Benhinneinflammation

Jag vill ju gärna börja springa nu igen när jag mår lite bättre och inte känner mig sjuk längre. Dock har jag haft ont i smalbenet ett tag och bokade därför tid hos läkaren idag. Det visade sig att jag hade fått benhinneinflammation och måste nu äta medicin för detta i 10 dagar. Får inte anstränga benen heller under tiden. Hur tjatigt känns inte det på en skala? Blir lite arg faktiskt. Fick dessutom ta lite blodprovet idag för att kolla lite andra saker och självklart skulle jag svimma. Kände att jag började må illa när de stack mig i armen och sedan blev allt svart. Vaknade av att 3 personer stod och försökte väcka mig. Det är otroligt läskigt att svimma! Har bara hänt mig en gång förut.

En positiv sak är dock att mitt ansikte börjar se normalt ut efter mina försök med syror. TUR! Glad att jag inte fått fler ärr. Vet inte vad jag hade tagit mig till då!


Sjuk

Godkväll gott folk!

Vill börja med att säga att jag har svarat på lite kommentarer i samma inlägg där ni kommenterat. Brukar göra det och det hade varit kul om ni kunde svara på de frågor jag har till er :)

Jag har tyvärr gått och blivit sjuk. Haft extremt ont i magen, halsen, känt mig febrig och allmänt förjävlig i hela kroppen. Slutade med Detox tabletterna eftersom jag ändå känner att de inte gör så mycket nytta nu när jag är sjuk och inte kan träna. Har dessutom fått ont i mina benhinnor. Åkte på benhinneinflammation för några år sen när jag spelade fotboll och det tog lång tid att bli av med. Känns nästan likadant nu. Hoppas verkligen att det försvinner :( Jag som kände mig så duktig med träningen. Tyvärr har det blivit så dessa dagar att jag både ätit glass och massa mackor. Jag älskar mackor! Finns typ inget godare, dock vet jag att det inte är så nyttigt och äter därför aldrig bröd i princip. Men nu när jag är sjuk, ja, då har jag minsann ätit så det står härliga till! VARFÖR GÖR JAG SÅ? Ni anar inte hur arg jag blir på mig själv. Tänker att det liksom inte spelar nån roll, jag är ju ändå sjuk och kan dessutom inte träna, då behöver man ju inte va nyttig. Dumma tankar!! Jag blir galen! Nu har det ju redan skitit sig återigen men så fort jag blir frisk gör jag definitivt ett nytt försök att bli nyttig. Haha, detta börjar bli patetiskt!

Inte nog med det, jag har dessutom gått och skadat hela ansiktet med syra. Smart som jag är så lägger jag en kemisk peeling i ansiktet dagen efter jag använt Aberela (A vitamin). Det ska man absolut inte göra tydligen! Så nu har jag helt sårig i ansiktet och när jag väl har sår så kan jag inte sluta pilla på dem. Ni skulle bli rädda om ni såg mig nu. Ser ut som att jag skrapat upp hela ansiktet. Hoppas det läker. Jag vill ju inte ha mer ärr! Ändå utmanar jag ödet på detta vis. Inte så värst smart av mig!


Som ni förstår har mina dagar inte varit de bästa. Är så jäkla arg på mig själv just nu!

Dagens träning

Idag har jag faktiskt känt mig oerhört trött i kroppen av nån anledning. Kan det ha med Detox tabletterna att göra? Jag vet inte.. Men jag tvingade mig ändå att springa en stund. Tänkte att jag kör på så länge jag orkar, men kämpade på och lyckades med 9 km. Sen var jag helt slut! Har dessutom fått lite ont i ena benet nere vid vaden, så det tog emot ganska rejält i slutet. Får se hur kroppen känns imorgon, annars kanske det blir en vilodag.

Tog ju mig själv i kragen igår och sprang 8 km, undra om det någonsin hänt att jag tränat en söndag? Tror knappast det! Haha! Jag brukar alltid ha ångest på söndagar över allt jag ätit men det kändes hur bra som helst att träna igår. Tränade ju i lördags också, vilket var länge längesen jag gjorde! En smart sak jag gjorde idag för att bli lite peppad va att blädra upp en bild i en hälsotidning på en riktigt snygg kropp, hade bilden framför mig hela tiden vilket gjorde mig lite mer motiverad. Toppen! Jag springer ju på löpband och då kan man ju göra så, blir svårare om man springer utomhus dock.

En annan sak jag börjat tänka på är om träning påverkar huden något. Innan tyckte jag att jag fick finnar när jag svettades (det känns ganska självklart att det inte är så bra att ha fullt med svett i ansiktet), men nu när jag börjat springa mer regelbundet så har jag inte fått en enda finne. Jag vet ju inte om det beror på något annat men sen jag började träna har huden i alla fall lyckats hålla sig finare än den gjort på länge! Vilket jag är glad över. Men jag har blivit väldigt noga med att ha helt rena kläder på mig varje gång, hudterapeuten jag va hos en gång sa att det är viktigt. Och om man använder någon handduk för att torka sig med så ska även den alltid vara ren.


