som finns där av nån anledning. Fast idag när jag var och handlade så plockade jag på mig en godispåse, är sjuk idag så tänkte att det får man unna sig. Men.. i butiken så fick jag ångest och tänkte "NEJ jag ska inte köpa den här godispåsen". Så jag la tillbaka den. Plus poäng där!

Däremot har jag smällt i mig massvis med bröd. Och är det nåt jag har lärt mig är det att kolhydrater inte är bra för min kropp. Äter jag mycket bröd, ris, pasta osv så går jag upp jättesnabbt. Vilket är förjävligt, för jag älskar bröd. Fan vad gott det är!! Men helt ärligt, jag förstår inte vad jag tänker med egentligen? Jag vill så gärna gå ner dem där extra kilona till sommaren, men när jag ser att det inte gått ner på vågen så känns allt piss. Och jag tappar motivationen alldeles för lätt, tyvärr. Sen fastnar jag i samma tankemönster varje gång "aja, jag börjar om nästa vecka" osv. Men så händer samma sak igen. Blir galen!

Varför kunde inte gud ge mig en perfekt kropp som inte går upp såå fort man äter onyttigt? Har många kompisar som inte går upp ett gram hur mycket dem än äter, medans en annan lägger på sig flera kilo (typ) så fort man äter en pizza eller nåt annat onyttigt. Jag måste helt enkelt inse att jag får klara mig utan sånt tills efter sommaren. Vill inte behöva må dåligt när man vistas på stranden i sommar, eller när man sätter på sig sommarkläderna. usch, får ju ångest av att tänka tanken!

Och som vanligt tänker jag att jag kör om från noll igen imorgon.. Men hur länge håller det? 2 dagar? Aja, det återstår att se. Tror jag ska börja skriva ner lite mer känslor här, ganska skönt faktiskt!



Ingen ny finne

Känns som att det var ett tag sen jag fick nån ny finne. Även om det kanske bara var för två veckorsen. Men för mig är det en evighet och jag är jätteglad över det. Men så länge jag inte får nån ny finne kan jag inte heller pröva "My zeno" som jag har köpt. Men jag är inte ledsen för det. Haha, är glad så länge det inte poppar upp nåt. Dessutom tror jag att mina nya produkter jag köpt är bra, för som sagt, jag har inte fått nån ny finne och huden känns verkligen len, fräsch och jättefin!

Men.. alla ärren måste försvinna. Och jag vet att det tar tid. Lång tid! Jag har dåligt tålamod och står verkligen inte ut med att se ut såhär. Tur att jag inte kollar mig i speglen allt för ofta. Låter säkert knäppt men jag mår bäst av att inte se hur det ser ut överhuvudtaget.. Sen när jag väl kollar (typ 2 gånger i månaden) så blir jag oftast glad över att se att det blir bättre & bättre. Hade jag kollat varje dag skulle det vara svårt att se resultat. Och foton har jag faktiskt ingen lust att ta. Men nästa behandlingstillfälle så ska vi ta foton, för att kunna se före & efterbilder. Och det blir då med en bra kamera hos en fotograf. Det kan ju vara kul att ha i framtiden, när man är redo att kolla. Har lite förebilder på datorn, kollar jag på dem så blir jag knäckt över att se hur jag har sett ut. Och då är det skönt att veta att det inte är så längre.

Men jag hade blivit så lycklig om alla ärren bara kunde blekna och försvinna nångång! Gärna idag, men det kommer inte hända. Som min hudterapeut sa, rom byggdes inte på en dag. Detta är en process som tar TID. Men jag hade så gärna velat vara fin till sommaren. Det är min dröm, men det känns som att den är långt långt borta.....

I väntan..

Beställde hem lite nya hudvårdprodukter förra måndagen men har fortfarande inte fått dem! Och enligt företaget så skickade dem till mig i torsdags, och egentligen borde jag haft dem nu. Men dem har tyvärr inte kommit. Aja, det är inte hela världen.. men jag börjar fundera på om dem har försvunnit? Tycker det känns som lite väl lång tid nämligen. Eftersom dem skickas inom Sverige.

Dessa två produkter köpte jag denna gången:




Ansiktsmasken har jag faktiskt aldrig prövat så det ska bli kul att se om den är bra. Nattkrämen däremot tycker jag är jättebra och funkar toppen på finnar och inflamerade utslag. Anledningen till att jag använder produkter med just glykolsyra i är för att jag har blivit rekomenderad att göra det. Och syran är bra för genom glykolsyrans verkan bryts döda hudceller ned, pormaskar löses upp och hudens textur förfinas.


Idag kom den!

Idag kom min Zeno hem i brevlådan. Tyvärr har jag ingen direkt aktiv finne just nu så kan inte pröva den förrens det dyker upp nåt otrevlig i ansiktet. Men det ska bli riktigt spännande att se om den funkar faktiskt! Just nu ligger den och laddar, den ska nämligen ladda i 24 timmar innan man kan börja använda den. Lika bra att ladda den så man kan använda den på direkten när det är dags. Det bästa är som sagt att använda den så fort man känner/ser att en finne är på väg upp. Då har den bäst effekt står det!

Förövrigt så är min hud jättelen efter min örtbehandling, den känns superfräsch och allt fjällande är över. Var ju som sagt på återbesök och lyxbehandling i torsdags. Då fick man ansiktsmassage, nackmassage, portömning, plockning av ögonbrynen och en lyxmask i slutet. Det var underbart! Och det positiva var att jag inte hade alls mycket att klämma. Tror hon sa att hon hittade tre pormaskar som hon kunde ta. Så det var ju toppen.

Ska dit igen om ca 2 ½ vecka, längtar redan tills nästa gång. Tror faktiskt på denna behandlingen än så länge. Och skulle det blossa upp mer finnar/akne nu så har jag bestämt mig för att börja med roaccutan. Inte om det skulle blossa upp nu, för som jag skrivit har jag bestämt mig för att vänta tills efter sommaren i så fall.


RSS 2.0