Blåsor/brännskadad

Igår gjorde jag min 4:e ipl behandling. Jag nästan tvingade terapeuten som gör behandlingarna att köra på hög styrka även denna gång. Vilket jag ALDRIG skulle gjort. Direkt efter behandlingen svullande huden upp och sen kom alla blåsor. Ser ut som stora stora blåsor med vatten i. Denna gången är blåsorna mycket värre än sist, nu har jag på båda kinderna och inte bara på en. Dessutom är dem mycket större och fler än förra gången. Inte alls roligt :/ Är livrädd att jag kommer få mer ärr eller pigmentfläckar. Fasen också! Ibland blir jag så arg på mig själv! Kommer hata mig själv om ansiktet blir värre nu.


Har förmodligen bara en ipl behandling kvar att göra innan sommaren. Sen ska jag låta huden vila från ipl behandlingarna. Jag bara hoppas att min hy blir återställd :(

Söndag

Oj vad statistiken går ner nu under påskhelgen! Fast det är i för sig inte så konstigt med tanke på att folk har annat att göra än att sitta vid datorn.. Igår kväll när jag kom hem från jobbet hade jag sån ångest över hur mitt ansikte ser ut. Vissa dagar känns det OK men andra dagar (och i vissa ljus) ser det som sagt hemsk ut. Fick syn på alla ärren igår i ett hemskt ljus och igår kväll i ren frustration så körde jag en behandling med Dermarollern. Jag har nästan börjat tycka det är "skönt" att rolla, eller jag älskar känslan efteråt. Man känner sig så nöjd på något sätt när man stått ut med smärtan. Idag är jag ganska röd i ansiktet, speciellt på de ställen där jag tog i riktigt hårt. Vet inte om det var så bra att göra en behandling nu när det bara är 5 dagar kvar tills IPL. Men i värsta fall får vi väl köra på en lägre inställning med ipl behandlingen.

Nu när det varit så fint väder ute så har jag bara gått och längtat tills den dagen då jag kan komma ut och visa mig utan att skämmas. Jag längtar verkligen efter att få gå ut och festa med vännerna och ha en rolig sommar. Jag vägrar nästan att spendera ännu en sommar inomhus. Önskar jag kunde hitta något bra smink bara som kan täcka de röda märkena! Groparna kan man som sagt inte göra så mycket åt men det röda har ju varit trevlig om man kunde täcka på ett naturligt sätt. Har hittat lite mineralsmink som jag kanske ska beställa hem och pröva. Är inte så förtjust i mineralsmink egentligen men har hört att detta märke ska vara bra. Har även fått hem lite prover på mineralfoundations som ska prövas inom kort.


Snart blir jag även sambo. Känns som ett lyft i mitt liv på något sätt!


Negativt x 2

Jag har varit så himla nervös sen jag var på vårdcentralen och läkaren sa att jag måste göra om gravtestet. Har nu gjort 2 stycken (ett igår och ett idag), och båda visade negativt (=inte gravid). Vilken lättnad! Känns som att man kan pusta ut nu. Vet faktiskt inte vad jag hade gjort om jag hade varit gravid, och det känns som att det hade varit ett jobbigt beslut att fatta. Men nu slipper jag fundera på det något mer!

Underbart väder ute idag och jag önskar verkligen att jag hade kunnat lega ute i solen. Men får som sagt inte det pga. behandlingarna jag gör. Längtar tills jag också kan lägga mig i solen och njuta. Jag älskar verkligen sol, och framförallt att sola. Men jag kommer definitivt vara noga med solskydd nu. Är rädd om min hy nu och kommer aldrig mer att ligga och pressa med olja i ansiktet som förr. Usch, så dum man varit! Det lär man ångra sen när alla rynkor kommer.

Nästa vecka är det dags för IPL behandling nr 4. Blev inget rollande denna vecka då jag haft fullt upp med annat dessa dagarna..

....