Vad tror ni om det här med träning och akne? Får ni akne av träning?


Tips!

Tror du att du måste ändra kosthållningen helt för att leva ett hälsosamt liv? Helt fel. Troligtvis är det bara några små, men ack så viktiga, förändringar som krävs. Börja med dessa!


Ät fibrer till frukost

Fibrer gör att du känner dig mätt länge, därför är de ett utmärkt redskap mot suget efter söt och fet mat. Försök att äta minst 8 gram fibrer till frukost (din dagliga dos bör vara mellan 30 och 35 gram). Du kan till exempel äta fullkornsflingor, fullkornsbröd eller fiberberikad havregrynsgröt.

Satsa på två mellanmål
Att äta en ordentlig frukost, lunch och middag varje dag är a och o när det gäller att hålla sig i form. Men mellan frukost och lunch samt mellan lunch och middag behöver du också ett mindre mellanmål för att inte blodsockret ska sjunka för lågt. Håll dig till något nyttigt, som färsk frukt, keso och nötter.

Vatten är din vän
Den nyttigaste och billigaste måltidsdrycken är och förblir vatten, som du bör dricka rikligt av. Det betyder inte att du aldrig får andra drycken, men försök att spara det till särskilda tillfällen och nöja dig med ett glas. Drick inte på en och samma dag ett glas juice till frukosten, en läsk till lunchen, en latte på eftermiddagen och ett glas vin till middagen. Där gömmer sig många kalorier.

Unna dig en liten efterrätt

En kosthållning helt utan onyttigheter blir för tråkig, så unna dig något gott efter middagen utan att få dåligt samvete. Knepet är att hålla det till en liten portion: några rutor mörk choklad, ett par småkakor eller en kula glass, till exempel.

Gör grönsaken till huvudsaken

Tänk på din tallrik som en pyramid: den breda basen ska bestå av grönsaker, sedan kommer proteinet och slutligen kolhydraterna som den minsta biten högst upp. Satsa där på en liten mängd långsamma kolhydrater som fullkornsris, quinoa och fullkornspasta och fyll istället tallriken med råa, ångkokta eller grillade grönsaker.



(Dessa tips hittade jag på improveme.se)

Örtte

Jag köpte hem ett örtte som är utrensande och genomsköljande. Är inte så förtjust i te och trodde inte att jag skulle tycka det va så värst gott men jag blev faktiskt förvånad. Det har en frisk smak och med lite citron i så blir det ännu godare och friskare i smaken.

Användning:
 
Curite passar även bra att använda i samband med fasta, reningskurer eller efter träning.

Innehåll:
Curite innehåller maskros, kamomill, persiljerot, brännässla, fänkål och pepparmynta. De 6 olika örterna kompletterar varandra och ger tillsammans ett välgörande hälsote.


Hyfsad helg

I fredags skötte jag mig hur bra som helst när det gäller mat och hetsätning. Var inte ens sugen på godis vilket kändes jätteskönt. I lördags vaknade jag och var riktigt sugen på att springa, så jag sprang 10 km och sen kände jag mig nöjd. Var inte alls sugen på godis och onyttigheter (vilket jag annars alltid är på lördagar) och var till och med och handlade grönsaker & dipp. Ville ha något att tugga på till filmen. Kände ingen frestelse alls att köpa en stor godispåse eller glass i stället. Kände mig faktiskt riktigt duktig! Men sen när det väl var dags att kolla på filmen och det stod massa godis framme på bordet så blev jag galet sugen på choklad! Och självklart tryckte jag i mig lite choklad och några godisbitar. Men sen var det bra. Hetsåt inget och har inte ätit onyttigt idag heller, vilket jag oftast gör om jag känner att jag misslyckats med maten dagen innan. Så även om jag hade en lite svacka igår så känns det inte som att det var hela världen. Tränade ju faktiskt och dessutom hetsåt jag inte! Det är ett steg i rätt riktning för min del.

Är ganska sugen på att träna lite ikväll också men vet inte om jag klarar det. Fick sån galen träningsvärk igår och har fortfarande lite ont idag. Så jag får se hur jag gör. Men det hade ändå känts bra att springa en liten runda. Behöver ju faktiskt inte vara så långt! Har även varit på stranden idag och gått en runda, det har varit jätteskönt väder och solen har varit framme en bra stund. Det får en verkligen att längta tills sommaren. Vet att jag sagt det många gånger innan men jag hoppas verkligen att jag kommer kunna gå ut denna sommaren :/ JAG VILL MÅ BRA!

