Ge huden näring inifrån

Vi tvättar, lägger mask och smörjer oss med oljor och krämer men huden behöver återfuktas och återfettas från insidan också.


1. Börja dagen med några glas vatten. Efter en hel natts sömn är kroppen uttorkad och behöver vätska, så fyll på med en gång du vaknar. Fortsätt sen resten av dagen och försök att få i dig åtminstone två liter vatten.

2. Broccoli innehåller mycket
C-vitamin, betakaroten och fibrer och sägs vara bra att äta för att skydda sig emot cancer. Broccolin innehåller massvis av antioxidanter.

3. Ladda väskan på morgonen med hälsosamma snacks, såsom nötter och frukt. Mandlar och valnötter innehåller omega-3 och genom att äta dem hjälper du till att återfetta huden inifrån. Frukter som apelsin och kiwi innehåller stora mängder C-vitamin som verkar uppiggande och har en positiv verkan på din hud.

4. Lax innehåller omega-3-fetter,
men undersökningar visar att makrill har ännu högre halter av omega-3. Det nyttiga fettet är viktigt för förbränningen, huden och har en positiv verkan på hjärnans funktion.

5. Spenat är en väldigt näringsrik grönsak, äter du en liten portion får du i dig mer än halva dagsbehovet av K-vitamin, A-vitamin och C-vitamin. A-vitamin förebygger åldrandet av huden, K-vitamin är bra mot benskörhet och C-vitamin deltar bland annat vid bildandet av collagen.

6. Grönt te innehåller
antioxidanter som skyddar kroppen och ger en fräschare hud. Antioxidanterna skyddar mot fria radikaler som skadar huden och påskyndar åldrandet.

(Tips från improveme.se)


Kommentarer
Postat av: mikael löfgren

bra inslag om viktig näring för ansikts huden.

2011-09-12 @ 11:38:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0