Slätare hud


Injektionsbehandlingar
Vanligast är en så kallad filler av hyaluronsyra som Restylane. En stabiliserad hyaluronsyra-gel injiceras i huden med en tunn kanyl. Gelén bygger på ett kroppseget ämne och bryts därför ned helt naturligt i kroppen så småningom.

Botox
Är en annan populär variant. Det är ett toxin som verkar selektivt musklerna som medverkar till dina rynkor. Musklerna blir då så försvagade att de inte längre kan spännas och huden blir därför slätare.

Slipningar

Det finns flera olika metoder – kemisk peeling, laserbehandlingar och mekanisk hudslipning.

Vid en kemisk peeling används olika lösningar som appliceras på huden. Lösningarna avlägsnar döda hudceller och stimulerar nybildning av nya celler som ger ansiktet ett slätare intryck med minskade linjer.

Hudslipning (Microdermabrasio) är en skonsam och lätt hudslipning som avlägsnar döda hudceller med hjälp av en tunn stråle med mikroskopiska partiklar av aluminiumoxid som når ytan av huden (men går inte ner djupt i huden).

Fraxellaser är den mest moderna behandlingen som gör solskadad och rynkig hud slät igen. Lasern skapar tusentals mikroskopiska punkter och verkar på djupet i huden (utan att skada hudytan). Läkningen och återhämtningen är snabbare med den här metoden, än med andra laserbehandlingar.


Vad anser ni om Restylane och andra liknande injektioner?

 


(Artikel från improveme.se)

 


Kommentarer
Postat av: scarface

Hudslipning skulle jag personligen avråda ifrån.Jag har genomlidit hudslipning och ångrar det bittert!Totalt misslyckat-allt blev sämre/värre.Gjorde den behandlingen på ett vanligt sjukhus-fick remiss av en läkare på en vårdcentral.Så ledsen än idag att jag gjorde det :´-(

2011-08-07 @ 08:58:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0