Tränat, 13 km + övningar

Idag började jag morgonen med ett långt löparpass (intervall). Sprang först 10 km, sedan vilade jag några minuter, drack vatten och sedan körde jag övningar för mage, armar, rumpa & lår. Efter jag hade gjort några repitioner så blev jag helt plöstligt sugen på att springa lite till, hade så mycket energi och var extremt taggad då jag inte kunnat träna på en vecka. Så det blev 3 km till sen kände jag mig nöjd. Sammanlagt blev det alltså 13 km + lite övningar för kroppen. Jättebra tycker jag! Men jag måste läsa på lite mer om hur man ska göra när man tränar. Om det är bra att konditionsträna och sen göra lite andra övningar därefter. Samt hur man ska äta efter träning? Står så mycket olika saker på alla sidor. Konstigt nog känner jag mig aldrig hungrig efter jag sprungit eller tränat. Även om jag tränar på tom mage (innan frukost) så känner jag ingen hunger alls och det tar nästan emot att tänka att man ska äta efter man tränat. Vet i alla fall att många äter efter träning men jag brukar inte göra det, vilket säkert inte alls är bra! Efter ca 2 timmar kan jag äta.

Idag har jag börjat med min Detoxkur också. Känner redan av att jag kommer må illa av dessa tabletter (hoppas inte under hela kuren). Men det är bara att bita ihop. Får köra på så länge jag orkar helt enkelt. Har svalt ner dem tillsammans med en god smoothie på hallon & jordgubbar.Jag känner mig faktiskt riktigt taggad över att äta nyttigt och jag hoppas inte jag faller tillbaka i helgen och frossar i godis & glass. Det är slut med det nu! I stället tänkte jag köpa grönsaker + dipp imorgon att ha i stället. Och ikväll ska jag dricka mitt örtthé jag köpt plus läsa min hälso tidning.


Gojibär & Acaibär

Idag är det torsdag och jag har definitivt bestämt mig för att börja leva nyttigt en gång för alla! Ja, vi får se hur länge det håller denna gången men nu när jag ska börja på min detoxkur så känner jag mig mer taggad än någonsin. Slutar väl säkert med att jag hetsäter i helgen ändå men jag ska verkligen försöka. Kommer aldrig bli av med mina extrakilon om jag håller på som jag gör. Dessutom mår man tusen gånger bättre när man äter bra. Då slipper man all ångest och känna sig som en gris när man äter som jag gör.

Idag ska jag åka och handla massa nyttig mat. Fick även ett sms om att mitt paket hade kommit till ICA (bland annat mina detox tabletter) som jag ska hämta ut. Så jag kommer förmodligen att börja med min Detox imorgon. Är lite försent att börja idag då man ska ta 2 tabletter 3 gånger om dagen. Jag har i alla fall skrivit en hel lista på saker som jag kan äta om dagarna. Oftast så äter jag onyttigt hemma pga. att det inte finns allt för nyttiga saker i kylskåp och skafferi. Men nu ska det ju bli ändring på det! Imorgon kommer jag även köra mitt första löparpass på över en vecka. Har inte kunnat träna med tanke på mina plåster jag haft i ansiktet, vilket gör att jag känner mig ännu mer omotiverad att äta hälsosamt.

Jag har faktiskt aldrig ätit gojibär eller acaibär men vet att många sagt att det är supernyttigt och såkallad "superfood". Så jag satt och läste lite om det på internet och blev faktiskt chockad över hur nyttigt det verkar vara? Ska absolut ta och köpa det idag om det finns i affären. Det kan ju vara gott att ha i smoothie eller i gröten mm.

Gojibär:

Innehåller 500 gånger med C-vitamin än apelsiner.
Tre gånger mer järn än spenat.
fyra gånger mer antioxidanter än körsbär. 

Gojibäret är unikt efftersom det innehåller 18 olika aminosyror, varav sju aav åtta är bland de livsnödvändiga. Det är dessutom fullproppat med viktiga mineraler såsom järn, kalcium, zink, selen samt 21 spårämnen. Bären anses vara bland det bästa som man kan äta och är en storsäljare i hälsoaffärer världen över.


