Stora porer

Stora porer kan se illa ut men de kan motverkas. Här går vi igen sex åtgärder som kan minska porerna. Storleken på porerna beror delvis på genetiska faktorer och mindre än vad generna beslutat går de inte att få dem. Fortfarande är det möjligt att dölja problemet.

Smuts kan trycka ut porerna

En orsak till stora porer är emellertid också att smuts och olja samlats i dem vilket trycker ut dem. Grundläggande för att förebygga problemet är därför att hålla porerna rena.

Undvik torr hy

Torr hy kan få porerna att se större ut än vad de egentligen är. Har du problem med torr hy är därför ett viktigt steg att använda en återfettande och fuktgivande kräm. Ett alternativ är en vårdande olja.

Skrubb och ansiktsmask mot smutsiga porer

För att hålla porerna rena och därmed förebygga stora porer är en skrubb utmärkt. Skrubben tar bort döda hudceller, olja och smuts som annars kan fastna i porerna. En skrubb kan användas 1 - 2 dagar i veckan men inte för ofta om inte särskilt behov finns. Ansiktsmasker kan vara mycket effektiva på att rengöra huden på djupet och komma åt smuts i porerna. En fördel är att de kan anpassas efter din hud särskilda behov. Köp eller gör en ansiktsmask som passar just din hud. Var noga med att återfukta huden efter en skrubb eller en ej fuktgivande ansiktsmask.

A-vitaminsyror, fruktsyror och salicylsyra

A-vitaminsyror jämnar ut huden och kan få bort fina linjer och rynkor. De är mycket effektiva på att rensa och hålla porer rena. A-vitaminsyrorna kan dessutom sätta fart på hudens förnyelse och på sikt minska förstorade porerna.

På recept från läkare finns Aberela som skrivs ut för behandling av akne. "Receptfritt" finns skönhetsprodukter som istället använder fruktsyror som har en jämförbar verkan.

Salicylsyra rengör porerna

Skönhetsprodukter finns med salicylsyra, samma som i en del av de receptfria värktabletterna. Salicylsyra motverkar inflammationer och håller porerna rena. Undvik de produkter som också innehåller alkohol eller andra uttorkande ämnen.

Skönhetsprodukter döljer stora porer

En matt ansiktskräm kan dölja förstorade porer genom att fylla ut dem. Lägg sedan en foundation och de märks knappast. Oljefria produkter är bättre för en fet hy. Särskilda skönhetsprodukter finns avsedda för dölja stora porer. Det är ofta en kräm eller ett puder. Pröva dig fram till en du tycker fungerar bra.




Ni som har problem med akne hy, har ni också stora porer? Det har jag! Hatar dem!

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Salicylsyra är jättebra, rekommenderas!

Postat av: Simon

Har du testat starkare salicylsyra i form av peeling? jag kan rekommendera det

2012-02-07 @ 15:35:37
URL: http://bebeautiful.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0