Läsare

Vad roligt att det blir fler och fler som läser min blogg! Inte för att jag själv tycker att den är så intressant eller vad det är som lockar läsare men kul är det i alla fall. Kanske är det många som känner igen sig i problemen? Tror det är så.. Och det är alltid lika roligt när folk kommenterar och delar med sig av sina erfarenheter och tips.

Måndag och ny vecka idag. Jag vill träna men vet inte om kroppen orkar. Har hosta och känner att en förkylning är påväg. Så det kanske är bäst att hålla sig lugn. Får se hur rastlös jag blir. Vägde mig faktiskt idag, och jag hade gått ner ca 2 kg sen förra helgen. Det va inte så illa, speciellt med tanke på att jag åt en massa godis i fredags. I lördags va jag dock lite nyttigare och köpte mandlar och nötter + 70% choklad (30 gram). Ska kämpa på med vikten och det är ju bara 2,5 kg kvar tills jag har nått min målvikt och säkert kommer i mina jeans igen. Men vill ner 3,5 kg för att vara på den säkra sidan.

Och i veckan är det även dags för min IPL behandling. Ska bli spännande att sätta igång! Synd att det inte finns någon mirakelbehandling som man gör en gång och sen är huden babylen och helt slät och fin. Det hade varit rena drömmen! Men jag läser ständigt om behandlingar både i Sverige och USA för att hålla mig lite uppdaterad och för att se om det dyker upp något intressant. Hoppas det gör det inom kort.

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej!

Här kommer lite uppdateringar från mig.. Var hos hudspecialisten igår. Fick Roaccutan utskrivet. Är ganska skeptisk till det läkemedlet med tanke på alla biverkningar. Har läst på en del om det nu och det är en lista som kan göras lång. Fast man lär väl inte ha en sån otur att man drabbas av allt. Tror dock jag ska ge det en chans. Känns som det sista utvägen nu, eftersom man har provat allt annat. Så imorse var jag och lämnade blodprover och så, skulle tro att jag påbörjar kuren imorgon eller på fredag.

Har du någon erfarenhet av Roaccutan? Vad tyckte du isf? :)



Vilken dag är det du ska på behandlingen denna vecka? Skriv gärna och berätta hur det går :) Nyfiken! Ska hålla tummarna för dig!



kramar /Sara

2011-02-23 @ 12:13:48
Postat av: Anonym

Hejsan Sara!



Okej, så du ska börja med Roaccutan? Jag blev erbjuden att äta det också men tackade nej eftersom jag gärna ville gå på mina kemiska peelingar och de andra behandlingarna och de fick man inte göra i samband med kuren. Inte heller på ett bra tag efteråt så jag struntade i det och eftersom det hjälpte med mina peelingar så vågade jag inte chansa. Men jag har hört mycket bra saker om Roaccutan och jag har en kompis som ätit medicinen och fått jättefint resultat. Så jag tycker absolut du ska pröva eftersom du prövat så mycket annat!



Hur många månader ska du äta dem? Om jag inte minns helt fel får man inte vara i solen under tiden. Nu är det ju dock ingen direkt sol ute men tänkte bara till sommaren om du ska äta dem så länge.. Och med tanke på att du ska till Turkiet :) Men du kanske hinner bli klar med kuren innan dess? I så fall är det ju toppen!



Jag ska på behandlingen imorgon, spännande! Ska bli kul att börja med dessa behandlingar och se om de ger nån effekt. Jag hoppas innerligen att min hud blir bättre till sommaren så jag slipper spendera en till sommar inomhus. Är du ute mycket med dina vänner? På krogen osv?



Ha det så bra :) KRAM!

2011-02-23 @ 13:50:29
URL: http://javlaakne.blogg.se/
Postat av: Sara

Hej igen!