Acaibär:

Acaibär har vunnit popularitet bland konsumenterna rekordstort antal gånger. Acaibär hyllas som en superfrukt av en rad människor från alla samhällsskikt. Acaibär har hyllats av många individer som en superfrukt på grund av dess många fördelar. När ämnesomsättning ökar, ökar den energi och kroppen kan bränna maten snabbare. De minskar synliga tecken av åldrandet. När människor äter mat som innehåller mycket antioxidanter, såsom acaibär, kommer de att finna att deras kroppar kanske kunna bekämpa ålder och hälsorelaterade frågor. Antioxidanter hjälper kroppen bekämpa åldringsprocessen genom att ge huden med näringsämnen den behöver. Det funkar även som en viktminskning accelerator. Kombinationen av alla de kraftfulla fördelarna acaibär hjälper människor att gå ner i vikt snabbare. Ha mer energi och en sund matsmältningssystemet kan förbättra dina chanser att träffa dina mål viktminskning. Du kommer att kunna bränna bort överflådigt fett och kalorier som hindrar er från att ha kroppen som du vill. Det finns flera fördelar för hälsan som gör acai bär ett utmärkt val för korrekt underhåll av din kropp. Bären hjälper till att kontrollera aptiten. 

Amerikanska forskare har dessutom kommit fram till att acaibär angriper cancerceller. En studie visade att bäret förstörde upp till 86 procent av leukemicellerna. På grund av det stora innehållet antioxidanter ska acaibäret ätas färskt eller snabbfrysas.


Tog av mina plåster..

Idag var jag så fet och äcklig i ansiktet (speciellt där jag har plåster på kinderna) och jag kände att jag var tvungen att ta av mina plåster! Skulle egentligen haft dem två dagar till men jag tog bort ett plåster för att kolla hur det had läkt och det såg bra ut. Man såg inte så mycket "stick" i huden och det sa läkaren va huvudsaken. Så nu har jag precis tagit ett långt varmt bad och tvättat mitt ansikte + håret. Det är så svårt att tvätta håret när man har plåster i ansiktet som man inte får blöta ner, så jag har bara tvättat håret en gång sen jag va på kliniken. Usch! Så nu känner man sig super fräsch och nu luktar man lite gott i alla fall!

Nu väntar jag bara på att svullnaden ska lägga sig och sen kan jag skriva om slutresultatet av mina behandlingar jag gjort nu under några månader. Läkaren sa även att min hud fortsätter att förbättras eftersom när man gör en slipning så startar man en process i huden (kollagen bildas och huden blir tjockare med tiden), så förhoppningsvis blir det bättre och bättre hela tiden ett tag framöver. Blir i alla fall förmodligen inga mer behandlingar på kliniker nu förrens efter sommaren i så fall om jag känner att det behövs. Vilket känns skönt på ett sätt att låta huden vila lite, samt att det känns skönt för plånboken att få vila lite den också. Mina behandlingar jag gjort nu sen oktober (3 behandlingar) har kostat ca 20 000 kr. Sen tillkommer tågkostnader och andra resekostnader på ca 5000 kr. Ska bli skönt att kunna lägga pengar på lite andra saker nu :) Sen kommer jag väl säkert att gå på någon vanlig ansiktsbehandling innan sommaren men inga mer som är riktade mot just ärren som det ser ut just nu, förutom att jag kommer köra med dermarollern hemma om några månader.

Detox kur

Jag beställde hem min detox kur igår som jag förmodligen ska börja med på måndag. Ska passa på att inhandla lite nyttiga saker att ha hemma. Mycket frukt och grönsaker! Sen ska kroppen minsann rensas och förhoppningsvis kommer det att hjälpa mig att bli lite motiverad att äta mer hälsosamt även efter kuren. Det som kommer bli jobbigt är om jag börjar må dåligt psykiskt, då tröstäter jag alltid. Är rädd att jag kommer göra det ändå men jag ska ge allt och verkligen kämpa för att inte ge efter även om jag börjar må dåligt. Letade upp lite information om Detox som jag tänkte dela med mig av.

Detox:

Vill du bli piggare gå ner i vikt och hjälpa kroppen att bryta ner giftiga slaggprodukter? Då är det en detox-kur som är lösningen för dig. Att detoxa kroppen, eller avgiftning som det också kallas betyder helt enkelt att man gör sig av med kroppens gifter. Metoden går ut på att driva ut så mycket som möjligt av kroppens ohälsosamma gifter genom att öka intaget av vissa livsmedel som hjälper till med avgiftningen. Våra kroppar är inte skapta för att kunna hantera allt vi stoppar i oss och det medför att vi skapar en obalans i kroppen samt att många får ett för surt ph-värde. En god hälsosam detoxkur ger kroppen bra förutsättningar för att så att säga starta om. Man får en känsla  i kroppen av renhet, välmående och välbefinnande med en god matsmältning och fungerande mag-/tarmfunktion.


Viktigt att tänka på: 

  • En måltid ska helst bestå av minst hälften grönsaker/rotfrukter/frukt.
  • Man ska helst undvika kaffe men någon kopp per dag är helt okej.
  • När det gäller vin är det även här återhållsamhet som gäller men något glas är tillåtet.
  • Det är önskvärt att du kombinerar rätt mat med motion för att uppnå bästa resultat.
  • De första dagarna kan du känna dig lite trött. En del får också huvudvärk.
  • Efter fyra, fem dagar börjar du känna de positiva effekterna.