Usch vad mina tankar snurrar!! Även om jag inte fått svart på vitt att jag är gravid så känns det faktiskt inte så bra förtillfället :/ Vad händer OM jag är det? Vet inte alls hur jag kommer reagera! Men kan inte sluta tänka på vad som händer om det är så att gravtestet visar positivt.. Tror jag ska göra det på fredag tillsammans med pojkvännen. Känns nog bäst att han är med! Det gäller trots allt oss båda. Läkaren tyckte att jag ska göra om det inom 48 timmar så det får bli så. Men det känns så himla olustigt allting. Tänk så kommer jag få mycket akne nu pga. hormoner? Även om man gör abort så hinner man säkert få en hel del hormoner. Men jag vet inte mycket om det där med hormoner när man är gravid! Har verkligen noll koll. Men det hade ju varit lagom roligt att få tillbaka detta helvete nu när man äntligen har blivit av med det. Och eftersom att jag är så olycksdrabbad så lär det säkert ske!







Chocktillstånd

Idag befinner jag mig i chocktillstånd. Var hos läkaren idag pga. att jag haft problem med min mens väldigt länge. Har aldrig haft någon direkt regelbunden mens och när jag satt och läste lite på internet så hittade jag en massa saker man kunde ha om mensen inte är regelbunden. Bland annat svårt att bli med barn, eftersom man inte har ägglossning osv. Blev rädd och ville kolla upp så jag inte hade något av detta och var och tog blodprov och urinprov. Har även fått sjukt ont i magen nu på senaste. När läkaren kommer ut med provsvar så berättar hon att jag kanske är gravid. Jag är fortfarande i chocktillstånd eftersom jag äter p-piller (DIANE). Hon sa att resultatet inte visade negativt men inte heller positivt. Vilket hon sa att anledningen kunde vara att min kropp inte producerat tillräckligt med ett visst hormon. Men hon sa även att testet kan visa fel. Blev lättad!! Men hon sa att jag måste göra ett test hemma imorgon för att se hur det ligger till. Och nu har mina tankar börjat skena iväg, vad händer om jag är gravid? vad gör jag? Självklart vill jag ha barn i framtiden men jag är trots allt bara 22 år gammal.

Men samtidigt när jag satt och läste på internet om folk som inte kunde bli gravid pga. oregelbunden mens osv så blev jag ledsen, eftersom jag vill kunna få barn nån dag. Bara tanken att inte kunna få barn gjorde mig ledsen. Och när jag läste om folk som inte kunde få barn och som hade försökt i flera år så blev jag ledsen för deras skull och jag hoppades att jag inte skulle ha samma problem som dem. Men det ska nu utredas om jag har några problem, svar får jag nästa vecka. Tycker det är lite lustigt att man kan bli gravid även fast man äter p piller. Chansen är EXTREMT liten dock.

Som sagt, jag känner mig kluven!!!

Behandling

Idag har jag varit på den "uppstramande" behandlingen. Vet ärligt talat inte om jag ska gå på den fler gånger! Vet inte om den gör så mycket nytta. Blir kanske nån behandling till med den. Den behandlingen gör inte alls ont och känns mest som massage fast det sticker till i huden lite då och då. Men inget som gör speciellt ont! Inget att jämföra med ipl behandlingen. Fått kommentarer om min hy under de senaste dagarna. Min granne sa "guuuud så fin du har blivit i ansiktet"! Blev väldigt glad faktiskt att hon la märke till det. Sen berättade hon att hon också hade haft problem med sin hy när hon var tonåring och att hon också mådde jättedåligt över det. Och idag när jag väntade på bussen kom en vän fram som jag inte sett på ett tag och sa att hon var avundsjuk för jag hade fått så fin hy! Hur kul är inte det att höra?

Imorgon tänkte jag köra en behandling med dermarollern! Känns som att det va längesen jag gjorde det nu.. Och nästa vecka är det dags för ipl behandling nr 4.




Mene & moy revitalizing gel

Jag älskar mina hudvårdsprouker från märket Mene & moy. Min favorit är deras rengöring samt deras nattkräm som jag använder några dagar i veckan. När jag hade mycket aktiv akne så tyckte jag att nattkrämen Revitalizing gel var toppen!