Ja jag får nog ge Roaccutan ett försök, fast ska jag vara riktigt ärlig så känner jag inte alls för det, även om det absolut kommer vara värt det i slutändan om allt blir bra. Så nu har jag vart på apoteket och köpt en vanlig, oparfymerad tvål och en locobase repair kräm som de rekommenderar att man ska ha :) Inväntar bara receptet nu. Synd att de är så himla dyra bara, men det finns ju högkostnadsskydd iaf.

Jag ska äta dem allt mellan 16-24 veckor, men hon trodde att det skulle räcka med ca 16-20 veckor, alltså ungefär 4-5 månader för min del.

Hon informerade också om risken för överkänslighet mot solen så jag och kompisen valde att boka om resan till slutet på augusti. Men det gör ingenting, fick ett bättre och mer förmånligt hotell i Grekland istället, fast till samma pris som resan innan, så det blev ju ganska bra ändå!



ja det är lite dumt att man inte kan använda sig av peeling och andra produkter under behandlingen.men det är väl för att huden blir så tunn och känslig av det starka läkemedlet antar jag.



Jag tror absolut din hud kommer hinna bli bättre innan sommaren. Klart du inte ska behöva sitta inne under vår (förhoppningvis) fina svenska sommar! Blir din hud också bättre av solen?



Är väldigt sällan ute på krogen eller festar överhuvudtaget faktiskt. Fast så var det även innan jag fick det sista akne utbrottet nu sist, så jag kan nog inte skylla det på aknen utan det beror nog snarare på att jag tycker jag blivit lite för gammal, fyller ju ändå 25 nu i höst :)

Brukar du vara ute mycket? Hur reagerar din hud om du dricker alkohol? (själv så får jag alltid finnar efter en utekväll)



Har du märkt om din hud försämras om du äter något speciellt, typ choklad, ost, eller annan fet mat?



Hoppas behandlingen idag går bra!

Kram

2011-02-24 @ 11:52:09
Postat av: Anonym

Hej Sara!



Förlåt att jag varit så dålig på att svara. Har du börjat med Roaccutan ännu? Jag förstår att du inte känner för det men samtidigt så är det absolut värt ett försök. Vad kostar tabletterna? Det gjorde du nog rätt i som bokade om resan. Hade inte varit kul om det hade blivit värre pga. solen. Min kompis åkte utomlands bara 1 vecka efter hon slutat med kuren och hon brände sig rejält i ansiktet och fick stora blåsor. Usch, det kan inte varit roligt!



Jo jag håller med dig, men det är som du säger att huden blir känsligare och väldigt tunn. Men man behöver ju faktiskt inte använda några starka produkter om medicinen ändå tar bort aknen. Jag använder mest AHA produkter och liknande bara för att förebygga så att det inte kommer upp nya finnar. Om du har börjat med medicinen, har du börjat känna av några biverkningar?



Min hud brukar ju bli bättre av solen. Älskar att sola! Men förra sommaren vågade jag inte sola pga. att alla rekomenderade att inte utsätta huden för sol om man har röda märken då dem säger att de förstärks och att det skulle ta längre tid för huden att läka. Så jag hoppas innerligen att jag kan vara ute i solen i år! Det var nästan plågsamt att inte få vara i solen, dessutom ser jag ut som ett lik på hela kroppen. Har ju inte fått någon sol på snart 2 år! Haha! Men jag har aldrig varit speciellt noga med solskydd. Nu efter jag varit och gjort så många behandlingar och pratat med läkare om huden så kommer jag definitivt aldrig mer skippa solskydd! Är du duktig med att skydda dig i solen? Och hur blir din hud när du solar? Har du solat med röda märken? och tycker du i så fall att dem syns mer?



Nej jag är aldrig ute nu längre. Sen jag fick mitt utbrott. Innan dess var ju ute ganska mycket och hade hur kul som helst. Speciellt på sommrarna. Men jag märkte faktiskt aldrig att min hud blev värre av alkohol. Vet inte hur den skulle reagera nu om jag drack (har inte druckigt på 1 ½ år), kanske är min hud mer känslig nu. Men ibland om jag äter onytttigt så kan jag få några små finnar. Är din hy likadan? Något som är jättekonstigt är att nu när jag mått dåligt och har frossat i en massa choklad och godis så har jag inte fått en enda finne! Det är helt otroligt för min del.. Har du mycket aktiv akne just nu? Hur ofta bruka rdu få nya finnar?