Vad är bra att äta under kuren?
Frukt, grönsaker, nötter, frön, quinoa, bönor, linser, råris, fisk & kyckling.

Vad bör man undvika?
Alkohol, cigaretter, rött kött, svart te, socker & mjölkprodukter.


Upprörd

Antar att det inte bara är jag som kollade på nyheterna igår och såg att dem tog upp att en tjej blivit nekad ett jobb pga. hennes dåliga hy. På hennes intervjuv hade dem frågat henne vad det va hon hade på kinderna (akne) och sedan nekat henne jobbet pga. hon kunde skrämma bort kunder. Jag såg även henne i tv i morse på nyhetsmorgon och läste en artikel om det i aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8420882.ab).

Jag blev så jävla arg när jag såg det och hörde detta. Hur fasen kan man säga så till någon? Många tycker säkert det är äckligt med akne, vilket jag redan vet att folk tycker och just därför jag hållt mig inne i över ett år, MEN man behöver ju för tusan inte säga det till någon? Vad tänker folk med egentligen? Det hade ju bara varit och sagt att man hör av sig om man får jobbet. Det hade man absolut kunnat sköta på ett snyggare sätt! Jag tycker i alla fall att denna tjej är otroligt stark som går ut med det i tv och hon är oerhört modig. Blev väldigt inspirerad av henne. Hade någon sagt det till mig eller ens påpekat något om mitt ansikte så hade jag brytit ihop totalt. Jag är svag och har som sagt inget självförtroende kvar. Jag hade legat hemma och deppat i flera veckor och förmodligen inte vågat gå ut på ytterligare ett år. Som sagt, kul att se att det finns så starka människor :)

Här kan ni kolla på klippet från nyhetsmorgon i morse: http://www.tv4.se/1.1981342/2011/01/18/malin_bjorlin_diskriminerades_pa_grund_av_sin_acne




Detox ?

Jag funderar starkt på att beställa hem en detoxkur för att rensa ut lite skit ur kroppen. Läste lite recensioner om "Biodrain" och många verkar tycka det funkar bra. Och har man tur kan man tappa lite vikt också plus att det tydligen ska ge bra effekt på huden, vilket jag faktiskt kan tänka mig att det gör när man renar kroppen. Känns som att det är något sådant jag behöver för att komma igång på riktigt med min viktminskning och mitt nyttigare liv. Har ju som sagt gått väldigt dåligt nu några dagar. Har ätit massvis. Mycket pga. att jag fortfarande mår dåligt av det jag fick se på tåget, min egen spegelbild. Fast i ett annat ljus som framhävde massa ärr jag aldrig sett. Och jag som tyckte det började se okej ut. Men jag vet att jag måste ta tag i mitt liv. Med eller utan ärr. Jag kan inte leva såhär längre, det går inte! Det är påfrestande för mig och för alla runtomkring mig. Tycker synd om mina vänner och min pojkvän som har en sån extremt tråkig vän/flickvän.

Såhär står det om Biodrain:

BioDrain är en komplett, utrensande örttablett som kan kickstarta viktminskning. Effektiv och skonsam som stödjer kroppens egna utrensande processer. Kombinerar traditionellt använda örter med de senaste vetenskapliga rönen med flavonoider, prebiotika och patenterade, bio-aktiva glykoproteiner från frukt. Stramar upp och renar kroppen och reglerar vätskeansamlingar. En utrensning ger förnyad energi och kräver ingen fasta. Tabletterna är lätta att svälja. Baseras på örtrecept som använts i över 10 år av danska herbalister med stor succé. För de flesta räcker det med två årliga utrensningsperioder på 4-6 veckor vardera för att man ska känna sig renare, lättare och energirikare. Hjälper vid viktminskning om man har mycket slaggprodukter och överflödig vätska.


Trött

Jag är riktigt trött idag. Kom hem sent igårkväll och vaknade tidigt idag. Ska snart iväg och jobba, känner absolut inte för det utan hade bara velat vara hemma och sova ut efter "resan". Kan börja med att berätta att det var tur att jag åkte upp en dag tidigare, tåget jag skulle åka med gick självklart sönder och jag fick vänta flera timmar innan vi fick någon information om hur det skulle lösa sig. Det blev till att åka buss en bit sedan få nya biljetter till ett annat tåg, och därefter göra ett byte till ytterligare ett tåg. Så det var en ganska jobbig resa och jag var inte framme förrens vid 18 tiden. Gjorde en dum sak på tåget också, kollade mig i en spegel där och såg massa ärrr jag inte sett förut! Det såg/ser riktigt illa ut och jag blev ledsen och bröt nästan ihop. Och vid det här laget vet ni säkert vad jag gör när jag mår dåligt.. jo, jag äter. Så jag åt massa godis, bullar och annat skit. Varför tröstäter jag egentligen? Ingen aning om vad det är som får mig att göra så. Men jag blir glad av mat (av nån anledning) och därför känns det bättre för stunden. Sedan får jag ångest för allt jag ätit. En ond cirkel!

