Tankar

Varför försvinner inte mina tankar som är så extremt negativa? Varför är det allt jag kan tänka på just nu? Orkar inte gå runt och oroa mig längre över hur det kommer bli tillslut, om det kommer mer acne osv osv..

JAG BLIR GALEN!

Kommentarer
Postat av: Sara

SV: Vad glad jag blir :) Alltid kul med återkommande besökare! Har varit lite dåligt med recept nu när jag varit sjuk men börjar känna mig bättre nu så snart är jag igång med matlagandet igen :)Antal kcal beror lite på vikt, längd, kön och ålder och det finns olika formler man använder sig utav för att räkna ut vad man behöver. Det kan du exempelvis räkna ut på denna sidahttp://www.bodynytt.se/RaknautdittbehovKcal.htmNär du sedan fått ut vad du bör äta brukar man minska det med 500-1000 kcal för att gå ner ½-1 kg i veckan. Dock bör man inte äta mindre än 1300 kcal om dagen då kroppen behöver dem för att få i sig all näring den behöver. Jag ska äta max 1300 kcal om dagen. På helgerna blir det mer men eftersom jag tränar har jag fler kcal till godo, sk motionskalorier.

2010-02-16 @ 21:31:48
URL: http://milktonium.blogg.se/
Postat av: Sara

SV: Jag älskar godis och snacks alldeles för mycket för att vilja förbjuda mig själv det så jag äter allt från godis och glass till chipas och bakverk på både fredagar och lördagar, ibland även lite på söndagskvällarna. MEN jag håller mig ALLTID inom min kcalgräns. På vardagarna har jag faktiskt inget sug och jag är väldigt förvånad över det. Förr åt jag godis varje dag, kunde sitta och trycka i mig 200-300g varje kväll. Nu kan jag ha godis i skåpen utan att röra det förutom när jag "får". När jag äter på helgerna är jag noga med att väga upp allt godis och när min godisskål är slut så är den slut. Skulle aldrig falla mig in att ta mer. Detta är svårt för en del, för dem är det allt eller inget. Klarar man inte att hålla sig till en viss mängd kanske man borde avstå helt. Jag vet inte riktigt vad jag kan ge dig för råd, mitt sug under vardagarna är som bortblåst utan att jag vet varför, kanske för att jag vet att jag får äta på helgen? Eller kanske för att jag inte vill sabba den viktminskning jag faktiskt åstakommit :) Något som bidragit till detta tror jag dock är mina nya matvanor. Förr åt jag frukost, smååt lite hela dagen och sen åt jag en stor middag och på kvällen blev det massa godis. Detta gör att sockernivån åker berg och dalbana och man blir sugen på godis. Nu äter jag regelbundet, 5 gånger om dagen och det håller sockernivån på en jämn nivå. Goda mellanmål hjälper mycket. Man får se till att laga sånt man verkligen tycker om så man har något att se fram emot och få tankarna bort från godiset ;)

2010-02-17 @ 11:39:12
URL: http://milktonium.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0