Ha det så bra och hoppas du får en trevlig helg!



Kramar :)

2011-03-05 @ 13:44:06
URL: http://javlaakne.blogg.se/
Postat av: Sara

Hej igen!

Ingen fara, du behöver inte be om ursäkt, läste att du inte hade mått bra, då är det förståeligt att du inte orkar skriva här :)



Ja, nu har jag börjat på Roaccutan, tredje dagen idag så det har inte hunnit märkas av någonting. ett paket med 100 tabletter på 10mg kostade 850 nånting, men jag hade lite högkostnadsskydd och betalade 590 :)

Nu hoppas jag bara att den här kuren inte blir så långvarig så jag kan sola och bada i sommar!

Solen har faktiskt varit jättebra för mina ärr jag har haft tidigare. De kan nog ha synts mer i början, innan brännan lägger sig, men solen har blekt jättemånga av mina ärr, så jag hoppas att jag kan sola iaf lite till sommaren trots roaccutan..

När det kommer till solskyddsfaktor så brukar jag alltid vara ganska så noga med det, iaf på senare år. när jag var yngre slarvade jag men nu försöker jag komma ihåg att smörja in mig inför varje solande och efter varje bad och så.

Jag förstår om du är sugen på att sola om du varit utan sol så länge! man känner sig automatiskt lite fräschare med lite färg också. jag vet inte om det kan stämma det där med att solande skadar huden och försvårar läkningen av ärren, det kanske är så, men på mig har solen bara haft en positiv effekt :)



Hur många behandlingar ska du göra innan sommaren? har de också effekten att huden blir tunnare och känsligare för solen?



Jag brukar få mer finnar av onyttig kost, men nu de senaste månaderna så har jag lagt om kosten en del, ätit bättre och inte ätit godis och sånt på tre månader, men jag har ju fortfarande en massa finnar så jag är osäker på om det hjälper haha :) Men tror mina finnar uppstår av en annan anledning. kroppen mår ju bättre av de sundare matvanorna så jag fortsätter med dem ändå, även om det inte hjälper huden :) Har ju några kilon jag vill gå ner som jag gick upp när jag började äta Diane så de kanske kan göra skillnad på den fronten.



När du hade akne, vilken typ hade du då? Hade du nodulär/ cystisk akne? Och hur länge sedan är du hade akne (utbrott)?

Tycker du att dina ärr har förbättrats någonting sedan aknen läkte ut?



Ha det bäst!

Kram



2011-03-09 @ 11:06:15
Postat av: Anonym

Hejsan :)



Vad spännande att du har börjat med roaccutan nu. Jag hoppas verkligen att det blir bra! Hur lång tid brukar det ta innan man märker av några biverkningar? Ja det var dyrt men samtidigt så är det helt klart värt pengarna om det funkar. Jag hade kunnat betala alla pengar i hela världen om jag slapp mina problem med min hy, iprincip! Haha! Det är verkligen konstigt det där med sol och ärr, många säger att det blir värre och många att det blir bättre. Jag va verkligen livrädd för solen förra sommaren pga. alla sagt till mig att det blir värre. Gick med högsolskyddsfaktor och keps på så fort jag gick utanför dörren. Men i sommar ska jag nog försöka njuta av solen. Dock med solskydd! Och så får jag hoppas att mina märken eventuellt bleks lite. Och som du säger så känner man sig mycket fräschare med lite färg på kroppen :)



Behandlingarna tunnar nog itne ut huden men man ska inte vara i solen på nån/några veckor efter behandlingen. Inte heller innan behandlingen ska man utsätta huden för sol. Men hon sa att jag kunde vistas i solen en vecka efter min sista behandling. Och förhoppningsvis hinner jag med 5 - 6 behandlingar innan sommaren. Hade velat hinna med fler men det blir lite svårt om jag vill kunna vara ute.