Jag trodde jag hade sett min hy i alla ljus (ärren syns i olika ljus) men tydligen inte. Ansiktet såg verkligen hemskt ut när jag fick se det på tåget. Man blir ganska ledsen när man ser ärr man inte sett innan. Och jag som började tycka att det såg "okej" ut. Men långt ifrån. Den lyckan varade inte länge :( Nu känns det nästan som att jag är tillbaka där jag började igen.

Behandlingen gick bra i alla fall. Gick snabbt eftersom det inte fanns så mycket att fixa tyckte läkaren. Vilket också kändes lite som en besvikelse eftersom att jag tycker att det finns MYCKET att fixa. Nu känns det som att jag kommer vara ganska deppig hela helgen pga. allt jag ätit och pga. vad jag fick se på tåget.


Kommer jag någonsin bli nöjd?


Lite att göra..

Idag har jag lite att göra eftersom att jag åker imorgon. Måste handla lite saker att ha på tåget såsom tidningar, lite mat osv. Måste även ladda ipoden med lite nya låtar! Och packa lite kläder. Känns bra att jag valde att åka upp en dag innan, eftersom att vädret så ostabilt och tågen är säkerligen inte så pålitliga. Ska även försöka hinna med att träna idag. Körde faktiskt 10 km igår, försökte verkligen peppa mig själv sista biten. Hade väldigt ont i fötterna men körde på ändå. Det är ganska kul att tävla med sig själv och hela tiden försöka förbättra sin tid man springer på. Ska köpa lite hälsotidningar att ha med imorgon, tycker det är otroligt kul att läsa och lära mig nya saker.

Igår tog jag även tag i mitt sociala liv lite. Träffade min bästa vän (ses inte så ofta nu förtiden pga. mig). Var till och med utomhus lite och gick på gallerian och kollade kläder & fikade. Hade dock ångest nästan hela tiden och försökte gömma ansiktet. Känns inte så trevligt att fika och umgås när det känns som att alla kollar på en och viskar "kolla på henne, hur fan ser hon ut", typ.. Men huvudsaken va att jag va ute lite och gjorde något med min vän. Vi har inte gjort något på över 1 år förutom att ses bara vi hemma hos någon. Men det kommer nog ta tid innan jag kommer känna mig hyfsat bekväm ute. Om det ens kommer att ske? Undra om man någonsin kommer känna sig bekväm utomhus...


Helgen gick inte som jag ville!!

Helgen blev absolut inte som jag tänkt mig. Mådde extremt illa i fredags och kunde knappt äta något, hade ingen vidare aptit heller. Men frammåt tolv tiden (kväll) så blev jag sugen på glass och vad gör jag? Jo jag äter glass i mängder. Mådde dock bättre efter jag ätit glass och inte alls lika illa så det var det väl värt. MEN sen kom lördagen och det var mys med pojkvännen som ville köpa godis. Och vad gör jag? Jo jag äter LITE godis, och köper hem 1.5 liter glass. Åt inte hela själv men inte långt ifrån. Haha!! Så gick det med mitt nya nyttiga liv. Dessutom fick jag massa små finnar på söndagen. Antar att det va av all skräpmat. Fattar inte varför jag håller på och äter så onyttigt på helgerna. Men det blir ju mycket mys med filmer tillsammans med pojkvännen nu när jag inte vill gå ut. Får skylla på det. Men håller jag på såhär så lär jag lägga på mig ännu mer, vilket inte är syftet.

Igår kände jag återigen att jag måste vara nyttig (började mitt nya liv igår igen..) haha. Sprang i alla fall 10 km och åt inte allt för mycket igår. Vet att man inte ska minska på maten men hade ingen aptit igår efter helgens frosseri. Vi får väl se hur länge jag klarar mig utan onyttigheter denna gången.

Hur som helst. Idag är det två dagar kvar tills jag åker. Behandlingen är på fredag och åker hem direkt efter. Lär få plåster i ansiktet denna gången också och det känns inte allt för trevligt att strosa omkring i stan då. Hinner gå i stan lite på torsdag i stället. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe sedan ta och springa 10 km (om jag orkar så långt).

