Knepen för sötsuget

Det skulle vara så enkelt att äta nyttigt – om du inte hela tiden suktade efter godsaker. Så här hanterar du suget.

Sluta med sötningsmedel
Lightprodukter må verka nyttiga eftersom de inte innehåller socker, men studier har visat att de ofta gör dig ännu mer sötsugen. Dra ner på eller sluta helt med artificiella sötningsmedel, så får du lättare att stå emot onyttigheter.

Lista dina framgångar
Varje gång du lyckas stå emot en frestelse, skriv ner det på en lapp. När du gjort/lyckats med det 15 gånger så ska man kunna stå emot vilken frestelse som helst.

Ta bort distraktionerna
Att äta godis eller andra sötsaker medan du gör någonting annat, som kollar mejlen eller tittar på tv, gör att du inte tänker på hur mycket du äter. Koncentrera dig istället på vad du äter och hur det smakar. Ta några få bitar och njut ordentligt av dem.

Unna dig lyx
Är du sugen på choklad kan det löna sig att köpa riktigt fin gourmetchoklad. Ofta blir suget tillfredsställt snabbare när man äter riktigt choklad, jämfört med när man äter lågprisgodis med svag chokladsmak.
 
Planera godisätandet
Att säga till sig själv att man aldrig får äta några sötsaker fungerar inte. Då är risken stor att du till sist överäter för att du inte klarar av att stå emot förbudet. Bestämt dig istället för att du får ta till exempel en 25-grams chokladkaka varannan dag. Att äta lite godis ibland är helt okej – och det blir lättare att så emot sötsuget nu när du vet att du får äta något sött lite senare.


Hittade denna artikel på MSN.SE! Alltid bra att skriva ner lite tips som hjälper mot sötsuget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0