Hur äter du nu? Går du efter någon speciell "metod" typ som GI eller så? Vad duktig du är som inte ätit godis på 3 månader!! Önskar att jag med var så duktig. Tyvärr är ju mitt problem att jag hetsäter så fort jag mår dåligt. Vilket egentligen bara gör att man mår sämre i efterhand. Det är verkligen en ond cirkel för min del. Så du gick upp i vikt när du åt Diane? Har du märkt av några andra biverkningar av Diane?



När jag fick mitt akne utbrott så fick jag bölder under huden. Så det var ju någon slags böldakne. Det var hemskt! Gjorde så sjukt ont i hela ansiktet. Ja mina ärr har blvit bättre men nu har det ju ändå gått snart 1 år innan jag blev av med aknen. Men jag har ju fortfarande ärr, trots alla behandlingar så syns dem. Det känns väldigt frustrerande :( Har du mycket röda märken efter dina finnar? Och hur lång tid brukar det ta innan det röda försvinner på dig?



Ha det så jättebra!



Kramar

2011-03-10 @ 09:40:51
URL: http://javlaakne.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej jag checkade runt lite och kom in på din blogg som faktiskt var intressann!:)

Jag har precis som ni ätit roaccutan, jag slutade i Augusti förra året! Jag ville säga det där med alla bieffekter och folk som tar livet av sig var jag från början helt skeptisk emot. Jag tror ni kan hålla med mig om att det inte skulle vara tabletterna som får dig att ta livet av dig, utan de skulle ju isf va att man mår dåligt p.g.a. sin hy! Och bieffekterna tror jag står mycket för att de forskat fram att de kan hända och det kan de ju, men tror själv inte det är så vanligt. Läkarna mst ju informera en för att de är ju deras jobb, inte så kul om något skulle hända en patient och bli stämd p.g.a. den inte informerat. Själv fick jag i samband med roaccutanen en inflammation i ansiktet och hade jätte ont ett jätte långt tag att det såg ut som jag hade stora brännsår i fejjat.

Jag tycker inte man ska fega ut p.g.a. allt som kan hända iaf, det är verkligen värt det, hellre riskera ngt än att vara feg och istället få lida resten av livet! Om jag inte minns fel, så har de t.om. bevisat att det inte är tabletterna som orsakar självmord.



Jag undrar också om ni vet fall det är dåligt för hyn att sola!? Det är ju hemskt att ha dessa ärr i ansiktet, både utsåtende och typ groppar. Jag har även på bröstet,(emellan, ungefär.) Vet ni också vad priserna landar för behandlingar? Min läkare sa då i augusti att de skulle kosta flera tusen och att jag skulle vänta så jag inte får tillbaka acnen så man kastat pengarna i sjön, men man vill ju ha bort skiten nu, right?



:)

2011-03-13 @ 22:49:38
Postat av: Sara

Hej igen!

Nu är jag inne på tolfte dagen med Roaccutan, och inga biverkningar alls än så länge! Vilket självklart gör att jag funderar på om jag fått för låg dos, eftersom jag förknippar biverkningar med att medicinen verkar. Fast aknen har blivit både bättre och sämre, många har torkat ut, men sen tror jag att jag har fått en liten uppblossning med några nya finnar, men de försvinner rätt fort, till skillnad från de man hade innan jag började behandlingen. Höll i sig i veckor... På måndag höjer jag dosen så får se hur det går då!



Hur har det gått med den andra IPL behandlingen? Läste att du hade kört på en högre inställning, och det borde väl va effektivare eller? Tycker du att du ser ngt resultat nu, efter två behandlingar? Jag har faktiskt själv funderat på att göra ngn behandling om det kommer behövas sen. Tror jag kommer få riktigt många röda märken efter det här utbrottet, men måste ju vänta ett år efter att jag är klar med roaccutan innan jag hoppar på såna behandlingar.