10 km

Fasen vad jag pressade mig själv idag när jag sprang. Tänkte på allt äckligt jag tryckte i mig igår och blev sjukt taggad. Orkade faktiskt 10 km även om jag inte trodde att jag skulle göra det idag. Så nu har jag inte lika mycket ångest längre. Egentligen borde jag röra på mig mycket mer, man blir så glad av att röra på sig och träna tycker jag. Dessutom släpper man alla tankar om ansiktet och allt annat och bara fokuserar på träningen. Ska försöka hinna med att träna lite imorgon också. Ska jobba tretton timmar men måste försöka hinna med ett pass. Det hade känts bra! Måste även försöka äta nyttigt i helgen (oftast då jag brukar frossa) men ska kämpa på. Vill verkligen nå mitt mål snart.


Varför kan jag inte sluta?

Helt ärligt! Jag blir så jäkla arg på mig själv! Varit duktig och tränat nu denna veckan och vad gjorde jag igår? Jo, jag åt som en gris. Och då överdriver jag inte för fem öre. Jag tryckte i mig kanelbullar, glass, godis, choklad, mackor osv. Känner mig så äcklig!!! Så där var den träningen som bortblåst och jag har fått i mig kalorier för flera år framöver känns det som. Jag som vill gå ner i vikt, inte upp! Har inte vågat väga mig på ca 1½ år pga. att jag inte velat veta hur mycket jag gått upp när jag mått dåligt. Men idag blev jag så jävla arg och kände att jag måste veta hur mycket jag väger för att få någon självdiciplin överhuvudtaget. Och jag blev faktiskt förvånad. Hade ställt in mig på att jag hade ca 8 kg att gå ner, men jag har "bara" 3 - 4 kilo. Så det var positivt. Har däremot svårt att gå ner så jag får kämpa hårt. Känner mig lite mer motiverad faktiskt nu när jag vet att jag är ganska nära min målvikt :-)

Så idag kör jag på igen med träningen. Ska springa och förbränna lite kalorier! Orkar jag så kör jag på 10 km men tror inte jag kommer orka det idag. Hade varit skönt i alla fall för på 10 km förbränner man ca 700 kcal.


Öka fettförbränningen med 25%

Vill du förbränna fett på träningen? Se då till att tömma dina kolhydratreserver först. De flesta som kör styrketräning, springer eller cyklar, vet att det är trevligare att träna när de fyllt på kolhydratreserverna. Men om du tränar för att gå ner i vikt kan det vara bra att rucka lite på logiken. Du kan nämligen få kroppen att förbränna mer fett om du ser till att dina kolhydratreserver är tomma, när du tar på dig löparskorna. Forskarna fann att du kan öka fettförbränningen med 25 procent under träning om du timmarna innan har undvikit kolhydrater som bröd, ris, potatis och pasta. I gengäld måste du vara beredd på att din träning kommer att kännas tuffare och kanske mindre tillfredsställande, eftersom du måste arbeta mer för att nå målet.


(Dessa tips hittade jag på iform.se)




Förövrigt blev det 8 km intervallträning för min del idag. Älskar känslan efter man tränat och svettas riktigt rejält. Finns inget bättre än att ta en härlig dusch efteråt! Måste däremot hitta ett par bra löparskor eftersom att jag får lite ont i fötterna av de jag har nu.


Börja blekna..

Godmorgon!!

Kollade mig precis i speglen och ärligt talat så ser de röda ärren mycket bättre ut än de gjorde för typ tre veckorsen. Konstigt? Nu är de väldigt bleka och syns faktiskt inte så mycket. Vet inte vad jag gjort dock som har hjälpt de röda att blekna, Mederma har jag ju inte använt på ett tag eftersom jag blev så röd. Men däremot har jag ju använt lite lättare kemiska peelingar, kanske är de dem som gjort huden lite finare? Hur som helst så klagar jag absolut inte. Nu ser nästan min högra kind (den som alltid varit värst) bättre ut än min vänstra (som jag ändå tycker sett helt okej ut). Man blir glad när det går frammåt! :) Känner lite mer hopp för varje gång jag ser en förbättring i huden. Nu ska jag åka och jobba lite sen blir det löpträning!


Vill komma i form!

Det är säkert inte bara jag som vill komma i form! Vem vill inte ha en snyggare kropp? Just nu känner jag att jag vill satsa på att komma i form till sommaren men samtidigt är det något som tar emot. Varför ska jag ha en snygg kropp om jag ändå inte går ut pga. ansiktet? Men tänk om ansiktet blir bättre och jag inte tränat, då kommer jag förmodligen inte heller vilja gå ut och visa mig i sommarkläder. Så nej, jag ska komma i form! That´s it! Jag är faktiskt väldigt intresserad av träning & hälsa även om jag inte tränat på länge och inte ätit så värst nyttigt. Men jag ska försöka ändra på det nu. Ska börja skriva matdagbok så jag har koll på vad jag äter + träna mer. Älskar att löpträna. Idag sprang jag 8 km, var ett tag sen jag sprang så det fick räcka. Tänkte köra 8 km 3 gånger denna vecka, och nästa vecka 10 km minst 3 gånger. Fast jag lär väl få sån träningsvärk nu! otränad som man är..