Idag kom min snälla mamma hem med en ny Mene & moy kräm till mig som jag ska pröva. Eftersom jag köpte en ny flaska Revitalizing gel för en månadsen så tänkte jag försöka sälja den. Så vill någon av mina läsare köpa den av mig så skicka en kommenar. Den är givetvis helt oöppnad och själva "plasten" runt flaskan är kvar, vilket betyder att jag inte kunnat öppna och använda den. Nypris för krämen/gelen kostar 600 kr (kan bland annat köpas på hudoteket.se). Jag tänkte sälja den för 400 kr. Med tanke på att den är oöppnad. Den innehåller 50 ml och är väldigt dryg.



Såhär står det om Revitalizing gel på Mene & moy's hemsida:


Mene&Moy är ledande inom medicinsk hudvård, cosmoceuticals och kemisk peeling.
Genom att kombinera medicinsk hudvård och kemisk peeling kan man förbättra huden radikalt. Mene&Moys hudvård är djuprenande mot akne, ökar lyster och glans, ökar hudens elasticitet, tar bort åldersfläckar och reducerar fina linjer. Föryngringen av huden finns kvar för alltid.

Revitalizing gel:

Högkoncentrerad gel för behandling av acne och fet hud och vid inflammerade hårsäckar efter rakning. Särskilt effektiv på acneutslag. Kan även användas på kroppen för föryngring av huden. Innehåller 10 % glykolsyra och 5% ammoniumhydroxid. Genom glykolsyrans verkan bryts döda hudceller ned, pormaskar löses upp och hudens textur förfinas. Ammoniumhydroxidens antibakteriella verkan gör Revitalizing gel mycket lämplig för behandling av acne. Bryter ned döda hudceller. Förfinar hudens textur. Verkar antibakteriellt.

Obs! Det är vanligt att det i början "sticker och pirrar" i huden när du använder mene&moy-produkterna. Detta eftersom produkterna är så pass aktiva. Vissa kan även uppleva att det kommer mer orenheter i början av användandet eller att huden blir torr, det är också helt normalt och övergående. Det sker en utrensning då de aktiva ingredienserna i produkterna rensar ut orenheter och döda hudceller.



Steg framåt

Idag har jag gjort ett ganska stort framsteg för mig själv. Låter säkert jättelöjligt för vissa, men jag tog mig faktiskt in till stan. Jag har inte vistats i stan på snart 2 år. Jag var dock tvungen, skulle in och hämta en sak som lämnats in på lagning. Åkte in tidigt, redan vid 10:00 för att vara säker på att det inte va så mycket folk där. Och det kändes faktiskt helt okej. Trodde det skulle kännas riktigt jobbigt. Hade förmodligen känts extremt jobbigt om jag hade träffat någon jag känner eller om det hade varit jättemycket folk. Men det är i alla fall ett steg i rätt riktning för min del. Sommaren närmar sig och jag känner mig inte alls "redo"! Jag vill fortfarande inte visa upp mig hemska ansikte. Jag hoppas att jag kommer känna mig lite fräschare när man blir lite solbränd. Och jag hoppas verkligen inte att alla röda märken framhävs!




Jag vill ha en bra sommar med mina vänner och min pojkvän. Jag vill kunna sitta på uteserveringar och vistas bland folk utan att må dåligt och tänka att alla kollar på mig. Jag vill känna mig fin igen och få tillbaka mitt såkallade självförtroende, det är som bortblåst. Jag vill börja leva igen..



Ansiktsmask ikväll

Brukar ni lägga ansiktsmask ofta? Jag är ganska dålig på det, eller jag har blivit dålig på det rättare sagt. Jag hade velat hitta en bra lermask som rengör porerna på djupet. Så får ta och leta upp det! Ikväll tänkte jag använda min ansiktsmask från Dr.Sebagh. Köpte den för ett tag sen men har knappt använt den. Varför vet jag inte riktigt då jag läst mycket bra saker om den.

Såhär står det om masken:

Dr. Sebagh Deep Exfoliating Mask är alla skönhetsredaktörers favoritmask! Den ger synbart resultat redan vid första användningen. Kombinationen av azelaic- , glykol- och mjölksyra tar bort lager av döda hudceller och påskyndar cellförnyelsen i huden. Den är även bra på pigmenteringar och acneärr. Den bästa masken att använda före festen för att ge huden lyster, spänst och smidighet.