Känner precis som du, jag skulle kunna lägga hur mkt pengar som helst bara det blir bra någon gång!



Apropå hetsätningen där, blir det att du använder dig av maten för att dämpa känslorna som kommer när du mår dåligt över huden och så? Precis som du skriver, en ond cirkel.. Behåller du det du stoppar i dig eller kräks du upp det sen?





Nej jag äter inte efter ngn speciell diet, det skulle jag aldrig orka :) Tror inte det är hållbart i längden heller. Försöker bara tänka på vad jag stoppar i mig, hur mycket och när..

Ja jag gick upp ca 5 kilo när jag började med Diane, men hade inga andra biverkningar, utom att aknen förvärrades lite i början, men sen blev den bara bättre, och sen katastrof när jag slutade med dem förra året i september där.



Nu ska jag gå ut i det härliga vädret, känns nästan som våren är påväg!

Ha en bra helg och lycka till med nästa IPL behandling om vi inte hörs innan dess!

Kramar

2011-03-19 @ 11:03:50
Postat av: Anonym

Hej Sara!



Det var längesen känns det som! Jag har som vanligt inte mått bra, därav det sena svaret. Hur är det med dig?? Skönt att du inte har fått biverkningar, är det likadant fortfarande? Skönt att vissa finnar börjat försvinna i alla fall. Sen kan det väl alltid komma en uppblossning när man börjar med medicinen? Det är väl sånt som ändå hade kommit upp förr eller senare.. Hur hög dos äter du?



Den andra IPL behandlingen kändes faktiskt som att det gett lite resultat. Men inget dramatiskt direkt! Nästa behandling är nästa vecka, ska bli spännande när man gjort ett par stycken och se om det ger mer resultat. Ja vi höjde inställningarna under min andra behandling, och det gjorde ganska ont tycker jag. Haha! Men jag stod ut och smärtan är absolut inte värre än den psykiska smärta man känner inombords pga. huden. Men jag tror faktiskt att om du äter roaccutan så försvinner säkert de röda märkena ganska snabbt också. På bilder jag har kollat på, då folk har ätit kureni några månader så ser deras hy jättefin ut och de har knappt röda märken kvar. Jag har ju ändå haft mina väldigt länge nu! sa din läkare att du inte fick göra behandlingar på ett år? Det är konstigt, för alla läkare säger olika verkar det som. En annan tjej som skrev till mig och som hade ätit medicinen sa att man kunde göra behandling efter nån månad. Vilket jag inte tror man kan då jag har hört att man måste vänta minst ett halvår eftersom huden ska återhämta sig. Den blir ju väldigt tunn. Men jag tror att din hy kommer bli jättefin sen när du är klar med kuren :) Och förhoppningsvis får du inte tillbaka aknen heller.



När jag hetsäter så är det för att jag mår dåligt. Vet inte alls varför jag äter när jag mår dåligt. Kanske för att jag älskar godis och sötsaker. Haha. Men sen får jag bara massa ångest eftersom det inte är hälsosamt. Nej jag spyr inte upp mat, har försökt nån gång för längesen när jag hade jättemycket ångest över allt jag ätit men det gick inte. Sen känner jag att om jag ändå är ful i ansiktet så behöver jag inte jobba på att ha en snygg kropp. Eftersom jag ändå inte vill gå ut. Dumma tankar!! Inte roligt nu när man gått upp massa i vikt och känner sig som en kossa :/ Försöker du också gå ner i vikt?



KRAM KRAM!

2011-03-30 @ 15:42:25
URL: http://javlaakne.blogg.se/
Postat av: Sara

Hej!

Det är bara bra med mig, biverkningarna håller sig borta och det blir långsamt bättre och bättre.