Jag tänkte i alla fall börja skriva lite hälsotips på bloggen. Det är kul att gå tillbaka och kunna läsa tycker jag. Läser mycket på internet om träning och hälsa och de tips jag tycker låter bra kommer jag lägga upp här så det eventuellt bli lite mer uppdatering på bloggen. Känns tjatigt att skriva om mitt ansikte hela tiden och gnälla. Men samtidigt är det en blogg där jag vill blotta mina känslor och vilket helvete det är. Men det blir lite av varje! Ska ju snart på min behandling på kliniken (nästa vecka åker jag). LÄNGTAR!

Mene & moy rengöring

Har precis beställt hem 2 stycken rengöringar från Mene & moy. Har köpt 2 likadana rengöringar men det är ganska skönt att ha ett litet "lager" hemma så man slipper köpa allt för ofta. Älskar verkligen deras rengöring! Har sagt det förut men jag är förälskad i den. Den rengör verkligen på djupet och huden känns super fräsch efter användning. Jag har prövat många rengöringar under åren men har aldrig direkt fastnat för någon, förutom denna :) Så den kan jag starkt rekomendera!

Såhär står det om deras rengöring, (och jag kan inte annat än att hålla med):

Rengörande lotion med 15% glykolsyra Lämpar sig för normal hud och för fet hud med acnetendens. Glykolsyran tar effektivt bort döda hudceller och minskar vidgade porer utan att rubba hudens fysiologiska jämvikt. Den rengör huden på djupet, förbättrar hudens textur, gör hudfärgen klarare, sanerar huden. Cleanser optimerar de övriga hudvårdsprogrammen från Mene&Moy System. Face and body Cleanser 15% används även vid acne på kroppen.




Ge huden näring inifrån

Vi tvättar, lägger mask och smörjer oss med oljor och krämer men huden behöver återfuktas och återfettas från insidan också.


1. Börja dagen med några glas vatten. Efter en hel natts sömn är kroppen uttorkad och behöver vätska, så fyll på med en gång du vaknar. Fortsätt sen resten av dagen och försök att få i dig åtminstone två liter vatten.

2. Broccoli innehåller mycket
C-vitamin, betakaroten och fibrer och sägs vara bra att äta för att skydda sig emot cancer. Broccolin innehåller massvis av antioxidanter.

3. Ladda väskan på morgonen med hälsosamma snacks, såsom nötter och frukt. Mandlar och valnötter innehåller omega-3 och genom att äta dem hjälper du till att återfetta huden inifrån. Frukter som apelsin och kiwi innehåller stora mängder C-vitamin som verkar uppiggande och har en positiv verkan på din hud.

4. Lax innehåller omega-3-fetter,
men undersökningar visar att makrill har ännu högre halter av omega-3. Det nyttiga fettet är viktigt för förbränningen, huden och har en positiv verkan på hjärnans funktion.

5. Spenat är en väldigt näringsrik grönsak, äter du en liten portion får du i dig mer än halva dagsbehovet av K-vitamin, A-vitamin och C-vitamin. A-vitamin förebygger åldrandet av huden, K-vitamin är bra mot benskörhet och C-vitamin deltar bland annat vid bildandet av collagen.

6. Grönt te innehåller
antioxidanter som skyddar kroppen och ger en fräschare hud. Antioxidanterna skyddar mot fria radikaler som skadar huden och påskyndar åldrandet.

(Tips från improveme.se)


2011

Då var det nytt år! Känns på ett sätt skönt att lämna 2010 eftersom det varit ett dåligt år för min del. Hade det faktiskt ganska trevligt igår trots att jag inte var på humör tilll att börja med. Fick däremot väldigt ont i magen av all mat vi åt. Men det var det värt, blev god mat och sällskapet var bra. Fick även en komplimang för min hud att den hade blivit mycket bättre, vilket värmde enormt. Man blir så glad när man hör sånt! Nu tänker jag verkligen satsa allt för att mitt 2011 ska bli bättre :)

Ser fram emot behandlingen (om ca 2 veckor). Är jätte förväntansfull men har som vanligt inga direkta förväntingar. Vilket är bäst. Då kan man inte bli så missnöjd! Och jag vet inte om min hud är svullen efter rollningen i måndags (vilket den säkert är) men min hud har faktiskt sett ganska okej ut nu några dagar. Men det återstår att se hur länge det känns såhär.. Är rädd att jag kommer få ett utbrott med finnar nu när jag har ätit så mycket skräp mat :/ Men nu är det skärpning med maten för min del!!!




RSS 2.0