Passar inte känslig hy.

Användning
Använd 1-2 gånger i veckan. Massera in masken på rengjord hud och låt sitta 5-10 min (första gången max 3 min).  Undvik ögonpartiet. En lätt pirrande känsla i huden kan uppstå vilket är normalt. Om huden bränner avlägsna masken. Huden kan rodna efteråt eftersom blodcirkulationen ökar, försvinner efter 15-20 min. Skölj noggrannt av masken med ljummet vatten och avsluta därefter med din fuktighetskräm.



Denna ansiktsmask kan man köpa på www.beautybygrooming.se. Den kostar dock 798 kr. Så den är dyr! Efter de gångerna jag använt den kan jag inte påstå att den är värd det priset!




Ca 1 vecka

Nu har det gått ca en vecka sen jag gjorde den tredje IPL behandlingen. Fick ju små blåsor efteråt och efter några dagar blev blåsorna till sårskorpor! Vilket det inte ska bli. Men hur som helst så har alla skorpor ramlat av idag. Är fortfarande lite rött där skorporna varit men jag hoppas att det lägger sig snart. Tycker annars att mina röda märken efter aknen har blivit lite bättre (bleknat) efter den senaste behandlingen. Men man ser fortfarande dem! Hoppas att det kommer bli bättre tills sommaren i alla fall.

Nästa vecka ska jag på uppstramande behandling med radiovågor och sedan blir det en behandling med min dermaroller. Och veckan därpå är det dags för behandling nr 4 med IPL. Stackars min hud, den jobbar på för fullt. Men i sommar ska jag låta den vila från alla behandlingar. Så får huden återhämta sig efter allt den varit med om, och till hösten kommer jag förmodligen köra på med IPL igen. Man måste som sagt gå ganska många gånger för att uppnå önskat resultat.


Är det någon av mina läsare som prövat på IPL?

Behandling nr 3

Idag har jag varit på min 3:e IPL behandling. Gjorde ganska ont faktiskt och varje gång hon skulle "skjuta" med lasern i ansiktet så hoppade jag till. Fick tårar i ögonen precis som förra gången. Kanske beror på att hon använder en väldigt hög inställning på mig! Hon frågade om vi skulle sänka eftersom hon såg att jag tyckte det gjorde ont men jag sa bestämt NEJ! Förhoppningsvis kommer resultatet snabbare om vi kör mer agressivt. För kör vi ett program för mina röda märken efter aknen, och sedan kör vi ett annat program som heter "skin rejuvenation". Det ska strama upp huden och föryngra huden, och förhoppningsvis hjälpa ärren/groparna på traven. Sen kommer jag eventuellt börja köra med dermarollern emellan mina IPL behandlingar då hon rekomenderade det för bästa resultat!


Ska bli roligt att se om man kommer märka någon skillnad efter denna behandlingen. Jag håller tummarna!

Sjuk

Har gått och blivit sjuk igen. Tycker jag är sjuk varje månad nu för tiden! Har gått och blivit super förkyld och har extremt ont i halsen. Inget roligt! Igår när jag skulle sminka mig (brukar inte göra det) men ville gärna pröva det nya sminket. Valde att pröva en creme foundation men helt ärligt så tycker jag att mina ärr syntes mycket mycket mer av sminket! Och det var absolut inte det jag ville! Vill inte att ärren/groparna ska framhävas. Så även om jag hade smink på mig kände jag mig 100 gånger äckligare än vad jag gör utan smink. Har fortfarande lite olika concealers kvar att pröva. Så igår hade jag en ganska dålig dag. Vill ju ändå kunna sminka mig utan att ansiktet ser förjävligt ut.


Hur som helst.. På måndag är det dags för IPL behandling nr 3. Eftersom vi körde med en högre inställning sist så hoppas jag att vi kommer göra det även denna gång. Men tiden springer iväg och snart är det sommar, känns som att denna sommaren kommer bli lika tråkig som förra. Jag har väldigt mycket ångest över att det redan är april. Jag var helt säker på att detta helvete skulle vara över för längesen. Förra sommaren satt jag och tänkte på att allt skulle vara bra nästa sommar. Men oj så fel man kan ha!


RSS 2.0