Peelingar

Jag hittade lite intressant information om peelingar som kan hjälpa till att snygga till akne ärr!

Allmänt om peeling:


Behandlingen syftar till att ta bort gammal och rynkig hud. Men även till att stimulera till produktion av nya och friska hudceller. Det är en etsning av huden med hjälp av koncentrerad syra. Peeling kan också förbättra utseendet på ytliga ärr samt behandla vissa former av akne (finnar). Det finns olika syror för peeling. Några är mer effektiva och potenta än andra. Ju mer potent och koncentrerad syran som används är, ju större effekt kommer behandlingen att ha. I gengäld ökar risken för komplikationer i motsvarande grad. De olika syror som används ofta är:
  • AHA (Fruktsyra)
  • TCA (Triklorättiksyra)
  • Fenol
AHA (Fruktsyra) är den mildaste syran som används till peeling och man finner också låga koncentrationer av AHA i många hudvårdsprodukter. AHA används normalt till ytlig peeling som bara berör överhuden. En sådan mild peeling kräver, i motsats till peeling med de starkare TCA och fenolsyrorna, inte att behandlaren är läkare. TCA används generellt vid ytlig till medeldjup peeling och är den mest använda peelingsyran. Fenol är den starkaste av de tre syrorna och den används för att reducera medeldjupa och djupa rynkor och pigmentförändringar.

Behandlingsinformation:


Fenol peeling är den skarpaste form för peeling. Den används för djupa rynkor och akne ärr, eller pigmentförändringar. Lämpar sig inte till mörka personer. Det är en mycket stark syra. Peeling kan reducera den fina linjerna under ögongen, reducera rynkor förorsakade av solskador, åldrande och ärftliga faktorer, reducera leverfläckar, fräknar och pigmentförändringar. Fenol är känt för att ge ändringar i hjärtrytmen under behandling. Därför är patienter med hjärt-, lever-, eller njursjukdomar inte ägnade till behandlingen. Personer över 18 år som har oönskade hudtillstånd som rynkor, akneärr, pigmentförändringar och liknande kan ha glädje av behandlingen. Personer som har tendens till att bilda keloid (bildning av mycket ärrvävnad) eller annan onormal ärrbildning är inte lämpade för behandlingen. En fenol- peeling är den mest ingripande form för peeling, och resultatet är markant. De flesta oönskade hudtillstånd blir kraftigt reducerade efter en fenol- peeling. Resultatet är i princip permanent men huden kommer som hos alla människor att fortsätta att åldras med de förändringar som detta medför.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0