Härligt att höra att du mår bättre nu! Jag tror att det var bra att din mamma hjälpte dig att ta steget att vända sig till en psykolog, för det måste vara svårt att ta det steget själv, att erkänna för sig själv att man behöver den hjälpen. Och så ska det inte behöva vara för det är absolut inget fel med att gå till en psykolog, tvärtom så är det nog riktigt bra att få tala ut med en utomstående om hur man känner och varför man känner som man gör! Hoppas att det kommer gå bra för dig, synd att det var lång väntetid, men precis som du skrev så tror jag att tiden kommer springa iväg! :)



Jag vill inte på något sätt bagatellisera dina problem, vet ju hur jobbigt det är att leva med akne/ärr och allt som här dit till, dålig självkänsla osv. Men jag tror faktiskt att det mesta sitter i våra egna huvuden! För om jag talar för mig själv så är det ju mest jag själv som lägger märke till minsta lilla prick eller så. Men samtidigt så är det ju ändå riktigt jobbigt, för det är ju sig själv man vill vara och känna sig fin inför och ingen annan! Så det är verkligen ett dilemma. Men jag är säker på att du är riktigt fin, oavsett om aknen lämnat sina spår!!



Så det gjorde ont under behandlingen? Jag har inte riktigt förstått hur den går till, peelar man bort ett tunt lager av huden eller vad är det som sker? Använder hon sig av några Aha syror eller något sådant? Är inte så insatt i allt såntdär, men skulle vilja lära mig mer så man kanske kan hitta en behandling sen när man får börja med det..

Ja, hudläkaren sa ett år, men jag har också hört olika. Men jag tänkte att jag väntar ett år för att vara på den säkra sidan.. :)



Ja jag vill ju gå ner de där 5 kilona som jag gick upp förrförra hösten, men det går riktigt trögt..

Är det inte aknen så är det vikten jag stör mig på, jag byter varannan dag nästan :) haha, nej då.. Det bästa vore ju om man bara kunde koppla bort alla dumma tankar och tycka att man duger som man är! för det gör ju vi båda! Men det är inte alltid så lätt att tänka så.. :/



Hoppas du får en fortsatt bra vecka och helg!

Kram på dig!!

2011-03-31 @ 00:33:34
Postat av: Anonym

Hejsan :)



Vad skönt att biverkningarna håller sig borta! Det är ju så många som får hemska biverkningar, och som blir jätte torra i huden osv. Har du fått höja din dos ännu?

Ja, det var bra att mamma "tvingade" mig att boka en tid. Hoppas att det hjälper att prata med någon om det. Precis som du säger så påverkar det självkänslan otroligt mycket. Varje gång jag ser mig själv i speglen så får jag ångest och börjar må dåligt över huden. Mår du dåligt över din hy varje dag eller är det till och från?



Den laserbehandlingen/Ipl behandlingen jag gör nu fungerar precis som en "pistol" man håller mot huden och sedan skjuter den "skott/laser" från sig. Gjorde min 3:e behandling idag och den gjorde lika ont som sist. Men det är för att jag har sagt åt henne att ta en hög inställning. Annars kan man välja inställning efter smärta. Är man känslig och inte klarar av att det känns så får man sänka och då blir behandlingen betydligt behagligare. Dock tror jag att resultatet tar längre tid och fler behandlingar behövs. Idag fick jag till och med 3 blåsor efter behandlingen. Var dum och använde en stark ansiktsmask för några dagarsen och när vi körde med lasern idag så blev det väl som en liten brännskada typ. Gör ont!! Hoppas det försvinner snart.



Finns hur mycket behandlingar som helst man kan göra nu för tiden. Så det är bra att vara lite påläst i alla fall annars kan man nog bli pålurad en massa saker som inte funkar. Och eftersom det kostar en del så är det himla tråkigt! Jag får verkligen ångest när jag tänker på alla pengar jag spenderat. Och mer lär det bli. Men vad gör man inte för att må bra!



Pluggar du fortfarande? Har du någon pojkvän?



Kramis :)

2011-04-04 @ 18:23:10
URL: http://javlaakne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0