Skönhetstips

Att få en silkeslen hy behöver inte kosta en förmögenhet i form av dyra produkter, många av de bästa tipsen är helt gratis.


Håll en jämn fuktbalans
Din hud behöver massor av fukt under vinterhalvåret. Du kan tillföra fukt med hudkrämer av olika slag men glöm inte att dricka vatten. Ha med dig en vattenflaska i väskan.

Börja med ansiktsmassage

Det sägs att ansiktsmassage kan hjälpa mot rynkor. Både blodflödet och lymfgenomströmningen ökar vilket är bra för huden. En liten massage med en bra ögonkräm kring ögonen hjälper också mot svullnad.

Stressa mindre
Ett råd som inte är lika lätt att följa alla gånger. Men tyvärr åldras både du och din hud fortare av stress. Ett bra tips är att börja med yoga, det får kroppen att koppla av och ökar blodcirkulationen.

Kläm aldrig

Genom att klämma finnarna i ansiktet kan du orsaka ärr som kan vara svåra att ta bort. Och om du nu måste klämma, använd en pappersbit och undvik att pilla med naglarna.

Sluta med jojo-dieterna
Att jojobanta är något bland det värsta du kan utsätta din kropp för. Det stressar kroppen och huden, dessutom går du aldrig ner i vikt. Snabba viktminskningar kan också skada cellerna på sikt.

Gå i säng i tid
Att få en god skönhetssömn är kanske det allra viktigaste tipset. Har du dessutom passerat 25 år börjar det faktiskt bli oerhört viktigt att lägga sig i tid. Sena nätter sätter sina spår i ansiktet. En god natts sömn gör att du återhämtar dig från dagens prövningar.

Skippa sockret
Svenskar äter alldeles för mycket socker. Försök att dra ner på allt vad socker heter, det är inte bra för vikten, tänderna och kan skada kollagenet som i sin tur skada din hud.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0